jaca75 Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 na konkurencyjnym forum: ostatnio o tym byla mowa, znalazłem w Polskiej Akademii Sportu na http://www.kursyinstruktorskie.edu.pl info o kursie na instruktora narciarstwa (tego dożywotniego) niska cena, a jakość ok - Lesiewski ma duże poważanie w środowisku PZN ja sie wybieram, to znacznie taniej i szybciej niz w PZNie, mam juz co prawda PI ale nie chce mi sie tej calej drabinki robic i unifikacji potem też sie nad tym zastanawiam, powiedzcie czy Waszym zdaniem warto. A, i nie wypisujcie, ze instruktor MENIS to szajs itp pierdoly, musze miec dosyc szybko papier, a jezdze od 15 lat, lepiej niz nie jeden instruktor PZNu. I nie stać mnie na haracz dla PZNu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Był już o tym wątek Sam się nad tym zastanawiałem http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca75 Napisano 24 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 no wiem, ale ja juz sie zdecydowalem ze chce zrobbic IR a nie PZN, nie mam problemów z techniką potrzebuje papier zeby legalnie moc prowadzic zajecia (i tak prowadze, ale troche sie cykam) i chodzilo mi o Wasze opinie o tym konkretnym kursie IR w PAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 nie wiem czy w cenie tego kursu jest wliczona część ogólna , instruktora rekreacji czy jest to tylko cena za część specjalistyczną , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 no wiem, ale ja juz sie zdecydowalem ze chce zrobbic IR a nie PZN, nie mam problemów z techniką potrzebuje papier zeby legalnie moc prowadzic zajecia (i tak prowadze, ale troche sie cykam) i chodzilo mi o Wasze opinie o tym konkretnym kursie IR w PAS wiekszość IR nie ma problemów z techniką... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca75 Napisano 29 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 wiem ze instruktor PZN to znacznie wiecej niz instruktor rekreacji ruchowej ale nie mam czasu ani kasy na zabawe z SITnem potrzebuje papierow a o swoja technike jestem spokojny startowalem 2 lata temu w zawodach regionalnych i bylem w czolowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 a o swoja technike jestem spokojny startowalem 2 lata temu w zawodach regionalnych i bylem w czolowce Halo! Nauka jazdy na nartach to nie zawody! Można super jeździć giganty, a nie potrafić prawidłowo zademonstrować pługu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 Można super jeździć giganty, a nie potrafić prawidłowo zademonstrować pługu. Mądrego, to i przyjemnie posłuchać. Ta uwaga dotyczy wszystkich sportów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca75 Napisano 7 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 ok macie racje ale ja prowadze zajecia z dziecmi juz od 5 lat tyle ze na czarno (jako wychowawca kolonijny ) a teraz chce zrobic papier instruktorski i dlatego myśle o tym kursie tak myslełem i myślałem i mi termin przepadł, a teraz to koniec lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 8 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2009 ok macie racje ale ja prowadze zajecia z dziecmi juz od 5 lat tyle ze na czarno (jako wychowawca kolonijny ) a teraz chce zrobic papier instruktorski i dlatego myśle o tym kursie tak myslełem i myślałem i mi termin przepadł, a teraz to koniec lutego to miałes dużo szczęścia, że przez te parę lat żadnemu dzieciakowi nic się nie stało i żaden rodzic nie wylegitymował cię przy świadkach .. - mógłbyś mieć spore problemy.. - wyszystko jest fajnie, dopóki nic się nie dzieje złego.. -rób papiery i nie przyznawaj się że taki bezmyślny jesteś/byłeś .. pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca75 Napisano 7 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 ZDAŁEM !!!! ale łatwo nie było... kilku poległo, mimo że moim zdaniem dobrze jeździli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 No to gratulacje!!!:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasus Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Również Gratuluję, chociaż z tego co wiem to taki kurs trwa 10 dni i od przyszłego sezonu nie będzie już się nigdzie liczył. Ja zaczynam kurs 15.02 na PI a potem już tylko Egzamin Regionalny i w przyszłym roku planuję pojechać na Centralny Kurs Instruktorski (CKI) żeby wreszcie dostać uprawnienia, ale to moje marzenia są na razie Mimo wszystko raz jeszcze gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 To może spotkamy sie 01.03 w Kluskach na ER ? planujemy wiekszy wypad jak coś to pisz na Pirv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasus Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Dzięki za zaproszenie. Wszystko jeszcze zależy od planu zajęć na studiach, ale Jak tylko się uda zdać wewnętrzny egzamin to dam znać na priva PS: Sorry za offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Również Gratuluję, chociaż z tego co wiem to taki kurs trwa 10 dni i od przyszłego sezonu nie będzie już się nigdzie liczył. Ja zaczynam kurs 15.02 na PI a potem już tylko Egzamin Regionalny i w przyszłym roku planuję pojechać na Centralny Kurs Instruktorski (CKI) żeby wreszcie dostać uprawnienia, ale to moje marzenia są na razie Mimo wszystko raz jeszcze gratuluję. a czemu niby ma się nie liczyć nigdzie przecież jest to uprawnienie instruktora rekreacji i nikt nie zabroni mu uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasus Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Tzn. napisałem tak jak powiedziano mi m.in na kursie kwalifikacyjnym. Uczyć będzie można tylko w pierwszej kolejności będą przyjmowane osoby mające uprawnienia PZN a nie MENiS ze względu na większą wiedzę i doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 ojj Tomas nawet nie wiesz jak dalekie to od prawdy Instruktorzy Rekreacji zawsze bedą uczyć bo jest sporo szkół narciarskich w których jeżdżą tylko tak owi ale w dobrych szkołach narciarskich z licencją raczej IR to obraz żadko spotykany, i chyba o to własnie chodziło że do dobrej szkoły to tylko PZN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasus Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 No dokładnie o to mi chodziło. Chodziło mi tylko o szkoły z licencją Dobre szkoły to zazwyczaj Instruktorzy PZN, natomiast jeśli chodzi o naukę za granicą to już tylko Instruktorzy ISIA czyli po kursie PZN III stopnia. I tu właśnie jest problem. Jeśli ktoś będzie chciał uczyć za granicą to tylko przez PZN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 No dokładnie o to mi chodziło. Chodziło mi tylko o szkoły z licencją Dobre szkoły to zazwyczaj Instruktorzy PZN, natomiast jeśli chodzi o naukę za granicą to już tylko Instruktorzy ISIA czyli po kursie PZN III stopnia. I tu właśnie jest problem. Jeśli ktoś będzie chciał uczyć za granicą to tylko przez PZN. nie koniecznie wystraczy pojechać na kolonie albo na zimowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca75 Napisano 6 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 kurs instruktora narciarstwa jest nowy termin tego kursu, w marcu, jakby ktos chcial polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Witam Myslę, że jeżeli ktos poważnie mysli o zostaniu instrktorem a nie interesuje go "tylko papier" to powinien potraktować IR jako etap w samokształceniu. Statystycznie niestety poziom IR jest dośc niski, powiedzmy porównywalny z dość przecietnym PI SiTn. Przyczyn jest sporo ale główna to bardzo krótkotrwałe szkolenie, brak fachowego nadzoru nad programami kursów, nieuczciwość organizatorów kursów itd. Tak naprawdę celem powinny byc uprawnienia Instruktora Zawodowego ISIA - posiadanie takich uprawnień gwarantuje wysoki poziom instruktora we wszystkich aspektach jego kwalifikacji bez dodatkowych pytań. Instruktor narciarstwa w krajach alpejskich to ceniony zawód w którym kwalifikacje zdobywa sie dośc długo bo praktykując odpowiada się za zdrowie i zycie ludzi. U nas tez mam nadzieje tak bedzie. Pozdrawiam i zachecam do samokształcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi