Boogie Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Euro przebiło bardzo ważną granicę 4,30 pln, a obecny kurs to prawie 4,32pln. Mądre głowy piszą, że następne wsparcie dla tej waluty na poziomie 4,50pln:eek::eek::eek::eek::eek: Oby się mylili. :eek::eek:no to sie nam teraz troszke porobilo....:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy Ja mówiłem o tych spod "Rot schildu" Nawet podpowiedzi gugla do "rot" kierują od razu do nich Niestety aż tak błyskotliwy nie jestem. Nie zrozumieliśmy się. Co nie zmienia całej reszty faktów niezbitych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 piszą, że następne wsparcie dla tej waluty na poziomie 4,50pln Chyba miesiąc temu o tym pisalem Niestety, wpadliśmy jak kupa w wentylator a Słowakom pozazdrościć Nie zrozumieliśmy się. Co nie zmienia całej reszty faktów niezbitych. Figo, nie zmienia to sytuacji, że co czerwone to złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Ojj pozazdroscić wczoraj od nich wróciłem :eek:... Droogo ojj drogo a za dwa tyg jade znowu i to na jeszcze dłużej, Euro mi zostało jeszcze naszczescie kupione po 4,1 zł a nie 4,5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Ja mam na wyjazd lutowy jeszcze 4 stówki zaskórniaków po 3,6:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 kurcze wysoko to euro, chyba nam gospodarka leci na leb i szyje albo znowu jakies spekulacje. teraz Slowacja droga jak Szwajcaria:) a takie zaskorniaki sa super przynajmniej czlowiek zawalu nie dostaje kupujac w kantorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 kurcze wysoko to euro, chyba nam gospodarka leci na leb i szyje albo znowu jakies spekulacje. teraz Slowacja droga jak Szwajcaria:) a takie zaskorniaki sa super przynajmniej czlowiek zawalu nie dostaje kupujac w kantorze To z pewnością kolejna spekulacja,teraz w drugą stronę... Możni tego świata świetnie na tym zarabiają,a my co chwilę mamy "zgryz"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Johny ale to chyba nie o mnie:D?! do tych możnych nie należę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Johny ale to chyba nie o mnie:D?! do tych możnych nie należę Absolutnie Cię o to nie podejrzewam! Też do nich nie należę,ale słyszałem o pewnym przypadku,tyczącym się akcji w USA-gość w ciągu paru godzin zarobił 4 mln.$! Gdzie przy tym wszystkim normalny człowiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 grono kolesi którzy wiedzą jak łatwo zarobic kasę w krótkim czasie której normalni przez całe życie nie są w stanie zarobić, nawet sobie wyobrazić:eek: takie to życiie cudowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 grono kolesi którzy wiedzą jak łatwo zarobic kasę w krótkim czasie której normalni przez całe życie nie są w stanie zarobić, nawet sobie wyobrazić:eek: takie to życiie cudowne A człowiek marzy,żeby tak parę dni więcej na nartach pojeździć... Chyba lepiej nie roztrząsać tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 20 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2009 A człowiek marzy,żeby tak parę dni więcej na nartach pojeździć... Chyba lepiej nie roztrząsać tego tematu. Ale my czyli przeciętni i powiedzmy klasa średnia potrafimy się cieszyć z tego co mamy i mamy czasu trochę więcej. Każdy dzień na nartach i każdy urlop to dla nas odpoczynek i przyjemność. Znam takich co lubią narty i inne fajne sporty. W hotelach dobrej klasy mogliby mieszkać całymi miesiącami i by tego nie odczuli finansowo i co? I do kitu bo w ciągu roku są tydzień na nartach, tydzień na zatoce i może ze trzy dni jakieś zwiedzanie. Tyle mają wolnego czasu.......a jak mają to nie umieją się z tego cieszyć. Wiec ja nie wiem co jest lepsze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2009 Ale my czyli przeciętni i powiedzmy klasa średnia potrafimy się cieszyć z tego co mamy i mamy czasu trochę więcej. Każdy dzień na nartach i każdy urlop to dla nas odpoczynek i przyjemność. Znam takich co lubią narty i inne fajne sporty. W hotelach dobrej klasy mogliby mieszkać całymi miesiącami i by tego nie odczuli finansowo i co? I do kitu bo w ciągu roku są tydzień na nartach, tydzień na zatoce i może ze trzy dni jakieś zwiedzanie. Tyle mają wolnego czasu.......a jak mają to nie umieją się z tego cieszyć. Wiec ja nie wiem co jest lepsze. Pozdrawiam. Święte słowa!Ja w każdym razie wybieram więcej wolnego czasu,zwłaszcza spędzonego na nartach! Również pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2009 Barack zaprzysiezony - giełda go powitała mocną zwałką a euro 4,34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2009 i 2 mln.ludzi wierzących w cuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Kurs Euro w notowaniach ciągłych z godziny 14:45:00 4.4589PLN. To oznacza, że w kantorach ok 4,60:eek: Giełda w dół, ogólna padaka. Wszystko wskazuje na to, że kryzys u nas nie będzie łagodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Kurs Euro w notowaniach ciągłych z godziny 14:45:00 4.4589PLN. . Wszystko wskazuje na to, że kryzys u nas nie będzie łagodny. a miał do nas podobno nie dotrzec:( aż tak wysokie to mnie też nie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Nie bójcie są tego plusy i minusy. Dla stricte narciarzy jest to ból. Dla niektórych innych nie bałdzo nie bałdzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Dla niektórych innych nie bałdzo nie bałdzo. Nie bałdzo jest dla wszystkich jeśli nie ma stabilnej waluty na jakimkolwiek poziomie jej wartości, a z tym mamy teraz do czynienia. Spadek wartości złotówki w ciągu jednego dnia momentami nawet o 5%:eek: niczego dobrego nie wróży na najbliższą przyszłość. W kraju od kilku tygodni mamy niewątpliwy odpływ kapitału i to tego "dolarowego" jak i europejskiego w związku z tym zbyt dużą ilość złotówki mamy na rynku która (nie)powoli staje się coraz mniej warta. Do tego zbliża się kolejna obniżka stóp procentowych, która zapewne spowoduje kolejne osłabienie PLN-a, a wtedy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 A wtedy... ...jeszcze mniej Polakow kupi niemieckie auta, wyda mniej pieniedzy na urlopy w strefie Euro etc. W pewnym momencie strefa Euro to odczuje i to Euro zacznie leciec w dol. Juz teraz GBP prawie zrownal sie z EUR. Czyli 60mln brytyjczykow ograniczy sie z zakupami towarow ze strefy Euro, czy wyjazdami tam na urlop. Dodaj do tego 40mln Polakow i masz ladne 100mln ludzi ktorych sila nabywcza mocno oslabla... W tym roku w Szwajcarii duzo mniej slyszalo sie Rosjan, ich mocne Euro tez dotknelo... Spojrz na Hiszpanie, czy Irlandie, tam juz sie zastanawiaja czy nie byloby lepiej gdyby jednak w Euro nie byli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 A wtedy... ...jeszcze mniej Polakow kupi niemieckie auta, wyda mniej pieniedzy na urlopy w strefie Euro etc. W pewnym momencie strefa Euro to odczuje i to Euro zacznie leciec w dol. Juz teraz GBP prawie zrownal sie z EUR. Czyli 60mln brytyjczykow ograniczy sie z zakupami towarow ze strefy Euro, czy wyjazdami tam na urlop. Dodaj do tego 40mln Polakow i masz ladne 100mln ludzi ktorych sila nabywcza mocno oslabla... W tym roku w Szwajcarii duzo mniej slyszalo sie Rosjan, ich mocne Euro tez dotknelo... Spojrz na Hiszpanie, czy Irlandie, tam juz sie zastanawiaja czy nie byloby lepiej gdyby jednak w Euro nie byli... Myślę, że przeciętnego Niemca niewiele interesuje, że Polacy nie kupią jego auta, czy Austriaka, który będzie miał minimalnie mniejsze obłożenie swoich kwater. Ogólnie gospodarka strefy euro nie odczuje tego, że Polska waluta słabnie. Powód jest prosty - jesteśmy zbyt biednym krajem, aby jakakolwiek gospodarka to odczuła, więc porównanie średnio trafne i nie ma nic wspólnego ze słabym złotym. Ja widzę jednak więcej plusów w dłuższej, a nawet krótszej perspektywie wprowadzenia Euro w Polsce, ale to już nie jest temat na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Kurs Euro w notowaniach ciągłych z godziny 14:45:00 4.4589PLN. To oznacza, że w kantorach ok 4,60:eek: Giełda w dół, ogólna padaka. Wszystko wskazuje na to, że kryzys u nas nie będzie łagodny. Ojej! :eek::eek::eek: Tragedia!Alpy zdrożeją,paliwo zdrożeje,sprzęt zdrożeje,nawet Słowacja! Oby to chwilowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Myślę, że przeciętnego Niemca niewiele interesuje, że Polacy nie kupią jego auta, czy Austriaka, który będzie miał minimalnie mniejsze obłożenie swoich kwater. Ogólnie gospodarka strefy euro nie odczuje tego, że Polska waluta słabnie. Powód jest prosty - jesteśmy zbyt biednym krajem, aby jakakolwiek gospodarka to odczuła, więc porównanie średnio trafne i nie ma nic wspólnego ze słabym złotym. A czytales co napisalem? Euro nie tylko do zlotego sie wzmocnilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 A czytales co napisalem? Oczywiście... i podtrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 4 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Dzwoniłem do kolegi prowadzącego kantor w Wawie. Euro sprzedaje po 4,72 :eek::eek: Dodam, że jego kantor jest jednym z tańszych w stolicy. Powiedział, że wszystko na to wskazuje, że w następnym tygodniu za europejską walutę zapłacimy piątaka:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi