Homar Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 Próbujcie 1. [YOUTUBE]Zq4iVG1B_vA[/YOUTUBE] 2. [YOUTUBE]0ZLA6bS7DFA[/YOUTUBE] 3. [YOUTUBE]VaVfYkYzKWM[/YOUTUBE] 4. [YOUTUBE]rKdfEd9d0IY[/YOUTUBE] 5. [YOUTUBE]kdSU56L1uaw[/YOUTUBE] 6. [YOUTUBE]miczNENedSA[/YOUTUBE] 7. [YOUTUBE]ED5HpAbnkFI[/YOUTUBE] 8. [YOUTUBE]kDTADauQWMs[/YOUTUBE] 9. [YOUTUBE]BiRiNK97SkA[/YOUTUBE] 10. [YOUTUBE]Xl1G2KD_ips[/YOUTUBE] tylko odradzam cwiczenia w dużym pokoju, szczególnie to z wózkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 To juz wiemy po czym alpejczycy mają tak częste kontuzje:D 4, 5 i 9 to debeściaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 Ja pierdziu, po takim cyklu przygotowawczym to w zimie juz bym pewnie nie byl w stanie jezdzic na nartach. Kontuzje i zlamania pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 nie no pan nr 4 dostaje nagrode troche to go musiało boleć miał by komperdela od mysiauka toby tak nie bolało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 Nie bartku komperdell nie potrzebny na hali za to w dużym pokoju raczej bym ubrał jak widać na filmie wystarczy jeden materac wiem bo próbowałem (post #6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 Nie bartku komperdell nie potrzebny na hali za to w dużym pokoju raczej bym ubrał jak widać na filmie wystarczy jeden materac wiem bo próbowałem (post #6) 2s wytrzymałeś bo za lekki jesteś i piłka się nie ugieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 O i własnie, poruszyłeś ciekawy temat ciekaw jestem jakie ciśnienie tam jest w tych piłkach bo na maksa napompowane to one nie są bo być nie mogą co widać na filmiku raczej by nie ustali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 O i własnie, poruszyłeś ciekawy temat ciekaw jestem jakie ciśnienie tam jest w tych piłkach bo na maksa napompowane to one nie są bo być nie mogą co widać na filmiku raczej by nie ustali... we wtorek będę miał zajęcia na sali gdzie są takie piłki, jedne miększe inne twardsze to spróbuję czy jest jakaś różnica :D w szybkości spadania:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 To weź najpierw uderz do Myśka po ochraniacz jakiś... juz dosc tych złaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 To weź najpierw uderz do Myśka po ochraniacz jakiś... juz dosc tych złaman mam taki od pasa w dół :D z rehbanda i materace są na sali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 marcin pożycze Ci mojego jak chcesz taka pilka to piekna sprawa i mozna przed sezonem stabilnosc pocwiczyc a i brzuch sie na tym zarąbiscie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 marcin pożycze Ci mojego jak chcesz taka pilka to piekna sprawa i mozna przed sezonem stabilnosc pocwiczyc a i brzuch sie na tym zarąbiscie robi dam dzieciakom na ocene kto dłużej wytrzyma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 świetne filmiki Homar ! - dzięki. Pokazują jak ważną rolą jest trening zmysłów równowagi - a nie tylko rower, bieganie - i całe przygotowanie do sezonu.. . Wymaga sporo "zachodu" i organizacji taki trening specjalistyczny - substytutem dla zwykłych zjadaczy chleba są rolki i łyżwy ( experymenty jakich kolwiek ewolucji i próby "ustania" ich) - w brew pozorom - świetnie przygotowują/oswajają organizm z nienaturalnymi pozycjami.. , Niestety 99% narciarzy olewa tą stronę przygotowania do sezonu - a jest tak samo ważna jak nie najważniejsza.. pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Chodzi w tych ćwiczeniach o trening propriocepcji, czyli czucia głębokiego. Jednym z przykładów zawodnika bardzo wiele poświęcającemu temu elementowi treningu jest (był?) Giorgio Rocca. No i Bode - niewątpliwy dar od Boga poparty specjalistycznym treningiem propriocepcji. Oni zaczynali specjalistyczne ćwiczenia nad tym elementem dobrych parę lat temu - teraz to już nawet nasze kadry ćwiczą czucie głębokie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 świetne filmiki Homar ! - dzięki. Pokazują jak ważną rolą jest trening zmysłów równowagi - a nie tylko rower, bieganie - i całe przygotowanie do sezonu.. . Wymaga sporo "zachodu" i organizacji taki trening specjalistyczny - substytutem dla zwykłych zjadaczy chleba są rolki i łyżwy ( experymenty jakich kolwiek ewolucji i próby "ustania" ich) - w brew pozorom - świetnie przygotowują/oswajają organizm z nienaturalnymi pozycjami.. , Niestety 99% narciarzy olewa tą stronę przygotowania do sezonu - a jest tak samo ważna jak nie najważniejsza.. pozdro jahu No ja w to lato komplet chińskich kółek zjechałem i powiem, że dużo pewniej się człek czuje na dechach i postawa jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Chodzi w tych ćwiczeniach o trening propriocepcji, czyli czucia głębokiego. Jednym z przykładów zawodnika bardzo wiele poświęcającemu temu elementowi treningu jest (był?) Giorgio Rocca. No i Bode - niewątpliwy dar od Boga poparty specjalistycznym treningiem propriocepcji. Oni zaczynali specjalistyczne ćwiczenia nad tym elementem dobrych parę lat temu - teraz to już nawet nasze kadry ćwiczą czucie głębokie;) czy aby mnie nie obrażasz?? :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Gdzież bym śmiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 No ja w to lato komplet chińskich kółek zjechałem i powiem, że dużo pewniej się człek czuje na dechach i postawa jest lepsza. no bo to dokładnie tak "działa" ! - rolki mają małą "powierzchnię" podparcia - dlatego wymuszają poprawną postawę! - wchodzimy na dechy, które są duużo dłuższe i stabilniejsze od rolek - czujemy się swobodnie, odchylenia we wszystkich płaszczyznach przychodzą z łatwością, akceptujemy wszystko co się z ciałem dzieje, nie walczymy ze sobą - pełen luz i swoboda - i o to chodzi w rolkach ! pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi