Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 (edytowane) W najbliższy weekend chłopcy będą walczyli w jednym z najciekawszych zjazdów Pucharu Świata...przynajmniej jak dla mnie:) Już się nie mogę doczekać desperackich ewolucji na tym wąskim zakręcie i pięknych skoków przypominających mewę na wietrze Pamietamy, że to tu w 2005 r został ustalony rekord prędkości zjazdu przez Walchhofera 146,9 km/h Zobaczymy, może komuś w tym roku uda się pokonać ten rekord Oto grafik (EuroSport): Piątek (16.01) 10:30 DH-comb 13:30 SL-comb Sobota (17.01) 12:15 DH Niedziela (18.01) 9:45 SL 1-run 13:30 SL 2-run Edytowane 12 Styczeń 2009 przez Dumpling Zębowa Wróżka przecinek przed "że" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 (edytowane) Wróżko mała poprawka jesli sie nie myle to Misiek miał tam 154 na budziku . Niestety tego roku nie obejże relacji, ale zmartwiony nie jestem gdyż wyjeżdżam na nartki od pt do niedzieli tak - Odcinek Hanneggschuss Michael Walchhoffer - 154 km/h Edytowane 12 Styczeń 2009 przez Homar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 Wiec bedzie nas dwoch zmartwionych inaczej. Ja od so do pt Choc DH w Wengen szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 13 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2009 Wróżko mała poprawka jesli sie nie myle to Misiek miał tam 154 na budziku . Niestety tego roku nie obejże relacji, ale zmartwiony nie jestem gdyż wyjeżdżam na nartki od pt do niedzieli tak - Odcinek Hanneggschuss Michael Walchhoffer - 154 km/h Powinnam mieć to nagrane:) Sprawdzę sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 13 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2009 Powinnam mieć to nagrane:) Sprawdzę sobie Jesteś Kasiu przygotowana na każdą okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_banan Napisano 13 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2009 Uwielbiam tą trasę! W marcu miałem okazję ją przetestować i nie mam zielnego pojęcia jak oni mieszczą się w zakręt przed skokiem przy skale, a następnie zakręt w lewo po trawersie przed mostkiem. Najazd na ostatnią ścianę tez szalenie trudny. Jedne z najciekawszych zawodów w sezonie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2009 Znowu się będę ślinił DH to jest to co lubię bardzo, ...bardzo bardzo lubię oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 (edytowane) Wróżko mała poprawka jesli sie nie myle to Misiek miał tam 154 na budziku . tak - Odcinek Hanneggschuss Michael Walchhoffer - 154 km/h Racja, Homek, dzięki za poprawkę Nie mogę filmiku w necie znaleźć ale wydaje mi sie że widzialam na YouToube kiedyś to... Wczoraj puściłam sobie DH z 2006 roku i standardowa prędkość tam to ok 146 km/h więc mocno porypało mi się. Jesteś Kasiu przygotowana na każdą okazję. Niestety nagrania PS z 2005 roku mam jeszcze na vhs, w dodatku niepodpisane. Musialabym wszystkie kasety przejrzeć od poczatku do końca i sprawdzić co na nich jest:) Musze kiedys się tego podjąć i podpisać te nagrania:rolleyes: PS. Dałabym Ci Homek wagę za to ale niestety nie mogę już... Edytowane 14 Styczeń 2009 przez Dumpling Zębowa Wróżka PSik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 Pierwszy trening dzisiaj o 12.30 live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 A oto stronka FIS WC Wengen:http://www.lauberhorn.ch/index.php?section=home i plan trasy tegorocznego DH: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 (edytowane) Czy ja dobrze widzę że na liście startowej treningu do DH był Maciej Bydlińskie, ale nie startował? Trening wygrał Didier Cuche, Maier cieniutko, Benni też cieniutko. Walchhofer 7, Miller 8, Svindal 14. Edytowane 14 Styczeń 2009 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 Szwed Markus Larsson w wyniku upadku podczas treningu przed zaplanowanym na sobotę zjazdem alpejskiego Pucharu Świata w szwajcarskim Wengen na krótko stracił przytomność. 30-letni Larsson stracił świadomość w wyniku upadku już w okolicach finiszu liczącej 4,5 km trasy, która jest najdłuższa i uchodzi za jedną z najbardziej niebezpiecznych w pucharowym cyklu. Rzecznik zawodów Hugo Steinegger poinformował, że Larsson szybko odzyskał przytomność i został zabrany helikopterem do szpitala. "Larsson jest świadomy, ale doznał m.in. złamania nosa i kilku drobniejszych obrażeń twarzy, jednak na szczęście nic poważnego się nie stało" - powiedział Steinegger dodając, że szwedzki alpejczyk przez dwa, trzy dni pozostanie pod obserwacją lekarzy. Larsson ma w dorobku dwa zwycięstwa w zawodach PŚ, a w dwóch innych zawodach zajmował miejsca na podium. Najlepszy czas podczas środowego treningu uzyskał Szwajcar Didier Cuche, który o 0,22 wyprzedził Słoweńca Andreja Jermana oraz o 0,23 swojego rodaka, Didiera Defago. PAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 14 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 Wróżko dziękuje . Troche sie tych PŚ naoglądało :D nie no to akurat pamietałem tak jakoś co ciekawe tą prędkosc wydaje mi sie że mierzą im już na płaskim? ale tego pewny nie jestem jesli by tak było to wydaje mi sie że przy zjezdzie z wczesniejszej sciany było by wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 14 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 154 było zmierzone na kolejnym odcinku po "płaskim" zwanym Hanneggschuss. to tutaj osiągane są te boskie prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 14 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 tak - Odcinek Hanneggschuss Michael Walchhoffer - 154 km/h Rav ja to wiem gdzie zmierzono Już wiem to tylko złudne wrażenie z telewizji - hanneggschuss to zacieniona sciana zreguły zlodzona... ale wyniki tzn prędkosci pokazywana jest po paru sek i wygląda jak by była mierzona na tej polance... a jest rzeczywiscie na samym koncu tej sciany, podczas relacji zreguły mało ciekawy srodkowy odcinek jest pomijany i tak jak poniżej najpierw mamy 1:25 a pozniej juz 1;47 innaczej transmisja nie nadążała by za zawodnikami co powoduje takie wrażenie jak by juz na płaskim mieli tak olbrzymie prędkosci. przykład: [YOUTUBE]4gWSqu5qXz0[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 (edytowane) Dzisiaj trening wygrał Andrej Jerman, Walchhofer 5, Maier 14, Svindal 15, Miller 17, a wczorajszy zwycięzca 66 ze strata ponad 5 sekund (pewnie musiał w krzaczki za potrzebą skoczyć) Maciek Bydliński nie startował. Edytowane 15 Styczeń 2009 przez Dumpling Zębowa Wróżka M.B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Licze na Bodego 3 raz z rzędu to było by wspaniałe za tyle pecha co on miał w tym sezonie wydaje mi sie że takie wydarzenie mu sie należy Maciek Bydliński nie startował. a to nowość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Maciek Bydliński nie startował. a to nowość... a jak by coś sobie zrobił to kto by na olimpiadę pojechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Licze na Bodego 3 raz z rzędu to było by wspaniałe To jest nas co najmniej dwóch:) Tak na marginesie Bode jest faworytem u bukmacherów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 a jak by coś sobie zrobił to kto by na olimpiadę pojechał Miazga :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 Komentator Marcin Szafrański Ufff ulżyło mi - dobrze, że Marcin Szafrański komentuje te piękne zawody. Zawodnik najlepiej może przekazać detale jazdy na tej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 Ja nagrywam i obejrzę potem Skoro to kombinacja to liczę też na Bodego, ciekawe jak slalom mu pójdzie:rolleyes:czy okiełzna swoje dzikie narty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu81 Napisano 16 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 Bydlinski byl w Wengen, lecz choroba uniemożliwiła mu wystartowanie w jakimkolwiek z treningów i nie wystartuje rowniez w SL. Maciek jechal juz w tym roku pare zjazdow np. Lake Louise czy Beaver Creek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 17 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2009 Fajne ujęcie kamery ze zjazdu Millera w Wengen: [YOUTUBE]AfZUChHjVEs[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2009 Ciekawe zawody. Niektórzy "chłopcy" dali do pieca i to równo. Np. D. Cuche,Bode M.i pewien gościu z Flachau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi