lokiec3 Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 (edytowane) Krzyżowa Góra: http://krzyzowagora.pl/aktualnosci.html Byłem na rekonesansie 09-01-2008. Stok 300 m ośla łąka tylko początek trasy górne rejestry trasy niebieskiej no może dolne czerwonej. Generalnie na GS można wykonać 5-6 pełnych skrętów na stromszym odcinku. Dalej to zaganianie kaczek lub na krechę. Są dwa orczyki. Jeden prowadzi do "czarnej":D trasy. Nachylenie ok, ale szerokość 10 m:( także nie ma mowy o pełnych skrętach). W 1,5 h 24 razy objechałem. Przygotowanie tras: no śnieg jakiś tam jest kamienie nie wystają trochę lodu czasami pod spodem i niewiele brył lodowych. Ratrak jakiś mają, ale przy tej ilości śniegu to stoi. A teraz najlepsze koszty: Dojazd 140 km 50PLN, dwa karnety po 12 wjazdów (Pia-Nie) 60PLN:mad: I resztę sobie przeliczcie sami na przejechane kilometry. Narty na Pomorzu i Mazurach to drogi gips. Pozdrawiam. PS Pani w kasie to kobitka z jajem. Jak prosiłem o gumkę do przypięcia karnetu (bo mi syn brelok przetracił) to wiecie co mi chciała dać?:-) Edytowane 10 Styczeń 2009 przez lokiec3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 10 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2009 u Nas na Malcie tez ceny jak na Batorym,chociaz u nas stok ma zaledwie 200 moze 300 metrow:D i dwa wyciagi i 4 armatki:Dpewnie dlatego takie stawki,30minut to 17 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 14 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 Pewnie,że tanio nie jest,ceny jak w ośrodkach górskich,ale nie zawsze człowiek może wyjechać w góry i czasami po pracy albo weekend jest to ratunek do podtrzymania formy lub jej kształtowania.Oczywiście,że warunki zimowe w ostanich latach słabe,dlatego też starają się zarobić podnosząc co sezon ceny karnetów/choć nie zawsze/.Ta trasa czarna to taki krótki odcinek do slalomu,ale nie GS.Osobiście wolę ściankę ,tą po prawej stronie jak się wjeżdza orczykiem na czarną,jest dłuższa ,fakt nie zawsze ratrakowana,ale do ćwiczenia śmigu się nadaje.Ogólnie trasy nudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 Osobiście wolę ściankę ,tą po prawej stronie jak się wjeżdza orczykiem na czarną,jest dłuższa ,fakt nie zawsze ratrakowana,ale do ćwiczenia śmigu się nadaje.Ogólnie trasy nudne. Nie naśnieżono tej trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 20 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2009 Nie naśnieżono tej trasy. A szkoda,fakt,że oni jej nie przygotowują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2009 Oj tam, nie narzekajcie macie za to dupny teren do narciarstwa wodnego:p, czasem nawet wygląda jak wyratrakowany(jak nie ma fal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi