Ramone Napisano 22 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2008 Szerzej niekoniecznie, kolana miej "równolegle" do barkow i bioder. Jedź na równo obciazonych narciwach i w fazie inicjacji mocno pochyl się do skrętu i jednocześnie ostro depnij po krawędziach. Szybka wymiana energii, narty szybko oddadzą, może być nawet katapulta przy źle zbalansowanej sylwetce, czego się u Ciebie na szczęście nie dopatrzyłem, i inicjujesz następny jak poczujesz, że już "koniec". Jest spoko ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2008 Jak dla mnie to siedzisz na tyłach co powoduje wiekszość twoich kłopotów i wydaje mi sie że to nie to że masz tepe krawędzie bo żywego lodu na filmie nie słychać (nie mowie że nie było ale na kręconym odcinku chyba nie bardzo) no i tak jedziesz jak pajacyk z daleka nie trzymasz sie ramy góra lata raz jedna ręka przy ciele raz druga ale oglądałem to wczoraj wiec nie wszystko pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2008 no to jak tą "rame" lepiej trzymać?? ćwiczenia jakieś:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 22 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2008 no wlasnie to pochylenie, i chyba szerzej nogi?? a co z wewnetrzną krawędzią jak poprawić to zakrawędziowanie?? kolano bardziej do środka?? Jeśli mogę dwa słowa? Musisz pochylić mocniej kolana do przodu. Spróbuj rozpiąć górne dwie klamry, "przysiąść" na językach i poćwiczyć skręty/krawędziowanie samymi kolanami (żeby to wyczuć). Taka praktyczna metoda przyjmowania dobrej sylwetki - kolejno:kolana do przodu (klękamy na językach), opuszczamy biodra, pochylamy tułów do przodu, jedziemy. Na ujęciu z boku widać, że kolana są prawie nad piętami, a ugięte uda tworzą "krzesełko". Dociskasz w ten sposób tył narty, a po wyjściu/wejściu na krawędź biodrem masz nogi proste. W takim układzie nóg zewnętrzne kolano daje się nieco ugiąć, ale wewnętrzne nie stąd X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Mróz Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Mój http://video.google.pl/videoplay?docid=6456577270164574634 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Dobrze Panie i Panowie , czekamy teraz na dalsze filmiki reszty forumowiczów (szczególnie tych którzy oceniali:D). Bugi chyba nie ma tak źle z Twoją techniką, ja bym bardziej tylko pochylił się do przodu ( nie kolana , tułów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Nooo to trzeba zadać JC pytanie: Jacku, kiedy i gdzie będizemy mogli sie spotkać pod okiem i sztandarami skionline, aby kazdy mógl obiektywnie ocenić drugiego + poradzić co i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 no panowie dzięki za rady:) na sylwestra mam zamiar jechać w gory...........tylko jak narazie ta durna VR nie trybi:| tzn u nich tak pisze ze nic nie chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 [YOUTUBE] [/YOUTUBE] najpierw moj mlody funem a potem ja w czerwonej kurtce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Jarek klasa naprawde u ciebie widać że sie krecisz na krawędziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 najpierw moj mlody funem a potem ja w czerwonej kurtce No ten w czerwonej kurtce to rzeczywiscie sie buja na krawedziach az milo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 hehe no czerwona jak krew:d no to widze ze musze sie jednak przylozyc, ćwiczenia i co poprawic jest wiec ja sie biore przy najbliższej okazji do roboty:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 [quote=jarek;58555) najpierw moj mlody funem a potem ja w czerwonej kurtce nie czasem w czarnej bo ten w czerwonej to szedł jak burza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 nie czytałem podpisu wiec albo jarek to jakiś dziad co jezdzi klasykiem na carvingach albo nie rozróżnia kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 nie czytałem podpisu wiec albo jarek to jakiś dziad co jezdzi klasykiem na carvingach albo nie rozróżnia kolorów jaarek to jednak ten w czarnym bo na omeglassach jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 nie czytałem podpisu wiec albo jarek to jakiś dziad co jezdzi klasykiem na carvingach albo nie rozróżnia kolorów ... to byl zarcik czarna kurtka pomaranczowe buty Tecnica, wole sprostowac w pore bo mnie tu zaraz z.....cie, bylo to w 2006 na Kasprowym, mlody juz teraz wyzszy ode mnie ... a teraz spadam, bo juz sie dzisiaj dosyc naprodukowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Rzeczywiście pełna klasa, aż miło popatrzec na to wycinanie krawędziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Stary klasa. A mlody tez niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Wszystko fajnie tylko gdzie Cię zawiało na Kasprowy? Technika Jarka fajna na przygotowane trasy, Bugi Ty się tak nie przejmuj:D. A więc czekamy na dalsze filmiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 24 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 jak mam sie nie przejmować jak tyle do roboty mam:D a tak wogole to wesołych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Dziadek Mroz, tez dobrze pojechal, oddajcie rowniez jemu pare "ochow i achow". Podoba mi sie pomysl, zeby oceniajacy przedstawili swoja jazde. Prezentujecie tu jeden rodzaj skretu co do ktorego nie mam filmu to i oceniac nie bede. Skret (narciarski) ma to do siebie, ze ma byc dokonczony wtedy wieksza jest przyjemnosc, podobnie jak inny zle skrecony, tez nie oddaje tej przyjemnosci, gdy (powietrze bokiem wchodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Dziadek Mroz, tez dobrze pojechal, oddajcie rowniez jemu pare "ochow i achow". .............................................. Prezentujecie tu jeden rodzaj skretu co do ktorego nie mam filmu to i oceniac nie bede. Oczywiscie ze tak - Dziadek szczere "och i ach" Alf, to ze nie masz filmu nie znaczy ze nie mozesz powiedziec tego i owego. Innym gdzie indziej tego nie zalowales Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Oczywiscie ze tak - Dziadek szczere "och i ach" Alf, to ze nie masz filmu nie znaczy ze nie mozesz powiedziec tego i owego. Innym gdzie indziej tego nie zalowales Pozdrawiam Podoba mi sie Twoja gora /korpus, rece/ tak nie jezdzi samouk, ktos musial Cie ustawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Dzieki - choc wiem, ze droga przede mna daleka A z reszta - to nie bede tutaj wywlekal swojej "drogi cierniowej", jezeli jestes "zainteresowany" historia to moge sie powyzewnetrzniac sie na pm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 25 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2008 Nie jest to filmik z moją jazdą , ale myślę, że warto popatrzeć http://www.sportskool.com/videos/carving może ktoś znajdzie coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi