lokiec3 Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Hmmm a co sięstanie, jeśli nie dośc, że ręce z przodu to jeszcze zewnętrzną rękę do przodu wewnętrznej narty? Tak jakbym chciał dotknąć dziub wewnętrznej w skręcie narty. Rotacja, która jest błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 (edytowane) alternatywa - trening na sucho dodam jeszcze 2 grosze w w temacie ćwiczeń na sucho tym razem poważnie (chyba ) : 1wszą ciekawą propozycją do treningu jest SKIPOL produkowany przez rodzimy POLSPORT niestety cena nie dla indywidualnych odbiorców. Urządzenie promuje Marek Ogorzałek jako właśnie formę treningu na sucho. Nadmienię że można skorzystać ze SKIPOLa w szkole w Mesznej (okolice Bielska-Białej) ceny przystępne. Zainteresowanych odsyłam do artykułów Marka gdzie można również obejrzeć filmy "jak to działa" : SKIPOL- całoroczny trening SKIPOL - całoroczna prezentacja SKIPOL -szkola w Mesznej tu od razu dodam dla jasności nie mam z tego profitów wypowiedz ta nie ma charakteru reklamowego a czysto informacyjny, nie jestem naganiaczem 2gą ciekawostką są urządzenia już troszke bardziej przystepne i mozliwe do wstawienia w domowej siłowni : pro ski symulator i skier's ege i tu również od razu zastrzegam zero interesu w temacie nie jestem związany z tymi produktami i nie mam profitów z ich umieszczenia w tym poście 3cią alternatywą jest skigrass czyli narty na trawę 3 lata temu wydawało się że temat ładnie sie rozwinie w kraju jednak na przestrzeni tego czasu oprócz zmian dystrybutorów i osób zajmujących sie tym nic nie zauważyłem , mialy być trasy wyciągi wypozyczalnie a jak na razie jest kupa.Sam prywartnie zainwestowałem w to na próbe i leżą mi na strychu bo nie ma gdzie tym jeździc wybrałem sie na żar w zeszłym roku podjarany że snowborddowcy mają tam letnią odmiane szalenstwa (mountainboard) ale stok kompletnie nie do jazdy kamienie itp wiecej informacji (ale mało aktualnych) i starych http://www.grasski.pl/ i tu znowu sie powtarzam : non profits info 4ta alternatywa już nie koniecznie tak na sucho - wybrać sie przez wakacje "w dolomity" na igielit w bytomiu w sportowej dolinie dsd lub podobnych podobno gdzies w bystrej? też można . może komuś sie przyda ta garstka informacji , pozdrawiam ps. ale zawsze to będą tylko półśrodki wykładki i 4łapek nie wykonamy na sucho.... Edytowane 25 Marzec 2009 przez nexcom dodane ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Najtańszy pro ski symulator ok 3,5 kPLN. Skiers'edge ok 6 kPLN. Grasski w cenie nart średniej klasy. Fajne to ino gdzie tu jeździć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 w temacie ćwiczeń letnich, nie koniecznie na ręce słyszałem coś o rabce, a dokładniej chabówce, iż ponoć tam znajduje się stoczek odpowiednio wyprofilowany i wypożyczalnia grasski. no, ale to informacja zasłyszana, a nie potwierdzona. jeśli macie cierpliwość to zobowiązuję się zweryfikować ją w maju z plotek to dodam, iż obiło mi się o uszy, że w limanowej na lato mają przykryć łysą górę igielitem. prawda, nie prawda - ciężko powiedzieć, ale nadzieja jest. myślę, że niejaki shuger powinien w tej sprawie być bardziej rzetelnym źródłem. no i rzecz jasna pozostają rolki. jeżdżąc w lecie po puszczy niepołomickiej, na wyasfaltowanej drodze zamkniętej dla ruchu, spotkałem grupę młodzików, którzy pod okiem instruktora na rolkach, w kaskach (część narciarskich) z kijami narciarskimi ćwiczyli slalom ustawiony z połówek piłeczek tenisowych. wyglądało to naprawdę nieźle, niska pozycja w skręcie, wsadzone biodro. chyba w tym roku pójdę ich śladem ach jest jeszcze kompensacja ... na rolkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 ps. ale zawsze to będą tylko półśrodki wykładki i 4łapek nie wykonamy na sucho.... a ciebie chyba już męczy żeby wypróbować nowe nartki też się im przygladałem ale nie chciałem koledze ceny podbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Z tych wszystkich ćwiczeń między sezonowych,żeby nie napisać letnich wybrałbym... Ćwiczenia na Stubaiu,Tuxie lebo inszym lodowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Z tych wszystkich ćwiczeń między sezonowych,żeby nie napisać letnich wybrałbym... Ćwiczenia na Stubaiu,Tuxie lebo inszym lodowcu i tutaj się zgadzam w caaaałej rozciągłości :D:D ave cesarz:D pozdrawiam Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 i tutaj się zgadzam w caaaałej rozciągłości :D:D ave cesarz:D pozdrawiam Torres Off Top: Figo będzie musiał poprosić szefostwo o zmianę nicka....wiecie na jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Latem zdecydowanie polecam Tux-jest najpewniejszy.W Chabówce u "Żura"gresski,z tego co słyszałem trzeba uzgodnić termin jazdy z właścicielem wyciągu/najczęściej lipiec/ Ale co tam słychać z budową hali w Karpaczu,w sierpniu planowane było jej otwarcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 słyszałem coś o rabce, a dokładniej chabówce, iż ponoć tam znajduje się stoczek odpowiednio wyprofilowany i wypożyczalnia grasski. no, ale to informacja zasłyszana, a nie potwierdzona. jeśli macie cierpliwość to zobowiązuję się zweryfikować ją w maju : W Chabówce u "Żura"gresski,z tego co słyszałem trzeba uzgodnić termin jazdy z właścicielem wyciągu/najczęściej lipiec/ z informacji jakie mam bezposrednio od wlasciciela stoku (z zeszlego sezonu) to odpuscili za male zainteresowanie bylo i wyglada na to ze to padlo a ciebie chyba już męczy żeby wypróbować nowe nartki też się im przygladałem ale nie chciałem koledze ceny podbić hehehe no swiat jest maly ... oj tak wlasnie dzis przyszly - juz czekają na testy wiesz czuje sie lekko oniesmielony w koncu to moje pierwsze.... RTC zobaczymy co to jest warte na razie moge tylko ocenic plyte - zajebista jeszcze o jakies 7mm wyzsza niż mialem po przerobkach w obecnych SL ale nie zapeszam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 hehehe no swiat jest maly ... oj tak wlasnie dzis przyszly - juz czekają na testy wiesz czuje sie lekko oniesmielony w koncu to moje pierwsze.... RTC zobaczymy co to jest warte na razie moge tylko ocenic plyte - zajebista jeszcze o jakies 7mm wyzsza niż mialem po przerobkach w obecnych SL ale nie zapeszam..... a cena jeszcze bardziej zajebista była nastepne poszły za 350, teraz są jeszcze 2 pary więc może coś się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 a cena jeszcze bardziej zajebista była nastepne poszły za 350, teraz są jeszcze 2 pary więc może coś się uda nie nie cena nie taka to by bylo za piekne masz info na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Hmmm a co sięstanie, jeśli nie dośc, że ręce z przodu to jeszcze zewnętrzną rękę do przodu wewnętrznej narty? Tak jakbym chciał dotknąć dziub wewnętrznej w skręcie narty. Taki ruch to juz gruba przesada. Spowoduje on obrócenie ramion w kierunku skrętu. Taka rotacja ramion powoduje wypychanie bioder na zewnątrz skrętu czyli dokładnie odwrotnie niż byśmy chcieli (zrób przysiad i spróbuj tego ruchu, a zobaczysz co się będzie działo z biodrem). Przyrządy przypomniane przez nexcom'a to fajny sprzęt ale: 1. można na nich ćwiczyć ruchy nóg i bioder ale nie pozbywać się niekorzystnych odruchów góry ciała. 2. koszt takiego sprzętu może być do przełknięcia dla fitness klubu ale nie dla przeciętnego zjadacza chleba. Oferta skier's ege zaczyna się od kilku tysięcy, ale za najprostszy sprzęt. Sprzęt który by zadowolił dobrego narciarza to juz koszt do 10 razy wyższy. Niestety jak na razie nie udało mi się namówić mojego klubu na jego zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 no i rzecz jasna pozostają rolki W lokalnej mi sekcji maja polaczenie nart i rolek. Mozna rzec sekcja rolkarsko-narciarska (tak po polsku ;)), no bo rolek wiecej. Ponoc niezla jazda i dobrze robi. Instruktorzy ci sami od jednego i drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Dlaczego 48 nie za krótkie czy nie było innych ? Teraz widziałem że simgasz na WC SL wiec 55 albo 65 wydaje mi sie wystarczająco krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 (edytowane) Chillout btw Homar jakie ćwiczenia poza stokiem moża robić na tą przypadłośc? bo raczej w tym sezonie już chyba nie wystąpie na stoku:/ załóż sobie szelki na krzyż... Edytowane 26 Marzec 2009 przez Homar masowe represje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Homar to zes polecial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Dlaczego 48 nie za krótkie czy nie było innych ? Teraz widziałem że simgasz na WC SL wiec 55 albo 65 wydaje mi sie wystarczająco krótkie hehe dla kontrastu sl 165 zajefaje na fun ale na idealnym i szybkim(warunki) stoku moze na 148 wiecej sie powyglupiam w gorszych warunkach chce poprobować te smieszne "czeskie" układy fun z przekładkami nart w czasie jazdy a na długiej narcie sie tego nie da zrobić czas pokaże najwyzej sprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 To newki są ? bo nie widać tak tym wielkim zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 To newki są ? bo nie widać tak tym wielkim zdjęciu zobacz na aledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 ooo nie drogo, aż grzech nie skorzystać ale stan ciekaw jestem jaki nex napisz coś czy to jakiś mąciwoda i za bezcen odkupił z wyporzyczalni czy naprawde okazja ? i są 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 To newki są ? bo nie widać tak tym wielkim zdjęciu nie no przestan po 1 nie jestem snobem po 2 gie nie stac mnie na taka rozrzutnosc po 3 cie za czesto zmieniam zeby tak szalec ale cieszą mnie jak nowe - jutro rano jade przetestowac - bedzie beton! pracica -8st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 4ta alternatywa już nie koniecznie tak na sucho - wybrać sie przez wakacje "w dolomity" na igielit w bytomiu w sportowej dolinie dsd lub podobnych podobno gdzies w bystrej? też można . Oto namiary na całoroczny stok w Bystrej: http://www.skipark.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Oto namiary na całoroczny stok w Bystrej: http://www.skipark.pl/ Skasuj tego posta niech światło dzienne tego nie ogląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Oto namiary na całoroczny stok w Bystrej: http://www.skipark.pl/ możesz coś więcej bo z tego co pamiętam w zeszłym roku tam dzwoniłem i nie było czynne i w sumie nie wiedzieli czy bedzie czy nie a z informacji na www : cytuje : "Dodatkową atrakcją jest znajdujący się przy ośrodku wyłożony specjalnymi matami slalomowymi całoroczny - oświetlony stok narciarski (obecnie niedostępny)" kojarzysz charakterystyke tego stoku? bo nie miałem okazji tam być dzieki za inf pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi