KDZ Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 super nie pamiętam czy kiedys był taki kurs. 4,50 pamiętam 5 lat temu. ale teraz bedzie drogo.oby długo to nie trwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Myslicie że w związku z tym teraz warto juz kupic euro na wyjazd w marcu czy lepiej czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Myslicie że w związku z tym teraz warto juz kupic euro na wyjazd w marcu czy lepiej czekać? teraz to warto kupić złotówki za Euro... :D... Ja lubię ryzyko... Ja bym poczekał... Tym bardziej, że ostatnio śledzę to wszystko dość uważnie i (zaznaczam, że się nie znam, tylko śledzę) i Euro trochę zwolniło, a nawet trochę zaczęło spadać: http://www.kantorintraco1.republika.pl/notowania.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Amberka teraz to juz nie wiadomo. nie znam sie na tym ale to chyba jakieś spekulacje z tym kursem bo az tak źle to chyba nasza gospodarka nie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 na slasku dzis juz byl kurs 4.74 zakup, 4,50 sprzedaz:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 kurcze tak teraz mysle....że trzeba było nakupic taniego euro a teraz sprzedać...czysty zarobek... co by było gdyby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 4 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Myslicie że w związku z tym teraz warto juz kupic euro na wyjazd w marcu czy lepiej czekać? Ja bym nie czekał z zakupem euro. Możesz trochę zyskać, ale decyzja należy do Ciebie. Biorąc pod uwagę kolejna obniżkę stóp procentowych pod koniec lutego to może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Teraz to już chyba bez większego znaczenia - różnice będą groszowe. Można "troszkę" zyskać. Mówi się o 5,ooPLN/ euro ? teraz wszystko jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 teraz to juz i tak kicha wg mnie, bo przecież jak będzie euro powyżej 5zł to już w gospodarce zrobi się mało ciekawie:) euro to trzeba było kupować jak po 3,50 było no ale mądry polak po szkodzie, ja bynajmniej nie wyobrażam sobie polski jak euro będzie powyżej 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Mimo, że byłem swego czasu mądry i w październiku kupiłem dużo euro po 3,50 korzystając z chwilowego oslabienia to nic na dziś nikomu nie doradzę. Siedzę troche w walutach ale na dziś trend jest silniejszy niż rozsądek a spadek naszego rynku zarowno walutowego jak i giełdowego jest niepokojący. Jeśli tylko tym sie kierować jak widzi nas rynek to czarno widzę naszą przyszlość. Mam nadzieję, że to duża fala spekulacyjna ale ucieczka kapitału jest faktem i źle nam wroży, może widzą w nas bankruta? Niby pole do spadku dalej jest duże ale rynek wydaje sie wyprzedany i mam nadzieję na stabilizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 W ciagu dwoch ostatnich dwoch dni kurs skoczyl o 5-6% !!! Niezle zwolnienie Dzisiejsze kursy sprzedazy ponizej 4,80 byly jednymi z nizszych; Dolar okolo 3,70. Frank okolo 3,20. "Ktos" robi niezle kuku wkolo zlotowki. Abysmy jak Wegrzy nie skonczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 jak bym miał nadal te dolary co je kupilem po 2,40 to by było fajnie na czysto bym "troszke na tym zarobił":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 teraz to juz i tak kicha wg mnie, bo przecież jak będzie euro powyżej 5zł to już w gospodarce zrobi się mało ciekawie:) Bugi widać żeś prawnik. Pomyśl dwa razy zanim znowu napiszesz herezje Zobacz: jeśli na całym świcie zamiera popyt, a nasze wyroby są przeliczane przez 1zl=5ojro, to za kogo oni nas mają? Za tańszych od chińczyków. A jak jest w Chinach: gospodarka się kręci. A teraz wygrywa ten, któremu gospodarka się kręci a przedsiębiorstwa nie padają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Bugi widać żeś prawnik. Pomyśl dwa razy zanim znowu napiszesz herezje Zobacz: jeśli na całym świcie zamiera popyt, a nasze wyroby są przeliczane przez 1zl=5ojro, to za kogo oni nas mają? Za tańszych od chińczyków. A jak jest w Chinach: gospodarka się kręci. A teraz wygrywa ten, któremu gospodarka się kręci a przedsiębiorstwa nie padają powiem tak:) kur moze masz racje ale mi chodzi o takich przeciętnych zjadaczy co chca jechac do eurolandu i musza te ojro kupic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Bugi widać żeś prawnik. Pomyśl dwa razy zanim znowu napiszesz herezje Zobacz: jeśli na całym świcie zamiera popyt, a nasze wyroby są przeliczane przez 1zl=5ojro, to za kogo oni nas mają? Za tańszych od chińczyków. A jak jest w Chinach: gospodarka się kręci. A teraz wygrywa ten, któremu gospodarka się kręci a przedsiębiorstwa nie padają Z tą gospodarką się zgodzę,ale te spore wahania moim skromnym zdaniem to spekulacje.Jeszcze niedawno ojro stał ok. 3,30 zyla,a teraz już przekracza 4,5 zeta.Kto wtedy nakupił sporo waluty,a zapewne wielu oligarchów to zaczęło robić,co musiało też wpłynąć na kursy,teraz nieźle się nachapie.Jeśli teraz tacy zaczną wyprzedawać,znów ojro poleci na łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Z tą gospodarką się zgodzę,ale te spore wahania moim skromnym zdaniem to spekulacje.Jeszcze niedawno ojro stał ok. 3,30 zyla,a teraz już przekracza 4,5 zeta.Kto wtedy nakupił sporo waluty,a zapewne wielu oligarchów to zaczęło robić,co musiało też wpłynąć na kursy,teraz nieźle się nachapie.Jeśli teraz tacy zaczną wyprzedawać,znów ojro poleci na łeb. pieprzone żydy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 pieprzone żydy:D oj antysemityzmem mi zaleciało...co prawda mam w planach zakup laleczki voodoo Grinsmanna...tylko czekam na ciekawy zestaw szpileczek:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 oj antysemityzmem mi zaleciało...co prawda mam w planach zakup laleczki voodoo Grinsmanna...tylko czekam na ciekawy zestaw szpileczek:D:D:D ja jestem mega tolerancyjny- a to co napisałem lekki sarkazm nic więcej, nie mam nic do nikogo peace love *** drugs and rock'n roool:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 ja jestem mega tolerancyjny- a to co napisałem lekki sarkazm nic więcej, nie mam nic do nikogo peace love *** drugs and rock'n roool:D a ja żydów nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Bugi widać żeś prawnik. Pomyśl dwa razy zanim znowu napiszesz herezje Zobacz: jeśli na całym świcie zamiera popyt, a nasze wyroby są przeliczane przez 1zl=5ojro, to za kogo oni nas mają? Za tańszych od chińczyków. A jak jest w Chinach: gospodarka się kręci. A teraz wygrywa ten, któremu gospodarka się kręci a przedsiębiorstwa nie padają Chyba 5zl=1Euro Troche drozsze te Euro musialby byc zeby rzeczywiscie Polacy byli tansi od Chinczykow. Teoretycznie masz racje ze nizszy kurs waluty napedze eksport, ale tylko wtedy gdy jestes samowystarczalny, a Polsce do tego daleko (ropa czy gaz to tylko 2 przyklady a znajdzie sie wiecej). Do tego jeszcze wiele firm zaciagnelo kredyty w zagranicznej walucie co tez moze byc kula u nogi. Kolejny przyklad to dlug zagraniczny, czy skladki placone do EU. Kurs spada o 30% i 30% wiecej skladki musisz zaplacic - a wplywy do budzetu nadal w zlotowkach... Ale np branza turystyczna w tym momencie ma szanse sie rozwinac. Sporo mlodych ludzi moze znow wyemigrowac za granice za praca bo znow sie to bardziej oplaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 za kogo oni nas mają? Za tańszych od chińczyków. A jak jest w Chinach: gospodarka się kręci. Moga nas miec za tanszych, byle bylo wiadomoze jakosc jest ok i ze wynika to z kursow walutowych. To akurat jeden z plusow. A w Chinachsie nie kreci - pelne magazyny i brak popytu. Maly poploch i tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 (edytowane) Ale np branza turystyczna w tym momencie ma szanse sie rozwinac. To chyba branża przewozowa. Bo jak patrze ile zapłaciłem za wakacje w listopadzie a ile teraz bym musiał zapłacić to ...seicento używane bym kupił za różnicę ... Sporo mlodych ludzi moze znow wyemigrowac za granice za praca bo znow sie to bardziej oplaci. Nie sądzę. Jack, europa stoi. Więcej już nie przyjmie bo nie ma do czego. Więcej zmywaków już nie powstanie. Może jak ruszy normalny handel pieniądzem, to wrócimy za 2-3 lata na ścieżkę wzrostu. Chyba 5zl=1Euro Tego przyznam się nie rozumiem - jaki to naszej gospodarki plus niby ? No chyba, że po prostu robimy znowu denominację Troche drozsze te Euro musialby byc zeby rzeczywiscie Polacy byli tansi od Chinczykow. Teoretycznie masz racje ze nizszy kurs waluty napedze eksport, ale tylko wtedy gdy jestes samowystarczalny, a Polsce do tego daleko. I tak jesteśmy wraz z Węgrami postrzegani jak Chińczycy, tylko europejscy W kategorii: cena/jakość/wydajność jesteśmy nie do pobicia. Bo Polak zwykle jak już coś robi, to robi to bardzo dobrze. Teoretycznie masz racje ze nizszy kurs waluty napedze eksport, ale tylko wtedy gdy jestes samowystarczalny, a Polsce do tego daleko. Jack - widziałeś kiedyś samowystarczalny kraj? Polska w gruncie rzeczy nie importuje aż tak dużo bo rachnuek IMP/EXP mamy zwykle w okolicach zera. A w Chinachsie nie kreci - pelne magazyny i brak popytu. Maly poploch i tragedia Soczek nie do końca. Ja znam takich, którym się "kręci" Ale poza tym to gospodarka dalej im się kręci tak, że podejrzewam, reszta świata zazdrości wzrostu. A ja na pewno. a ja żydów nie lubię O tym już sporo napisaliśmy Odżywam !! Rozpisałem się !! Cieszę się, że wracam do świata skionline Na razie ski tylko online ale to już coś Pozdrawiam wszystkich!! Edytowane 5 Luty 2009 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 Soczek nie do końca. Ja znam takich, ale Ci co wysyłali produkcję do polski licząc w $ mają po dupie. Ale poza tym to gospodarka dalej im się kręci tak, że podejrzewam, reszta świata zazdrości wzrostu. A ja na pewno. Jedni maja po dupie inni nie - jeszcze sie taki kurs nie znalazl zeby wszystkim podpasowal ;) Zapewniam Cie ze Zolte magazyny sa pelne i brakuje im popytu. Moze nie wszystkie, ale sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 Jedni maja po dupie inni nie - jeszcze sie taki kurs nie znalazl zeby wszystkim podpasowal ;) Zapewniam Cie ze Zolte magazyny sa pelne i brakuje im popytu. Moze nie wszystkie, ale sporo Kurcze "moje" żółtki nia narzekają. Ech gdyby tylko teraz dało się wziąć rozsądną linię kredytową, kupić te pełen magazyny,w rzucić na przechowanie i za pare latek.... 6 w totka Soczku daj cynka, jak znasz jakiś konkretny chiński pełny magazyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 5 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 mówiłem Ci Michał że będzie dobrze...będziesz jeszcze śmigał na deseczkach...pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi