mirdon Napisano 2 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 A co myślicie o tych nartach? Warte zakupu, ile takie powinny kosztować? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=545374685 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 A co myślicie o tych nartach? Warte zakupu, ile takie powinny kosztować? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=545374685 ja takie jakiś miesiąć temu na giełdzie w katowiach puściłem handlarzowi za 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 2 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 Konstrukcje są takie same dla wszystkich długości tej dechy. Wszystkie zawierają technologie Titanium Power Vacuum,Frequency Tuning (FT),Direct Energy System (DES) Konstrukcja ok. Technologie ok - w rozumieniu "nowinek" technologicznych / sposobu wytwarzania. Tylko teraz za Lokciem i Jarkiem, jaka jest "zawartosc drutu w drucie" w takiej narcie, taka sama w wartosciach bezwzglednych (dluzsza ugina sie mocniej przy tym samym ramieniu), taka sama proporcjonalnie do dlugosci narty (ugiecie takie same), wieksza zawartosc drutu dla dluzszej narty (ponadproporcjonalnie do dlugosci) - ugiecie zalezy od ilosci drutu na + Ot taka dywagacja w uproszeczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carverfan Napisano 2 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 Konstrukcja ok. Technologie ok - w rozumieniu "nowinek" technologicznych / sposobu wytwarzania. Tylko teraz za Lokciem i Jarkiem, jaka jest "zawartosc drutu w drucie" w takiej narcie, taka sama w wartosciach bezwzglednych (dluzsza ugina sie mocniej przy tym samym ramieniu), taka sama proporcjonalnie do dlugosci narty (ugiecie takie same), wieksza zawartosc drutu dla dluzszej narty (ponadproporcjonalnie do dlugosci) - ugiecie zalezy od ilosci drutu na + Ot taka dywagacja w uproszeczeniu To do mnie Juice ? Przecież ja nie dyskutuję o zawartości " drutu w drucie" i w pełni zgadzam się z fizyko - mechanicznym wywodem Łokcia. Potwierdziłem tylko, że technologie zastosowane w danym modelu fischera nie są zależne od długości omawianych desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirdon Napisano 2 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 ja takie jakiś miesiąć temu na giełdzie w katowiach puściłem handlarzowi za 150zł A czym się różnią tamte narty od tych? Taliowanie takie same 123/66/102 chyba jest dobre. Możecie mi coś więcej powiedzieć? Z góry bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 A czym się różnią tamte narty od tych? Taliowanie takie same 123/66/102 chyba jest dobre. Możecie mi coś więcej powiedzieć? Z góry bardzo dziękuje tzn od ktorych:) bo nie bardzo chyba rozumiem:) te ktore podałeś z linku alledrogo od tych co sprzedalem niczym bo to ten sam model:D jak dla nas normalnych zjadaczy chleba to niczym sie nie rożnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirdon Napisano 2 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 Te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=545374685 od tych co podałem na początku tematu http://allegro.pl/item529793482_nart...2003_2004.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 :Dkolorem :D ..... i wiekiem te szare sa starsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirdon Napisano 3 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2009 A poza tym, jeśli chodzi o jakieś właściwości jezdne, techniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2009 To do mnie Juice ? To nie do Ciebie, tylko ewentualnie razem z Toba do tych co wiedza i moga juz konkretnie powiedziec jak jest w tym temacie jak bylo pisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 A poza tym, jeśli chodzi o jakieś właściwości jezdne, techniczne? nie w dawaj sie w takie pierdoły bo i tak nie poczujesz różnicy:) niczym sie nie rożnią :) tak jak marcin powiedział tylko kolorem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carverfan Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 nie w dawaj sie w takie pierdoły bo i tak nie poczujesz różnicy:) niczym sie nie rożnią :) tak jak marcin powiedział tylko kolorem:) Trochę poczuje mają inne promienie skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 (edytowane) dokladnie chodziło mi o technologie:) Edytowane 4 Luty 2009 przez bugajson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Trochę poczuje mają inne promienie skrętu http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=496&id_modelu=734&porownanie=tak tu pisze że przy tej samej długości promienie są takie same:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=496&id_modelu=734&porownanie=tak tu pisze że przy tej samej długości promienie są takie same:D jeżeli nie widac roznicy to poco przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carverfan Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=545374685 od tych co podałem na początku tematu http://allegro.pl/item529793482_nart...2003_2004.html Marcinie Kolega prosił o porównanie tych desek I do tego się odniosłem. 165 cm mają radius 11 mb 155 cm mają radius 9 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Marcinie Kolega prosił o porównanie tych desek I do tego się odniosłem. 165 cm mają radius 11 mb 155 cm mają radius 9 mb tylko że 155 sam mu odradzałeś Zdecydowanie za krótkie !!! Jeździłem dokładnie na takim sprzęcie (mam 182 cm) i uwierz mi to nie była zbyt przyjemna zabawa. Chwila nieuwagi i startujesz do lotu z bardzo zdziwioną miną Ekstremalne taliowanie i super radius - ale nie dla Ciebie... Szukaj czegoś minimum 165 cm. więc porównanie dwóch różnych nie miało sensu Jaką długość nart fischer rc 4 sc. Mam 184cm, waga 70kg, chciałbym się nauczyć jazdy carvingowej, dobre narty wybrałem? min 165 będzie dobry a który to już nie ma znaczenia bo to te same narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pennas Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 czy dla 173 cm, 80 kg wagi narta 155 czy 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 zalezy:) jak chcesz katapulte to 155, ja bym jednak przy 160 obstawal "bardziej bezpieczna" jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pennas Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 też bym chyba wolał 160 bo wcześniej jeździłęm na nartach 160, tyle że elanach magfire 10. No ale koleś ma tylko 155 zobaczymy moze wezmę na testy ją i się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 ale jak jeździsz ile co i jak to tez jest ważne:) bo te 160 to naprawde taka dlugośc po niżej ktorej raczej nie powinieneś schodzić chyba ze szukasz MOCNYCH wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pennas Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 chciałbym spróbować fun carvingu ogólnie to dośc szybka jazda ok. 70-80km/h z duża ilością zakretów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 chciałbym spróbować fun carvingu ogólnie to dośc szybka jazda ok. 70-80km/h z duża ilością zakretów na bank te 70-80?? czlowieku:D hehe nic nie umują twoim umiejętnością ale ogarnij temat:p jak masz zamiar tak smigać to sobie gigantki kup a nie slalomki i od razu wynajmij pusty stok hehe jak robisz 50-60 to jest gora:D do funu to mozesz te 155 wziąc i dokup od razu gigantke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pennas Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 no 80 to sie czsem pojedzie stromszy odcinek ale kolo 70 to na luzie. Zreszta nie pisal bym tych predkosci gdybym nie sprawdzil n gps, ktory dobrze dziala bo predkosc z licznika samochodu sie zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 no to kup gigantke:),chyba że aż tak szybko zadkiem kręcisz w slalomie to respekt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi