Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Dziś wyjazd na tyczki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis firma mojej mamy organizowała zjazd firmowy... zaczyna sie dzis i konczy w czw. jeden menago. z Ostródy przyjechał wczoraj żeby dziś posmigać na stoku... wynik dzis przeszedł operacyjne nastawianie barku :( ale tutaj zawiodły wydaje mi sie w głównej mierze warunki które opisze w innym dziale.

Edytowane przez Homar

• 1 month later...
Łukasz(młody SB) zaraz podczas pierwszego zjazdu miał groźny upadek.

Ma złamanie piszczeli z spiralnym przemieszczeniem, złamanie jest na tyle poważne że miał nastawianie pod narkozą i znieczuleniem i pozostanie w szpitalu .... co najmniej kilka dni, a w gipsie 6 tygodni...

Dzisiaj zamyka się pewien etap tego zdarzenia, a mianowicie Łukasza uwolniono z gipsu, był w nim prawie 8 tygodni. Zrosło się ładnie, ale jeszcze niezbyt trwale i na nodze przez jeszcze 10 dni mu w ogóle nie wolno stawać.

Edytowane przez SB

Dzisiaj zamyka się pewien etap tego zdarzenia, a mianowicie Łukasza uwolniono z gipsu, był w nim prawie 8 tygodni. Zrosło się ładnie, ale jeszcze niezbyt trwale i na nodze przez jeszcze 10 dni mu w ogóle nie wolno stawać.

Biedny wykuśtykał się z auta o kulach. Chciał wujka odwiedzić i pokazać nogę bez gipsu a wujek go nie mógł niestety mu poświęcić czasu.:mad:

Teraz już może przyjechać.:D

• 9 months later...

Wielki powrót na stok

Po styczniowej kontuzji Łukasz deklarował raz że będzie jeździł na narach, a innym razem że nie.

Sezon zbliżał się dużymi krokami, a Łukasz coraz częściej mówił że nie założy już nigdy nart i że nie chce jeździć.

Ja jednak nie traciłem nadziej i kompletowałem mu nowy sprzęt, bo z tamtego wyrósł.

Narty już jakiś czas temu kupiłem od Racemana, które zostały specjalnie przygotowane w serwisie przez Marcina Szafrańskiego z założenie że narciarz jest po poważnej kontuzji!

Buty w sobotę przywiozłem od 1973Marcina, po długiej namowie Łukasz zdecydował się je założyć, jednak cały czas cedził słowa przez zęby że nie będzie jeździł....

Po przymiarce powiedział że za małe i że w palce cisną(kłamał)

Wczoraj wybrałem się z moimi dziećmi do Wisły na Nową Osadę.

Monika ochoczo na narty, a Łukasz pod przymusem wyjazdu i spędzenia czasu na świeżym powietrzu ślizgając się np. na jabłuszku, a nie ślęczenia w domu przed komputerem.

Ja ciągle nie traciłem nadziej i zabrałem jego narty, kask, gogle, kije, no i te za ciasne buty(innych nie miałem które mógł by ewentualnie założyć).

Po przybyciu na miejsce, zapytałem czy pójdzie jeździć - nie odparł:(

Więc pojechaliśmy do góry, Monika z instruktorką, ja sam.

Zjechałem I raz na dół, a Łukasz woła mnie, podjeżdżam i pytam co chce:

...a on pyta: Tata a ja mam jakieś buty tutaj(bo narty widział że są na dachu)

Mówię mu że tak, te za ciasne, a on na to że może by 1 zjazd w nich wytrzymał...

No i ubrał buty pojechaliśmy do góry....

Zjazd bardzo zachowawczy, w zasadzie taki ala stara technika z zamiataniem piętkami....

Dojechaliśmy na dół i pytam co dalej, a on że jeszcze raz...

No to do góry....

Zjazd drugi, jak poszedł na dół...:eek::)

A potem to już "było z górki" do tego stopnia że po którymś zjeździe mówi że teraz kije zostawia i będzie się wykładał:eek:, no ale ja na takie pomysły stanowczo zaprotestowałem:eek:.

Tak że będzie jeździł:)

• Like 1