dareklewandowski Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Nie jestem znawcą, ale mam bardzo podobny i jest OK. Nawiasem mówiąc, długo nie mogłam się przekonać do jazdy w kasku, ale musiałam ostatnio świecić przykładem młodzieży, i w końcu się przyzwyczaiłam;). Ja nie lubię kasku latem-trochę ciepło,ale tak w sezonie czapka się nie umywa:rolleyes:Zdarza się oczywiście,że na łagodnych stokach zdejmuje i jeźdzę z tzw"gołą głową"-błąd,tam najczęściej zdarzają się wypadki narciarskie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Znalazłem jeszcze taki: http://allegro.pl/item573955691_kask_uvex_ride_motion_roz_l_59_60.html Bardzo podobny,ale pewnie lepszy.Różnica w cenie nie jest miażdżąca,a widzę regulowaną wentylacje i wyjmowaną wyściółkę.No mam orzech do zgryzienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Zaraz pójdę do auta i sprawdzę, ale wygląda jak mój, też ma wyjmowaną wyściółkę i regulację wentylacji. Tylko, że kupiłam go o połowę taniej (co prawda, później po sezonie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Zaraz pójdę do auta i sprawdzę, ale wygląda jak mój, też ma wyjmowaną wyściółkę i regulację wentylacji. Tylko, że kupiłam go o połowę taniej (co prawda, później po sezonie). Cóż za poświęcenie! Nie chciałem Cię specjalnie fatygować.Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Hej Johny - dla mnie wygląd tego ustrojstwa jest raczej obojetny z małymi przerwami to inni go oglądają - ma być wygodny. Ja mam taki z miękimi uszami i regulacją od tyłu - jestem b.zadowolony z tego ustrojstwa. Nawet kominiarka spokojnie się mieści. Ja swój firmy Mango znalazłem w sklepie dla panelowców za jakieś 220 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Idz i przymierz ten model. Pamietam, ze jak kupowalem kask to pelne modele Uvexa pasowaly a ten (chociaz mi sie podobal, za cholore nie siedzial dobrze na mojej glowie. Ale moze ja mam jakas koslawa lepetyne:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 ja posiadam x ride motion i jestem bardzo azdowolony jest stosunkowo lekki, nie uwiera co swiadczy ze dobrze dobralem:D i juz nie wyobrazam sobie jazdy bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Żadne poświęcenie, i tak miałam je wstawić do garażu na noc:D. Kask wyglądać, wygląda wypisz-wymaluj, ale mój jest Briko, nie Uvex, i stąd pewnie różnica w cenie. Tyle, że widać, że nie zwracam przesadnie uwagi na firmy. Jest, w każdym razie, bestia, całkiem solidny - kiedyś wyżyłam się na nim na próbę, i wszystko zniósł bez śladu... Ale, fakt, lepiej przymierzyć - też mierzyłam różne, i tylko ten mi jakoś pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Hej Johny - dla mnie wygląd tego ustrojstwa jest raczej obojetny z małymi przerwami to inni go oglądają - ma być wygodny. Ja mam taki z miękimi uszami i regulacją od tyłu - jestem b.zadowolony z tego ustrojstwa. Nawet kominiarka spokojnie się mieści. Ja swój firmy Mango znalazłem w sklepie dla panelowców za jakieś 220 PLN. Masz rację-wygląd na końcu.Liczę się też z ceną,bo muszę kupić dwa:dla siebie i dziewczyny. Myślę,że te ok.200 zł/szt. powinno wystarczyć na dobry zakup. Zawsze można znaleźć coś lepszego(i droższego),tylko czy ma to sens?Nie chcę nic na pokaz,jedynie coś dobrej jakości,czemu będę mógł zaufać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 5 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Masz rację-wygląd na końcu.Liczę się też z ceną,bo muszę kupić dwa:dla siebie i dziewczyny. Myślę,że te ok.200 zł/szt. powinno wystarczyć na dobry zakup. Zawsze można znaleźć coś lepszego(i droższego),tylko czy ma to sens?Nie chcę nic na pokaz,jedynie coś dobrej jakości,czemu będę mógł zaufać. jak dobrze poszukasz to te dwie stówy i na dwa powinny wystarczyć , nie koniecznie musi to być jakaś znana firma - córka ma acerbis firma raczej znana na innym rynku (motocross) ale kaski robi od lat i niektóre bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Idz i przymierz ten model. Pamietam, ze jak kupowalem kask to pelne modele Uvexa pasowaly a ten (chociaz mi sie podobal, za cholore nie siedzial dobrze na mojej glowie. Ale moze ja mam jakas koslawa lepetyne No właśnie!kolega kupił z internetu(inny) bez przymiarki :eek:,ale na szczęście pasował. Lepiej jednak choć sprawdzić w sklepie,nie wiadomo jak będzie z moją łepetyną... :eek: Żadne poświęcenie, i tak miałam je wstawić do garażu na noc:D. Kask wyglądać, wygląda wypisz-wymaluj, ale mój jest Briko, nie Uvex, i stąd pewnie różnica w cenie. Tyle, że widać, że nie zwracam przesadnie uwagi na firmy. Jest, w każdym razie, bestia, całkiem solidny - kiedyś wyżyłam się na nim na próbę, i wszystko zniósł bez śladu... Ale, fakt, lepiej przymierzyć - też mierzyłam różne, i tylko ten mi jakoś pasował. Wiele jest podobnych,bo i ten Uvex nie należy do jakiś oryginałów,ale akurat na niego zwróciłem uwagę. Najważniejsze,że solidny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 5 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 [ATTACH]468[/ATTACH] córa ma taki a czarny mat kosztuje 100:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 jak dobrze poszukasz to te dwie stówy i na dwa powinny wystarczyć , nie koniecznie musi to być jakaś znana firma - córka ma acerbis firma raczej znana na innym rynku (motocross) ale kaski robi od lat i niektóre bardzo fajne Przejrzę jeszcze raz to Allegro i poszperam po sklepach,nie ma pośpiechu,choć w ten weekend znów pewnie ruszę na Skrzyczne i będę szalał na FIS-ie... :eek: Fajny ma ten kask! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 5 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Przejrzę jeszcze raz to Allegro i poszperam po sklepach,nie ma pośpiechu,choć w ten weekend znów pewnie ruszę na Skrzyczne i będę szalał na FIS-ie... :eek: jakbyś się wybrał do istebnej to mogę ci taki podrzucić do przymiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 jakbyś się wybrał do istebnej to mogę ci taki podrzucić do przymiarki Nie wykluczone,wszystko zależy od ekipy. Jak coś,dam znać przed weekendem.Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Znalazłem jeszcze taki: http://allegro.pl/item573955691_kask_uvex_ride_motion_roz_l_59_60.html Bardzo podobny,ale pewnie lepszy.Różnica w cenie nie jest miażdżąca,a widzę regulowaną wentylacje i wyjmowaną wyściółkę.No mam orzech do zgryzienia... Ja jezdze w takim tylko że czarnym i jestem bardzo zadowolony! Jakbym musiał kupić nowy kask to kupiłbym ten sam! Jest bardzo dobrze wykończony! Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Dobra inwestycja! Wczoraj kupiłem kask i dziś pierwsza jazda. Zdecydowanie w ksaku lepiej mi się jeździ,niż w czapce!Jest cieplutki,wygodny i głowa w ogóle się nie poci.Regulowana wentylacja dodatkowo zwiększa komfort. Każdemu,kto się jeszcze waha,zdecydowanie polecam! Dziękuję wszystkim za porady i wiele cennych uwag! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Wczoraj kupiłem kask i dziś pierwsza jazda. Zdecydowanie w ksaku lepiej mi się jeździ,niż w czapce!Jest cieplutki,wygodny i głowa w ogóle się nie poci.Regulowana wentylacja dodatkowo zwiększa komfort. Każdemu,kto się jeszcze waha,zdecydowanie polecam! Dziękuję wszystkim za porady i wiele cennych uwag! hejka, a jaki kupiłeś?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 (edytowane) hejka, a jaki kupiłeś?! Heyka! Uvex x-ride emotion 2000-jakoś tak się nazywa. Już myślałem,że przełożę to na przyszły sezon,bo w sklepach lipa,ale wypatrzyłem na Allegro taki jeden,sklep z Ustronia,a że tam akurat jechałem,to zadzwoniłem,przymierzyłem i kupiłem. Jak zwykle "spontan". Edytowane 21 Marzec 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Heyka! Uvex x-ride emotion 2000-jakoś tak się nazywa. Już myślałem,że przełożę to na przyszły sezon,bo w sklepach lipa,ale wypatrzyłem na Allegro taki jeden,sklep z Ustronia,a że tam akurat jechałem,to zadzwoniłem,przymierzyłem i kupiłem. Jak zwykle "spontan". no i łepetynka już bezpieczna:D gwarantuję Ci , że za jakiś czas nie będziesz mógł sobie wyobrazić nartowania bez kasku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 Jak zwykle "spontan". Ja też miałem spontan z kaskiem. Przejeżdżaliśmy kiedyś przez ustroń ,Wisłę z SB tak na rekonesans jak to nam się czasem zdarza. Wstąpiliśmy do sklepu sportowego,tak sobie przymierzyłem i .....już mi został na głowie. I zgadzam się z aklimem -nie wyobrażam sobie nartowania bez kasku. Do tego dwa razy już się "przydał". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 no i łepetynka już bezpieczna:D gwarantuję Ci , że za jakiś czas nie będziesz mógł sobie wyobrazić nartowania bez kasku:) Ja też miałem spontan z kaskiem. Przejeżdżaliśmy kiedyś przez ustroń ,Wisłę z SB tak na rekonesans jak to nam się czasem zdarza. Wstąpiliśmy do sklepu sportowego,tak sobie przymierzyłem i .....już mi został na głowie. I zgadzam się z aklimem -nie wyobrażam sobie nartowania bez kasku. Do tego dwa razy już się "przydał". Dzięki chłopaki! Już teraz nawet nie pomyślałem,żeby wrócić do czapki... Jazda jest zdecydowanie przyjemniejsza!No i jest większe poczucie bezpieczeństwa,zwłaszcza jak dziś podciął mnie jeden snowboardzista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 Dzięki chłopaki! Już teraz nawet nie pomyślałem,żeby wrócić do czapki... Jazda jest zdecydowanie przyjemniejsza!No i jest większe poczucie bezpieczeństwa,zwłaszcza jak dziś podciął mnie jeden snowboardzista. mówisz zupełnie jak mój mąż on też mówił nigdy kasku nie założy a teraz bez kasku na narty nie jedzie:) cieplutko, nie wieje i jak prasniesz to trochu bezpieczniej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 Żoneczce spadł na Słotwinach kawał lodu z linii wysokiego napięcia a był to jej pierwszy dzień w kasku , na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 mówisz zupełnie jak mój mąż on też mówił nigdy kasku nie założy a teraz bez kasku na narty nie jedzie:) cieplutko, nie wieje i jak prasniesz to trochu bezpieczniej:D Ja się absolutnie przekonałem! Kask jest dobrą inwestycję,zarówno w komfort,jak i w bezpieczeństwo!Powtórzę-jak się wahasz,to wywal wahadło,kask to dobra inwestycja! Przekonuje Johnny,jeszcze na chodzie... nie bez przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi