SB Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 Kupiłem w Tesco płyn zimowy do spryskiwaczy do -17 stopni i podczas ostatniego wyjazdu do Karyntii ów płyn przy temperaturze -8...-10 stopni zmienił swój stan z płynnego w stały:eek:. No i tak sobie przez tydzień szybkę czyściłem posypując ją śniegiem, na szczęście drogi były suche i nie "rzucało" solanką po przedniej szybie z pod innych samochodów, bo w przeciwnym razie przyjemność podróżowania mogłą by zamienić się w koszmar:mad:. Także nawet na płynie nie ma co oszczędzać, a obok tego płynu do spryskiwaczy w Tesco stoi płyn do chłodnic, w równie atrakcyjnej cenie, ciekawe czy również cechuje się podobnymi parametrami:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 no to widze ze moje objawy sie potwiedziły:) ja za swoj w tesco we wrocławiu płacilem 6,99 za 5l to mowie 2 kupie od razu......i tak męcze ten płyn ktorym jak psikam po przedniej szybie to mi przymarza lekko no ale jeszcze 3L do zużycia:)...następny kupie ten do -25 to moze przy -10 będzie ok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 Ja zakupiłem na stacji BP, 2l za ok. 18 zł i rozcieńczyłem wodą i póki co nie miałem problemu przy mrozach. Nie jest tanio ale za to dostałem ze 100 punkciorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 Kupiłem w Tesco płyn zimowy do spryskiwaczy do -17 stopni i podczas ostatniego wyjazdu do Karyntii ów płyn przy temperaturze -8...-10 stopni zmienił swój stan z płynnego w stały:eek:. No i tak sobie przez tydzień szybkę czyściłem posypując ją śniegiem, na szczęście drogi były suche i nie "rzucało" solanką po przedniej szybie z pod innych samochodów, bo w przeciwnym razie przyjemność podróżowania mogłą by zamienić się w koszmar:mad:. Także nawet na płynie nie ma co oszczędzać, a obok tego płynu do spryskiwaczy w Tesco stoi płyn do chłodnic, w równie atrakcyjnej cenie, ciekawe czy również cechuje się podobnymi parametrami:eek: Bo w Karyntii może mają inną skalę wg. której mierzą zamarzanie . A może to u nas ? Ja zalałem z BP do -22...,będzie okazja sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 W zeszłym roku w motorze było porównanie i wygrał ................. z kerfura (!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 jutro jade do carefoura czy jak to sie pisze:D bo ja lubie czyste szybki:) auta juz nie myłem z 2 miechy ale szyby czyste muszą być (auta przez zime nie myje bo mi sie nie oplaca:) ), a z bp drogo troszke na moje lanie płynu co pare sekund a po wiela w tym carefourze był wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 jutro jade do carefoura czy jak to sie pisze:D bo ja lubie czyste szybki:) auta juz nie myłem z 2 miechy ale szyby czyste muszą być (auta przez zime nie myje bo mi sie nie oplaca:) ), a z bp drogo troszke na moje lanie płynu co pare sekund a po wiela w tym carefourze był wtedy? weź ten który będzie miał najniższą cenę i najniższą temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 Ostatnio kupilem przy okazji cos w Intermarszu baaaaaaardzo tanio z parametrem do -16. Jeszcze leciutko rozcienczylem. Tak sie ostatnio krecilo jak sie jechalo rano na deski -8 / -12 i drzalem czy mi nie zastygnie bo jednak ruch byl i z opon na szybe rzucalo. Ale uffffff dalo rade. Teraz jednak juz bez jajec i cos na ponad 20 trzeba zapodac Ewentualnie z domieszka denaturatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 Teraz jednak juz bez jajec i cos na ponad 20 trzeba zapodac Ewentualnie z domieszka denaturatu jest taki koncentrat z sonaxa (tylko cholera droga jest ponad 20 za 2l) ale można se takiego pomieszać z tańszym płynem zamiast z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 ale ten denaturat to całkiem calkiem dobre rozwiązanie 5L z teskacza albo innego sieciucha i do tego 2 butle dentki i jak w pysk 6L lepszego płynu:P a dentka teraz też odbarwiona jest takze powinno być ok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 a lidl za dyche sprzedaje płyn do nie wiem ilu stopni ale ma dołączoną taka szpanerską czerwoną końcówkę co to się przez nią leje żeby się nie ulało i płyn dobry na razie się sprawdza choć tęgie mrozy idą więc nie chwalmy dnia przed zachodem słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 W zeszłym roku w motorze było porównanie i wygrał ................. z kerfura (!!) Bo to był artykuł sponsorowany przez powyżej cytowaną sieć :eek:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Panowie a co byście chcieli za 8 złotych kupic mercedesa?? Ja jadąc w stolycy brakło mi płynu stanołem na orlenie kupiłem za 18zł 2litry:eek: i go oszczędzam do dziś (wcale nie pryskam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitch Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Ale nie pryskasz, bo zamarzł, czy dlatego że Ci żal? A tak serio, ja kupowałem albo z BP albo psik-psik - z obydwu jestem zadowolony. Z tym, że psik-psik jest zdecydowanie korzystniejszy cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 W grudniowym "Poradniku" Auto Świata przetestowali płyny tylko pod względem krzepliwości w niskich temperaturach. Co ciekawe praktycznie wszystkie zaliczyły test z wyjątkiem : "Jedynka" , "Eco+" , "Pan Samochodzik". Warto przed zakupem powąchać czy zbytnio nie śmierdzi denaturatem, albo nie są przeperfumowane :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 ale ten denaturat to całkiem calkiem dobre rozwiązanie 5L z teskacza albo innego sieciucha i do tego 2 butle dentki i jak w pysk 6L lepszego płynu:P a dentka teraz też odbarwiona jest takze powinno być ok:D Denaturat jest dobry i tani a i można przepuścić przez chlebek i sąsiada na popijawę zaprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Denaturat jest dobry i tani a i można przepuścić przez chlebek i sąsiada na popijawę zaprosić dokładnie tak robię....kupuję byle jaki płyn i dolewam dingsa...tylko nie podróbę....i całej rodzince maseczki chirurgiczne...bo na początku jest mały szok zapachowy....a póżniej idzie wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Sb nie jestes osamotniony w przypadku ja dzis rozebralem silniczek, prewody i opalarka odmrozilem zbiorniczek troche bylo z tym zachodu ale juz wszystko OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Wróżko już chlebka nie trzeba bo odbarwione są czyli przeźroczyste:D ja już dziś swój miszung sporząrziłem i zrobiłem 10L płynu do psikania:D smierdzi ciutke ale cos dojele jakiegos zapachu i powinno byc ok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Ja jadąc w stolycy brakło mi płynu stanołem na orlenie kupiłem za 18zł 2litry:eek: i go oszczędzam do dziś (wcale nie pryskam) No - ja dzis awaryjnie na ta nocke- jutrzejszy poranek kupilem 4 litry na 29,99 - oczywiscie Orlen -22. Oby nie przywalil glupa....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 A ja dzisiaj u siebie na wsi miałam rano -18 st.C i spryskiwacz chodził jak trza, musze sie tylko zapytać jaki to psikacz tam w środku jest:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 Dzisiejszego ranka mój płyn z marketu (niby do -22) zamarzł. Na mojej podwarszawskiej wsi rano było -18:eek:. Coś chyba przesadzili z tym -22.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 Dzisiejszego ranka mój płyn z marketu (niby do -22) zamarzł. Na mojej podwarszawskiej wsi rano było -18:eek:. Coś chyba przesadzili z tym -22.... bo tam jest taka małą czcionką z "*" dopisane że to w temp -22 płyn nie traci swoich wartosci (nie zamarza) tylko w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi