Bończa Napisano 26 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2008 My tu sobie świętujemy, a chłopaki dzisiaj trenowali na trasie zjazdu w Bormio. Wyniki Włosi na czele. Nie obeszło się bez wypadku - Amerykanin TJ Lanning, który ostatnio był w dobrej dyspozycji, wpadł w siatki na szybkim odcinku Stelvio i ma stłuczone kolano oraz urazy twarzy. Amerykanie ponoć cienko sobie w ogóle radzili na zlodowaciałej trasie. Miller był 15, Nyman DNF, Sulivan DQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 26 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2008 Byłem tam i jezdziłem po tej trasie oczywiscie z prędkosciami dalece odbiegającymi od osiąganych przez nich... ale nawet do tego trzeba mieć zdrowie żeby zjechać na gigantowych nartach od chatki aż pod trybuny... Fajnie widzieć na pozycji nr 3 Svindala oby zła passa sie przełamała czego mu życze. Niestety 3 raz z rzędu nie obejże relacji live z Bormio na szczęscie na skutek jazdy na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 27 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Fatalne warunki na trasie zjazowej w Bormio Dolna część trasy niedzielnego alpejskiego zjazdu Pucharu Świata we włoskim Bormio jest do tego stopnia pokryta lodem i twarda, że startu obawia się nawet czterokrotny mistrz świata Amerykanin Bode Miller - Po bardzo wyboistym i nierównym początku zmęczenie nóg jest bardzo duże, a na dole czeka nas jeszcze zmaganie z lodem i słabą widocznością. Nie wiem, czy warto ryzykować start - ocenił zeszłoroczny triumfator w Bormio Miller, który w drugim treningu miał dziesiąty wynik. 31-letni narciarz przyznał, że odczuwa jeszcze skutki wypadnięcia z trasy podczas zawodów na początku grudnia w Beaver Creek. - Mój staw skokowy, który we Włoszech jest przez nierówności i częste wyboje bardzo obciążony, daje się we znaki - powiedział Amerykanin, który w tym sezonie jeszcze nie zdołał wygrać żadnych zawodów. Najbliższy triumfu był w zeszłym tygodniu, kiedy uplasował się na drugim miejscu w Val Gardenie. Na warunki narzeka także najszybszy w drugim treningu Austriak Michael Walchhofer. "Zazwyczaj nie mówię złego słowa na temat trasy, bo najlepiej radzę sobie właśnie wtedy, gdy innym nie wychodzi, ale tutaj to jest już przesada. To ma niewiele wspólnego z narciarstwem" - podkreślił. Stelvio jest jedyną trasą zjazdową w programie Pucharu Świata, na której zawodnicy widzą ze startu metę. Odpowiada ona włoskim narciarzom, którzy bardzo dobrze spisali się w sesjach treningowych. - Tak właśnie powinna wyglądać alpejska trasa zjazdowa, a nie tak jak jest najczęściej, że człowiek nawet się porządnie nie zmęczy - powiedział Christof Innerhofer. PAP Jutro start DH o 11.45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Rafale a wcale sie nie zdziwie jak mocnym w gębie włochom jutro zabraknie szczęscia... choć Wernera Heela bardzo lubie. Jednak nie do konca jestem przekonany że tak mają wyglądać prawdziwe trasy PŚ. Licze na Aksela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Jeśli trasa będzie wyglądała normalnie i wszystko potoczy się bez przeszkód to wydaje mi się że Svindal stanie na pierwszym miejscu podium. Wiadomo że Włosi chcieliby się pokazać u siebie z jak najlepszej strony ale jeśli trasa naprawdę będzie tak trudna jak mówią zawodnicy to wydaje mi się że makaroniarze polegną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Bode olal FIS i nie stawil sie na rozdawanie numerow:D:D:D Dostal kare finansowa i bedzie startowal z numerem 45. Bez niego to byloby jednak nudno w PS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Innerhofer (ITA) pięknie się cieszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Makarony górą ;( Zjazd jakiś szary taki bez emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 ...ale na 2 i 3 Austriacy:D Mnie się podobał ten zjazd tyle że fatalny dól trasy, te nierówności to zabójstwo dla "amortyzatorów".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Ja dzis nic nie widzialem...... ale nie ma czego zalowac, bo powod takie ze jeszcze tak jak Homar (czasami ) wole jezdzic niz ogladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Ja dzis nic nie widzialem...... ale nie ma czego zalowac, bo powod takie ze jeszcze tak jak Homar (czasami ) wole jezdzic niz ogladac nadal 14 dni na nartach? czy już mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 fisowcy będą śledztwo przeprowadzać, czy Bode celowo nie przesunął się na 45 miejsce startowe, aby mieć lepszą widoczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi