Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Val di Sole w terminie 27.03. - 05.04.

szymcik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie o pogodę w tym terminie, czy w ogóle da się wtedy jeszce jeździć?I jeszce chciałbym się dowiedzieć cokolwiek o Pejo. Z góry dziekuję za odpowiedź!!!

Jeśli chodzi o pogodę to loteria, może być normalna zima, a może być już ciepła wiosna. Dolomity to cieplejsza strona Alp, więc nic wcześniej nie rezerwuj jeśli nie będziesz miał pewności co do warunków śniegowych. O tej porze roku nie musisz się śpieszyć, gdyż ofert jest do wyboru do koloru.

Witam, mam pytanie o pogodę w tym terminie, czy w ogóle da się wtedy jeszce jeździć?I jeszce chciałbym się dowiedzieć cokolwiek o Pejo. Z góry dziekuję za odpowiedź!!!

To zależy od szczęścia. Dwa lata temu byłem we Włoszech na przełomie marca i kwietnia. Miałem nie zły ubaw po za trasami - tyle było śniegu!

....Dolomity to cieplejsza strona Alp, ....

Chociaż Val di Sole to ponoć Dolomity to jednak pogodowo mocno się różnią od takich miejsc jak Val di Fass czy Val Gardena. Są znacznie bardziej na południe.

Często obserwowałem na mapie że kiedy wokół Sella Rondy padał świeży śnieg, to tu stary spływał.

Wszystko się jednak może trafić.

Dwa lata temu zanim dla JC nasypało, ja tam się męczyłem w brei.

No ale to nic nie znaczy - wiadomo jemu zawsze sypie.

To zależy od szczęścia. Dwa lata temu byłem we Włoszech na przełomie marca i kwietnia. Miałem nie zły ubaw po za trasami - tyle było śniegu!

Dwa lata temu zanim dla JC nasypało, ja tam się męczyłem w brei.

No ale to nic nie znaczy - wiadomo jemu zawsze sypie.

A było to tak:

http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=3337

http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=3344

:rolleyes::)

A dokładnie to gdzie bedziesz mieszkał w Coogolo di Peio czy w Peio Fonti??:)

Jezeli w Peio to jest to malutka mieścinka położona nad Cogolo di Peio, jest tam lodowisko i termy, kilka sklepikow, dwie budki telefoniczne chyba jedna knajpka no i mały teren narciarski Peio Fonti Cogolo di Peio juz jest ciut większe, wiecej knajpek i sklepików;)

• 4 weeks later...

Zapoznałem się :)

I..... w teminie 06.03. - 15.03.2009 jedziemy do Risoul.

To będzie mój pierwszy tak "daleki" wyjazd na narty, więc może mi się spodoba, bo nie jestem jeszcze tak dalece "spaczony" jak Wy, starzy wyjadacze. Może jakies rady...!?

Zapoznałem się :)

I..... w teminie 06.03. - 15.03.2009 jedziemy do Risoul.

To będzie mój pierwszy tak "daleki" wyjazd na narty, więc może mi się spodoba, bo nie jestem jeszcze tak dalece "spaczony" jak Wy, starzy wyjadacze. Może jakies rady...!?

A co dokładnie chcesz wiedzieć???