mysiauek Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 Moi Drodzy! Zakupiłem właśnie kolejny model Salomona z serii X-Wing. http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1617&id_modelu=1998 BOSKIE NARTY ! Tylko na czystym lodzie trzeba je przycisnąć. Poza tym: bez uwag POLECAM! Swego czasu testowałem lub miałem te modele: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1617&id_modelu=2000 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1617&id_modelu=2001 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1617&id_modelu=1999 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1617&id_modelu=2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi25 Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Czy mógłbyś coś więcej o tych nartach napisać, bo oglądałem je na allegro i zastanawiam się nad ich zakupem, ale w necie niewiele jest na ich temat. Może jakieś porównanie do innych modeli na których jeździłeś. Jeżdżę od kilku lat na Head Cyber Space Board Ti , to dość leciwe narty, ale z charakterem. Chciałbym kupić coś nowego, może bardziej uniwersalnego, a jednocześnie ze sporą energią. Zastanawiałem się nad X-Wing Tornado, albo X-Wing 10 ale raczej używanymi lecz zaintrygowały mnie te X-Wing Blast ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 Pierwsze pytanie: nowe czy używki chcesz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi25 Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 Z uwagi na ograniczony budżet chciałem kupić używane X-Wing Tornado albo X-Wing 10, ale widziałem na allegro nowe x-wing blast za ok 800 zł i pomyślałem, że to może być dobre rozwiązanie. Nie wiem jednak z jakiego są sezonu, bo na stronie Salomona nic o nich nie ma. Mam jeszcze pytanie co do długości, obecne narty na których jeżdżę mają 170 cm. Mam 176 cm wzrostu i ok 75 kg wagi. Myślałem o nieco krótszych nartach niż te obecne tj 162 cm, ale nie jestem pewien czy to dobry wybór. Dzięki za zainteresowanie moim dylematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 162cm to imho minimum przy tych nartach - ważę podobnie ale jestem niższy. Blasty są z sezonu 06/07 - patrz pierwszy post i pierwszy link. W tej cenie nie mają konkurencji wśród nowych all-mountainów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi25 Napisano 25 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Dzięki za pomoc w wyborze nart! Jestem już po zakupie Salomonów X-Wing Blast i po testach we Vratnej i na Vielkiej Raczy w różnych warunkach, od twarego, zmrożonego śniegu, a miejscami lód, poprzez miękki puch, po rozlazłą mokrą i ciężką maź. Muszę przyznać, że jestem zachwycony, bo nie spodziewałam się, że będzie aż taka różnica w precyzji prowadzenia nart, szybkości i ogólnej radości z jazdy w każdych warunkach. Dodam, że mam jeszcze dość stare i miękkie buty więc jak zmienię je na nowsze to już całkiem będzie odjazd! Dodam tylko, że bez pomocy Mysiauek'a miałbym wiekszy dylemat czy wziąść te narty i chyba bym się nie zdecydował. Jeszcze raz składam wielkie podziękowania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Dudi jaką długość wziąłeś ? Ile ważysz i jaki wzrost ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi25 Napisano 25 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Wziąłem 162 cm przy wzroście 176 cm i prawie 75 kg wagi po sytym obiedzie ;-) Myślałem wprawdzie nad dłuższymi, bo poprzednie miały 170 cm, ale chyba dobrze zrobiłem, bo czuję się na nich komfortowo nawet przy większych predkościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło Ten rozmiar narty jest mega uniwersalny !! Ja mam tą samą długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi25 Napisano 25 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Teraz przygladam się różnym bucikom nieco twardszym niż moje flex 60, choć na razie nie przymierzam, by nie drażnić żony. Ten wydatek i przyjemność wybierania, a może ciężką pracę przymierzania, zostawiam sobie na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FARIO Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Witam, wczoraj przetestowałem X-Wing Blast, które zakupiłem nowe za bezcen. Jestem nimi zachwycony, kręcą jak zwariowane, swietnie prowadzą się w szybkiej jeździe, Rohace wczoraj były moje ( przy okazji: ŚWIETNE warunki, 1m śniegu, sztruks jak stół, malutko ludzi ). W tym roku w lutym byłem w Heiligenblut ( rewelka! ) i "przejechałem" się na Equipach, bardzo były fajne i stąd po przyjeździe zainteresowałem się Salomonem, wczesniej liczył się dla mnie tylko Blizzard ew. Head. Dł 178 cm, 184 cm wzrostu, waga - "stefka", buty flex 90. Polecam je tym, którzy poszukują uniwersalnej narty, ja ostatnio jeżdziłem na wąsko wyspecjalizowanych nartach co nie było dobrym pomysłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Hmmm z chęcią spróbowałbym tego czegoś w takiej długości - nie będziesz za tydzień na RusinSki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FARIO Napisano 18 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2009 Niestety nie, chyba znowu pojadę na Rohace, w kwietniu korci mnie lodowiec Moeltaller... tam w pełni przetestuję te deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2009 Szkoda, mielibyśmy do popróbowania ten sam model w dość odmiennych długościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Heiligenblut Kolego Fario - może by kolega skrobnął jakąś relacje z Heiligenblut? Nie ukrywam, że jest to jedno z moich narciarskich celów na przeszłość, i jestem po prostu ciekawy... Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Kolego Fario - może by kolega skrobnął jakąś relacje z Heiligenblut? Nie ukrywam, że jest to jedno z moich narciarskich celów na przeszłość, i jestem po prostu ciekawy... Marcin na przeszłość:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FARIO Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=70931#post70931 Bardzo proszę! Kolego Fario - może by kolega skrobnął jakąś relacje z Heiligenblut? Nie ukrywam, że jest to jedno z moich narciarskich celów na przeszłość, i jestem po prostu ciekawy... Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi