Gość Bode Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Cześć Bode Wiem, oczywiście że wiem, że zrozumiano. Widzę, żeś z Rytra, może udałoby się spotkac w przyszlym sezonie gdzie w okolicach z tykami. Kacperion ma wprawdzie dopiero 9 lat ale też jest pasjonatem i z przyjemnością słucha autorytetów i pilnie się uczy. Pozdro serdeczne Jasne Mitku - dla mnie bomba. Ale nie szukaj we mnie jakiegos wielkiego autorytetu, podczas kiedy na forum jest ich o wiele więcej i są o wiele większe Swoich tyk nie mam, więc może jakoś na naszym treningu pozdrawiam Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 (edytowane) To też w ogóle nie napisałem słowa o Twojej jeździe. Pamiętaj że nawet mistrzowie potrzebują rad. A ja na razie w Tobie widzę tylko nadętego amatora. Jak widzisz ja też o Tobie zmieniłem zdanie. Fajne uczucie? Znajdź jeden post, wktórym określam się mianem mistrza lub ma on taki wydźwięk. Stawiam karnet całodniowy na którykolwiek wyciąg chcesz. Amatora - tak ; nadętego - czy ja wiem? pozostawiam to do oceny innym. hmmm... ciekaw jestem czy zmieniłeś je dla potrzeby sytuacji i chęci odegrania się za moją uwagę czy faktycznie masz mnie za nadętego amatora, ciekawe jednak psychologia czasem fascynuje, nie sądzisz? Ja niestety ( i coraz więcej osób również [wnioskując po poście SB]) zmienia zdanie o Tobie, więc raczej proponuje Ci zastanowić się nad swoim niż moim postępowaniem. W moje nic nie wniesiesz, w swoim możesz zmienić wiele na lepsze ( póki co). [...] Fajne uczucie? -jesteś głupi -a Twój rower ma dziewczyńskie kolory! właśnie tak to zabrzmiało. Dorosły i dojrzały człowieku. Powiedział świeżo upieczony 17latek. Mimo to pozdrawiam Cię i życzę Ci, żebyś na tym forum jeszcze chwilę zabawił. Edytowane 8 Kwiecień 2011 przez Bode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 (edytowane) Znajdź jeden post, wktórym określam się mianem mistrza lub ma on taki wydźwięk. Stawiam karnet całodniowy na którykolwiek wyciąg chcesz. Amatora - tak ; nadętego - czy ja wiem? pozostawiam to do oceny innym. hmmm... ciekaw jestem czy zmieniłeś je dla potrzeby sytuacji i chęci odegrania się za moją uwagę czy faktycznie masz mnie za nadętego amatora, ciekawe jednak psychologia czasem fascynuje, nie sądzisz? Ja niestety ( i coraz więcej osób również [wnioskując po poście SB]) zmienia zdanie o Tobie, więc raczej proponuje Ci zastanowić się nad swoim niż moim postępowaniem. W moje nic nie wniesiesz, w swoim możesz zmienić wiele na lepsze ( póki co). [...] Fajne uczucie? -jesteś głupi -a Twój rower ma dziewczyńskie kolory! właśnie tak to zabrzmiało. Dorosły i dojrzały człowieku. Powiedział świeżo upieczony 17latek. Mimo to pozdrawiam Cię i życzę Ci, żebyś na tym forum jeszcze chwilę zabawił. …………………….. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Cześć Jasne Mitku - dla mnie bomba. Ale nie szukaj we mnie jakiegos wielkiego autorytetu, podczas kiedy na forum jest ich o wiele więcej i są o wiele większe Swoich tyk nie mam, więc może jakoś na naszym treningu pozdrawiam Cię! Ale on Cie potraktuje jako kolegę a jednoczesnie autorytet. Co do formy spotkania to mam juz pewnien pomysł i może nawet móglbys pomóc w organizacji ale to jeszcze sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Cześć Ale on Cie potraktuje jako kolegę a jednoczesnie autorytet. Co do formy spotkania to mam juz pewnien pomysł i może nawet móglbys pomóc w organizacji ale to jeszcze sporo czasu. Będę o tym pamiętał. Początkiem przyszłego sezonu możemy się zgadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 bode prawda jest tez, ze to forum, jak juz zauwazyles, jest kierowane przez pewna grupe osob, niektore z nich w sposob lekcewazaca odniosly sie np do mnie , bo jestem tu nowy, nawet nie wiedzac, co reprezentuje (przyklady moge podac na priv albo publicznie, bo ja sie nie obawiam tego , co napisalem). Kubuś, błagam nawet Ty ....... Nie demonizuj, spiskowa teoria dziejów jest wciąż żywa na "każdym" forum, nie trzeba jej dodatkowo napędzać. To, że czasami ktoś napyskuje albo próbuje w "przebiegle bezczelny" sposób zgasić kogoś to jeszcze nie jest obraz całości. Jeszcze nam tutaj brakuje teorii na "grupę trzymająca władzę", albo "niewidzialną rękę rynku". To są jednak bardziej przypadki osobnicze i wazeliniarskie niż zorganizowane . A przykład Rossiego na się do tego jak wół do karety. Lecimy takim OT-em, że aż wstyd. Pozdrawiam, 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 (edytowane) Kubuś, błagam nawet Ty ....... Nie demonizuj, spiskowa teoria dziejów jest wciąż żywa na "każdym" forum, nie trzeba jej dodatkowo napędzać. To, że czasami ktoś napyskuje albo próbuje w "przebiegle bezczelny" sposób zgasić kogoś to jeszcze nie jest obraz całości. Jeszcze nam tutaj brakuje teorii na "grupę trzymająca władzę", albo "niewidzialną rękę rynku". To są jednak bardziej przypadki osobnicze i wazeliniarskie niż zorganizowane . A przykład Rossiego na się do tego jak wół do karety. Lecimy takim OT-em, że aż wstyd. Pozdrawiam, …………………. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Rosi, na razie dostajesz słowne upomnienie, nie wiem o co chodzi, bo nie czytam "Ciebie" ale ludzie się skarżą na Ciebie, że jesteś agresywny i że ogólnie mają przesyt twoich opowieści dziwnych treści! Jak nie wystopujesz to dostaniesz limit 3-5 postów dziennie! Reszta będzie wycinana! Kapusie i Biedne Misie w akcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 (edytowane) to może na początek zgadnijcie kto to?? Pierwszy, który odpowie poprawnie dostanie naklejkę skionline, jeżeli będzie chciał – pisać na PW [YOUTUBE] [/YOUTUBE] ps. dopisze może dla utrudnienia że konkurs dla tych co naklejek jeszcze nie mają Edytowane 9 Kwiecień 2011 przez nurek1974 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 to może na początek zgadnijcie kto to?? Pierwszy, który odpowie poprawnie dostanie naklejkę skionline, jeżeli będzie chciał – pisać na PW [YOUTUBE] [/YOUTUBE] ps. dopisze może dla utrudnienia że konkurs dla tych co naklejek jeszcze nie mają Nurek,nie widać filmiku,bo wyskakuję info,że to filmik prywatny... Ale będę strzelać: Aklim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Nurek,nie widać filmiku,bo wyskakuję info,że to filmik prywatny... Ale będę strzelać: Aklim? Teraz powinno śmigać - no cóż słowo sie rzekło ale następny po tobie ma naklejkę bo u ciebie widziałem ją na kasku:D ps. Johny pesa nie czytałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Teraz powinno śmigać - no cóż słowo sie rzekło ale następny po tobie ma naklejkę bo u ciebie widziałem ją na kasku:D ps. Johny pesa nie czytałeś ?? Za bardzo skupiłem się na filmiku i... nie doczytałem. Nooo,ja mam naklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 to może na początek zgadnijcie kto to?? Pierwszy, który odpowie poprawnie dostanie naklejkę skionline, jeżeli będzie chciał – pisać na PW [YOUTUBE] [/YOUTUBE] ps. dopisze może dla utrudnienia że konkurs dla tych co naklejek jeszcze nie mają Gorilla Mobilla ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Gorilla Mobilla ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 konkurs zakończony film tymczasowo zablokowany ps. miała być zabawa a znów skończyłoby sie przepychanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 szkoda ,że nie zdążyłem obejrzeć , bo może bym odgadł kto to;) ale jedną recenzję przeczytałem i już wiem ,że na oślej łączce taka jazda to normalnie żenua:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 szkoda ,że nie zdążyłem obejrzeć , bo może bym odgadł kto to;) ale jedną recenzję przeczytałem i już wiem ,że na oślej łączce taka jazda to normalnie żenua:D strach się bać, strach się bać Aklim w tym wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 szkoda ,że nie zdążyłem obejrzeć , bo może bym odgadł kto to;) ale jedną recenzję przeczytałem i już wiem ,że na oślej łączce taka jazda to normalnie żenua:D Na tej łączce to ja dawno temu stawiałem pierwsze kroki i powiem, że w górnej częsci dolnego orczyka śmierć mi wtedy zagladała w oczy:D Swoje corki tam stawiałem na nartach ale żeby film tam kręcić, w sieci zamieszczać:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Na tej łączce to ja dawno temu stawiałem pierwsze kroki i powiem, że w górnej częsci dolnego orczyka śmierć mi wtedy zagladała w oczy:D Swoje corki tam stawiałem na nartach ale żeby film tam kręcić, w sieci zamieszczać:D mea culpa – sam widzisz co się dzieje miało być tylko do konkursu żeby zacząć nowe wydanie wątku a tu jak nie pierd……………. jak pisałem strach się bać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 mea culpa – sam widzisz co się dzieje miało być tylko do konkursu żeby zacząć nowe wydanie wątku a tu jak nie pierd……………. jak pisałem strach się bać Rafał proszę , odblokuj ten film , bo nie ma o co kruszyć kopii. A ten wątek jest po to ,żeby zamieszczać w nim filmy a nie je blokować . Ja krytyki się nie boję , więc piszcie co chcecie , byle z sensem , albo do śmichu:D Ps a jak się dyskusja rozwinie , to może już sam coś wyszperam ze swojego archiwum:eek::) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Rafał proszę , odblokuj ten film , bo nie ma o co kruszyć kopii. A ten wątek jest po to ,żeby zamieszczać w nim filmy a nie je blokować . Ja krytyki się nie boję , więc piszcie co chcecie , byle z sensem , albo do śmichu:D Ps a jak się dyskusja rozwinie , to może już sam coś wyszperam ze swojego archiwum:eek::) Już – sorki że tak bez pytania ale cel miał być inny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Cześć Jako, że temperatura troche opadła wrzucam filmik do oceny. Na stromszym poczatki nauki skretu krótkiego. Jest troche do poprawienia, proszę o niezależne sugestie co i jak. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 proszę o niezależne sugestie co i jak Chcesz niezależne? Dobrze, Tak będzie. Jest dobrze. Jazda rytmiczna, równowaga na dolnej utrzymywana bardzo krótko.Gdyby ręce bardziej szerzej.... Pozycja raczej wysoka, male odciążenia w górę (in +) przy inicjowaniu skretu. Skręt to wejscie na krawędzie (gdyby zaczynał wyraznie od zewnętrznej , dlużej by utrzymał równowagę) Ponieważ wchodzi na górną (po wykonaniu skrętu)ma problem z wczesniejszym wejsciem w skręt. Robi podkręt i...prosto. Myslę , ze poprawia rownowagę. Ja takie gwaltowne podkręty nazywam skrętem zerwanym, ale ten skręt jest lepszy. Kacper szybko znajduje oparcie na sniegu (dzieki krawedziom) Gdyby w tym oparciu mial ciezar po wlasciwej stronie , szybko by zacząl następny. Porównując z wczesniejszymi filmami chłopak bardzo duzo urosnął . Ma pewnie klopoty ze srodkiem cięzkosci. Zwróc uwagę że umiejscawia go na linii Ś.C. - pięta. Powinien trochę sie pokiwac :przód - tył. Charakterystyczny jest moment gdy przyjmuje pozycję zjazdową. To jest oczywiscie jej namiastka, ale nie oto tu chodzi, tylko jak sie do niej układa. Powinien najpierw przygotowac, ręce , pochylic tulów, obnizyć pozycję przez ugiecie sie w kolanach. On robi w innej kolejnosci, przez co zostaje zepchnięty na tyły nart. Z tej pozycji trudno mu ugiąc kolana i tulów oraz czuwać nad własciwym położeniem srodka ciężkosci. Porownaj skrety lewy i prawy. Widzisz jak go znosi na prawo , wiesz czego jest to dowodem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Cześć No właśnie. Podpieranie wewnętrzną bardzo częste. Jeste na tyle szybki, że potrafi to jakoś kontrolowac ale jazda na granicy upadku bardzo częsta. No i to cofniecie pozycji w momencie jej obniżenia tez znamienne. Zagadzam się w zupełności. Co do asymetrii to zauważam ale nie potrafie znaleźć wytłumaczenia więc pomóż. Na filmach, które widzialeś nie miał jeszcze 6 lat a tu ma prawie 9 więc róznica jest kosmiczna. Pozdrawiam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Oglądając film w pierwszej części widać, że syn naśladuje ciebie. Widziałem kiedyś twoją jazdę i młody jedzie krótki skręt podobnie. Nie jest to nic złego - macie podobną budowę zapewne i podświadomie łapie ruchy ojca. Ale...jeśli miałby się rozwijać, to trzeba mu pokazać inne wzorce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi