zzocha Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 witam.... Kilka razy byłem na nartach w Pecu pod Śnieżką i nie raz się zastanawiałem jakie nachylenie może mieć czarna trasa , która się tam znajduje . Nazywa się ona Hnědý vrch II . Wydaje mi się że jest to najbardziej stroma trasa w Czechach ale nie jestem pewien bo na wszystkich nie jechałem . Jeśli ktoś wie jakie ma nachylenie to proszę o info. Tak po mojemu to będzie tam z 60% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 11 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 szkoooooda że nikt nie jeżdził w pecu!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Ale jestes popedliwy ;) Wedlug mnie jest zdecydowanie ostrzejsza od czarnej fis WC w Spindlu i ma zdecydowanie wiecej niz 60, bardziej pod 70%. Probowalem tam cwiczyc na krawedzi i nie bylem calkiem bez szans 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Szkoda,że nie będzie mi dane tego cuuuuuuda wypróbować. Najzwyczajniej się tam nie wybieram . Ale,ale.... może SB by spróbował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 11 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Ale jestes popedliwy ;) Wedlug mnie jest zdecydowanie ostrzejsza od czarnej fis WC w Spindlu i ma zdecydowanie wiecej niz 60, bardziej pod 70%. Probowalem tam cwiczyc na krawedzi i nie bylem calkiem bez szans Jeśli jeżdziłeś tam na krawędzi to ja zaraz zmieniam w profilu swój poziom umiejętności bo mam wyższy od Ciebie a jak zjadę tam na krawędzi to tylko nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Jeśli jeżdziłeś tam na krawędzi to ja zaraz zmieniam w profilu swój poziom umiejętności bo mam wyższy od Ciebie a jak zjadę tam na krawędzi to tylko nosa Bez przesady Najlepiej jak porownamy krawedz mojej narty i Twojego nosa wspolnie "okoleptycznie" - nie wiadomo ktora krawedz okaze sie lepsza Ale fakt ze wszyscy walili tam jeden potezny zeslizg i nawet nikt nie probowal cokolwiek przyciac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carverfan Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Ale fakt ze wszyscy walili tam jeden potezny zeslizg i nawet nikt nie probowal cokolwiek przyciac Znakomita ścianka do nauki jazdy pługiem dla początkujących Polecam Rzeczywiście przycięcie kończy się tam salto mortale :eek: Ale da się zjechać w jednym kawałku... Mam zamiar wypróbować na niej "stalowe" trzymanie mojego nowego flexa - 110. Opowiem jak było po powrocie... Jak wrócę oczywiście Natomiast dopiero teraz zobaczyłem pytanie kolegi Zzocha. Według mnie jest około 70 stopni. http://www.skipec.com/sjezd.php?lang=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 12 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 70%, ciekawe jak tam ratraki śmigają;D hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 70%, ciekawe jak tam ratraki śmigają;D hehe Nie widziałeś nigdy czegoś takiego?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carverfan Napisano 12 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 70%, ciekawe jak tam ratraki śmigają;D hehe Jest tam jeden... Wciągnęli go na wierch helikopterem... Ratrakowanie polega na spychaniu w dół lawiny i potem wygładzaniu grabkami Zamykają na pół godziny i robią kontrolowaną avalanche :eek: Czesi są w tym dobrzy... ... a jaki ruch mają na tym Hnedy'm Vrchu jak ktoś nie zdąży zjechać w dół przed godziną 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 12 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 Dzięki SB! Tzn. ratraka w takiej akcji nie miałem okazji spotkać, ale widziałem już takie z tymi urządzeniami, tylko nigdy się temu nie przyglądałem i sądziłem że to może być, np do przestawiania armatek. carverfan co do twojej teorii to gdybyś opisywał polskie realia to można byłoby jeszcze polemizować, bo wiadomo że w narciarstwie jesteśmy kilka lat wstecz za innymi krajami:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 Dzięki SB! Tzn. ratraka w takiej akcji nie miałem okazji spotkać, ale widziałem już takie z tymi urządzeniami, tylko nigdy się temu nie przyglądałem i sądziłem że to może być, np do przestawiania armatek. Ja dopóki tego nie widziałem to się dziwiłem, jak to możliwe że niemal pionową ścianę potrafili wytatrakować na stół Szkoda,że nie będzie mi dane tego cuuuuuuda wypróbować. Najzwyczajniej się tam nie wybieram . Ale,ale.... może SB by spróbował??? taaa... ja tam mogę zawitać ale pod warunkiem że ty tam będziesz, na zasadzie "wyższej konieczności" ale nie wiem czy narty bym brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carverfan Napisano 12 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 taaa... ja tam mogę zawitać ale pod warunkiem że ty tam będziesz, na zasadzie "wyższej konieczności" ale nie wiem czy narty bym brał Bierzcie narty i wpadajcie... Zapraszamy Pokażecie mi jak się jeździ z klasą w wielkim świecie No i będę miał okazję postawić Figo browara za poemat o butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2023 Zjechałem ze ścianki… na rowerze… ale nie wiem czy tej, bo ciemno było. Koniec p… do pracy rodacy. Sorry za język ale Wiszowatą za długo w nocy słuchałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec Nie na temat. Tyle zostało po tygodniu ze śniegu. Trzeba będzie szukać go wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi