Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

apartament 400m od gondoli - tanio

czarny1999

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam do zaoferowania na wynajem apartament w miejscowosci Bansko.

Jest to bardzo nowoczesny osrodek polozony w dolinie utworzonej przez trzy lancuchy gorskie - Pirin, Rila i Rodopy. Oferuje ponad 75km tras zjazdowych o roznym stopniu trudnosci, na wysokosciach od 2600m npm do 925m npm. Najdluzsza trasa ma ok 16km i konczy sie mniej niz 5min drogi pieszo od kompleksu w ktorym znajduje sie apartament. Czesc tras jest oswietlanych co pozwala na nocne szusowanie.

Kompleks w ktorym znajduje sie apartament oferuje m.in. centrum spa z basenem, jacuzzi, masazem; silownie, bezprzewodowy internet, 24h recepcje, windy i wiele innych.

Osobom zainteresowanym moge wyslac dokladny opis oraz zdjecia.

Warunki narciarskie (pogoda, przygotowanie stoku i ilosc sniegu) wysmienite.

Cena b. atrakcyjna.

kontakt gg 4854287,

e-mail czarny1999@wp.pl

http://www.bulgariaski.com/bansko/pages/bansko_ski_map_en.html

http://www.bulgariaski.com/bansko/index.shtml

jesli chodzi o narty w Bulgarii to pare zdjec zamiescilem na fotosiku,jest tam pare zdjatek ze stokow ktore zrobilem rok temu na poczatku grudnia, widok na Tudorke 2746m - skad zaczynaja sie najfajniejsze moim zdaniem trasy, ze dwa off piste, ogolna mapka tras w Bansko, pare widoczkow i zdjatka mojego apartamentu.

co do tras to Bansko jest bardzo dobrze przygotowane. na stanie w zeszlym roku mieli 160 armatek ktore byly w stanie nasniezyc 80% stokow, oraz 12 ratrakow z doswiadczona zaloga,

- tutaj udalo mi sie znalesc pare informacji o najglowniejszych trasach:

The Ski Runs in BanskoSki run Difficulty Length [m] Inclination

9. Tomba difficult ski run 2567 925

4. Shiligarnika Beginners 2047 487

10. Shilingarnika 2 Beginners 2047 487

6. Todorka medium 1690 470

17. Chalin Valog-west medium 1429 310

3. Plato-south Beginners 1148 320

11. Plato-north Beginners 1015 300

7. Old piste medium 970 205

16. Chalin Valog-east medium 775 275

dodatkowa zaleta jest to ze spora czesc tras jest oswietlona tak ze pomiedzy 18.00 a 21.30 mamy mozliwosc pojezdzic w nocy. dla amatorow wrazen jest tam zbudowany half pipe i fun park z muldami i jakimis wyskoczniami i ogolnie sprzetem do polamania sie.

z tego co udalo mi sie wyczytac to laczna dlugosc orczykow, wyciagow krzeselkowych i gondoli to 26km!

aaaaa ...dwa stoki sa przygotowane do slalomu i slalomu giganta (3km i 5km)

sa tam tez trasy biegowe a nawet strzelnica biatlonowa, na ktorej w mistrzostwach europy ktore w Bansko sie odbywaly w 2007r. Tomasz Sikora zdobyl zloto.

w tym roku fajna atrakcja beda zawody z cyklu mistrzostw europy FIS ktore na przlomie lutego i marca beda sie tam odbywaly - chyba w zjezdzie i slalomie giganci kobiet.

tak ze sie fajna miejscowka i polecam ja - bo jest to cos troche innego niz Alpy....

aa zapomnialem z tego wszystkiego dac linka do fotek:

http://www.fotosik.pl/search.php?search=czarny1999

cany ski pasow:

Lift pass type Bansko Adult/Child

Half day 37 Lev/23 Lev

1 Day 50 Lev/30 Lev

2 Day 97 Lev/59 Lev

3 Day 147 Lev/89 Lev

4 Day 194 Lev/117 Lev

5 Day 242 Lev/146 Lev

6 Days 283 Lev/171 Lev

13 Days 545 Lev/329 Lev

Season Pass 760Lev/560 Lev

1lv to okolo 0.5euro

ceny jedzenia w restauracjach - rozne.

jesli jemy w samiutkim cenrum w najbardziej stylowej i najlepszej mexanie (czyt mehana-tradycyjna restauracja) to rachunek za pelny obiad (miecho jakies wymyslne, zimniaki/pure/frytki i inne wariacje do wyboru, wazywa na parze i surowka) dla jednej osoby z deserem i piwkiem wynosil ok 20-25lv

z kolei jesli jedlismy w mojej ulubionej knajpce po drugiej stronie miasteczka za pelne posilek ktory skladal sie z 3 roznych dan + napoje placilismy po 8-12leva.

jesli chodzi o kluby to sa takie w ktorych za piwo placi sie 3lv ale i 1lv zdazalo mi sie placic rowniez . alkohole i jedzenie sa tansze niz w Polsce - robilismy zakupy w markecie ktory sie tam znajduje i sniadania jedlismy w apartamencie (coby czasu z rana nie tracic i smigac na stok i przyoszczedzic troszke na kosztach)

duzo rozrywek - np kregle dla studentow w tygodniu 2.5lv za gre, 5lv dla pozostalych graczy, w kompleksie w ktorym mam apartement darmowe centrum spa -basen i relaks w saunie/jacuzzi po stoku z piwkiem/drinkiem w dloni - bezcenne he he..... masaze i silownia dla tych najwytrzymalszych.

gg4854287

czarny1999@wp.pl