lepas_pl Napisano 16 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 pytanie: czy awantura z gazem z rosji ma jakis wplyw na warunki pobytu na Słowacji? za tydzien jedziemy na Chopok i częsc ekipy uległa panice, ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 Nikt nie wie..... czy bedzie miala. Oprocz tego ze w ciagu kilku dni skonczy im sie na 99% gaz. A co potem........:eek::eek::eek: Wezcie farelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 16 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 No to Slowacja w tym sezoniemoze okazac sie taka srednio atrakcyjna miejscowka. Euro drogie, gazu brakuje.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 17 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2009 Z tego co słyszałem to czechy pompuja na słowacje gaz o ile to jest prawdą Rząd słowacki kilka lat temu zachęcał do przeróbek centralnych ogrzewań na gaz czyli jeżeli ktoś wymienił wszystkie okna w domu i drzwi i jeżeli zlikwidował piec CO to państwi pokrywało w 100% koszty wymiany okien drzwi i likwidacja pieca.Z tej opcji skorzystało prawie 98% ludności i teraz sa w kropce jeżeli nie ma gazu.Z tego co wiem to ludzie juz po cichu zakładaja piece CO weglowe i po cichutku palą w nich. ps.euro mnie nie rusza mam całosezonowy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepas_pl Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2009 na innym forum: o Chopoku wpis z 19.01.2009 http://www.skiforum.pl/showthread.php?p=191703&posted=1#post191703 Właśnie wróciłem ze Chopoka. Byłem tydzień i jestem bardzo zadowolony. Zero kolejek, świetne warunki śniegowe. Co do problemów z gazem to chyba Słowacja już się dogadała z Rosją. Nie masz się czym martwić. Niestety muszę potwierdzić, że ceny są bardzo wysokie. Billa tańsza niż Hypernova, ale i tak drogo. W knajpach na stokach też drogo. Najtaniej chyba w Elan Pub na Otupnem. Co do jedzenia, to my stołowaliśmy się w Route 66 w L. Mikulaszu. Ceny da się przeżyć. Za obiad z piwkiem od 4 Euro w górę. I jeszcze dobra rada dla wszystkich poniżej 30 roku życia. Kupujcie karty Euro 26. Bez ubezpieczenia to koszt 25zł. Różnica w 6 dniowym karnecie 155E bez zniżki i 124 E po zniżce. czarnes Bywalec forum to proponuje nie panikowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi