KDZ Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 (edytowane) Witam. Proszę o pomoc w doborze nart. do tej pory jeździłam na Fisherach s-movie 7.7. 160 cm długie . swoje umiejętności oceniam tak na 6/7. chciałam jakieś przetestować przed kupnem ale nie wiem jakie, muszą mieć mały promień skrętu i żeby sprawdzały się w różnych warunkach bo u nas stoki nie zawsze są przygotowane. mam 165cm i ważę jakieś 59kg:D. SB proponował mi dla pań z grupy allround lub cross ale nie bardzo potrafię coś tam znaleźć. Myślałam o Volkl Air. dodam że nawalają mi kolana, jeśli to ważne. z góry dziękuję za podpowiedzi. Edytowane 15 Styczeń 2009 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Zdecydowanie allround lady, większośc z nich ma mały promień skrętu (do 12m), pozatym są lżejsze i mniej obciążają stawy niż ciężkie unisexy Moja propozycja to Atomic Heavens Gate; Blizzard Viva Sonic IQ (generalnie system iq sprawia że jest lepsze czucie narty a i mniej obciążają nogi); do tego rossignol attraction III która jest rewelacyjna dla średnio zaawansowanych narciarek. Ciężko powiedzieć co tak naprawę wybrać, na to pytanie musisz sobie sama odpowiedzieć, każda firma ma dobre modele dla pań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 rossignol attraction III która jest rewelacyjna dla średnio zaawansowanych narciarek Jest rewelacyjna dla każdego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Dziękuje Panowie coś z tego potestuję i wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 ....mam 165cm i ważę jakieś 59kg:D. W zeszłym tygodniu jak pytałem to ważyłaś 58 kg...:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 NO wiesz....:Dchyba mi się przytyło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 NO wiesz....:Dchyba mi się przytyło:D Nic się nie martw narty Ci dobierzmy i dietę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 przydałoby sie bo jakoś ciężko mi zrzucić, myślałam że na nartach pójdzie lepiej ale chyba nie ma efektu a już 9 dni zaliczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 przydałoby sie bo jakoś ciężko mi zrzucić, myślałam że na nartach pójdzie lepiej ale chyba nie ma efektu a już 9 dni zaliczyłam He,he Bardzo śmieszne,baaaardzo q.... śmieszne. Ja po powrocie z Grossarltal w zeszłym roku... a zapewniam przez tych kilka ani się nie obżerałem i nie obijałem,przybrałem 3kg. Warunki i trasy raczej były ciężkie,więc grzałem się mocno. A waga w górę :eek:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Może nam w mięśnie idzie.... . Po jeździe bardzo chce się jeść więc co się spali to się uzupełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Bo mięśnie ważą więcej niż tłuszcz... spalasz tłuszcz a w to miejsce wchodzą mięśnie więc ważysz więcej. Nie ma co się ważyć, lepiej obserwować jak zmienia się figura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 to się wyrzeźbię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Czyli bedziesz jak Afrodyta z morskiej piany ?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 (edytowane) znaczy się jak jej rzeźba. przestańmy bo przeniosa nas na inne forum np.sztuk pięknych Edytowane 15 Styczeń 2009 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 ...a już 9 dni zaliczyłam Te dni przelicz według takiego wzoru: stoki polskie 1 wyjazd to 1/4 dnia stoki CZ/SK 1 wyjazd to 1/3 dnia stoki alpejskie 1 wyjazd na (np. 6 dni) to 6 dni na stoku Przy czym dzień na stoku to jest od 9 do 16 wówczas mogę powiedzieć że spędziłem dzień na stoku, a np. popołudniowa jazda 3 godzinna ma się nijak do dnia na stoku:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 to może powinnam pisać ile godzin spedziłam na nartach lub ile kilosów przejechałam?! a wiesz przeciez jaki to wysiłej jeździć na naszych polskich stokach, tak super przygotowanych z cudownym lodem i muldami. tu człowiek wogole się nie męczy wraca z nart wypoczety:D ok to napisze że byłam 9 razy będzie wilk syty i owca cała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Te dni przelicz według takiego wzoru: stoki polskie 1 wyjazd to 1/4 dnia stoki CZ/SK 1 wyjazd to 1/3 dnia stoki alpejskie 1 wyjazd na (np. 6 dni) to 6 dni na stoku Przy czym dzień na stoku to jest od 9 do 16 wówczas mogę powiedzieć że spędziłem dzień na stoku, a np. popołudniowa jazda 3 godzinna ma się nijak do dnia na stoku:rolleyes: Holo hola, bo pora na Telesfora Jezeli jestem na stoku 3 godz, na ktorym w pierwszej godz. jest 6 osob, w drugiej 3, a w trzeciej jestem ja, mam wjazd - zjazd - wjazd - zjazd na talerzyku 3-3,5 m/s to to jest dzien na stoku Jezeli jestem w srodku tygodnia w Czechach i ludzi jest wiecej ale w kolejkach stoje srednio od 0 do 1 min to to jest dzien na stoku. Musisz troszke poszerzyc "choryzonty obliczeniowe" drogi SB, nie "tylko" beskidzki wzor narciarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Może nam w mięśnie idzie.... . Po jeździe bardzo chce się jeść więc co się spali to się uzupełni. Tiaaa. U mnie idzie, ale w piwny mięsień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Ale np. na Golgocie w tygodniu można poszaleć. stok po ratraku miodzio wiadomo że nie tak szeroki jak w Alpach ale jak na Polskę to ok, kolejki w ogóle nie ma wyjeżdżam i zjeżdżam i tak cały czas z przerwą na herbatę. to jak tak 3 godz pojeżdżę to chyba mogę mówić o zaliczonym dniu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 to może powinnam pisać ile godzin spedziłam na nartach lub ile kilosów przejechałam?! Nie ma z tym żadnego problemu i nic sama liczyć nie musisz, wszystko system sam policzy, tylko musisz stok zmienić A tu przykładowy dzień ciężkiej pracy na stoku 6-letniej Moniczki: Jezeli jestem na stoku 3 godz, na ktorym w pierwszej godz. jest 6 osob, w drugiej 3, a w trzeciej jestem ja, mam wjazd - zjazd - wjazd - zjazd na talerzyku 3-3,5 m/s to to jest dzien na stoku Jezeli jestem w srodku tygodnia w Czechach i ludzi jest wiecej ale w kolejkach stoje srednio od 0 do 1 min to to jest dzien na stoku. Jeżeli jestem na alpejskim stoku i jeżdżę sobie gondolką(5 m/s) i długość tej gondolki wynosi 1800 m, a trasa żeby powrócić z górnej stacji tej gondolki do dolnej ma 4000 m i nie ma ludzi w ogóle oczekujących na peronie i jeżdżę sobie tak od 9 do 16 to co?: to jest 1 dzień na stoku? czy 4 dni?, a może jak bym sobie na kawkę nie poszedł tylko tak naoper...ł non stop to 6 dni:confused: Masz skrzywione "choryzonty obliczeniowe" drogi Soczu, co to jest jakiś Karkonoski współczynnik obliczeniowy, czy może Twój własny cudotwór;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 17 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2009 Figo - to nie jest mięsień piwyny jak mnie ostatnio pouczali a pomnik nad "bohaterem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2009 Figo - to nie jest mięsień piwyny jak mnie ostatnio pouczali a pomnik nad "bohaterem" Dobre. Ale ponoć dobry gospodarz konia pod dachem trzyma. Cosik odskoczyliśmy od tematu wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2009 Proponuję wino zamiast piwa miesień będzie mniejszy i lustrzyca się nie pojawi:) a poza tym trzeba się przede wszystkim podobać sobie i tej drugiej osobie a reszta....nieważna. Wracając do nart to narazie szukam rossi attraxion III i jak znajdę w dobrej cenie to kupie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 18 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2009 Wracając do nart to narazie szukam rossi attraxion III i jak znajdę w dobrej cenie to kupie:) Szukaj, bo to naprawdę dobra narta. Problem będzie ze znalezieniem ich w dobrej cenie bo teraz ferie i okres gorączkowych poszukiwań i na allegro ceny raczej wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2009 Najtańsze będa pewnie pod koniec sezonu i po nim tyle ze chciała jeszcze na nich sobie teraz pojeźddzić. szukam ale najtańsze z tego roku sa w okolicach 1500zł a przepłacić nie chce:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi