Piotr_67 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Witam:biggrin: To ja, żeby można się było popastwić wstawiam nowy filmik który zrobił mi skimovie na Gerlosie:rolleyes:: Nie wiedziałem tylko gdzie go dać. Myślę sobie do działu "race", ale coś mi mówiło, że bardziej do "trochę do śmiechu":wink: Więc w końcu dałem tu: [video=youtube;w8z3fNhdr9o] Tylko proszę się nie śmiać:biggrin::biggrin: Jechałem dość na okrągło bo jedyny ochraniacz jaki miałem to plecak z dwoma aparatami (w tym lustrzanka) i kamerą. Miłej zabawy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 ... Tylko proszę się nie śmiać:biggrin::biggrin: ... no to co mamy robic? :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Cześć To jest sport! Najważniejsze, że wygraleś. Czas nie jest na czerwono! Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 No to tak:Wybralem sie w niedziele z wujkiem do wisły na narty, warunki byly ze tak powiem muldziaste a ze moj wujek jezdzi tylko klasykiem to postanowilem tez sprobowac (chociaz zawsze smigam tylko carvingiem, rezygnowalem z niego tylko na bardzo stromych, nieprzygotowanych trasach) Tak w ogole to nie wiem w ogole czy to choc troche przypomina styl klasyczny :)Jestem absolutnym samoukiem jak cos, wiec chetnie poczytam co macie do powiedzenia. Nie potrafilem idealnie utrzymac nart obok siebie, no i chyba zbyt malo amortyzuje te muldy Jednakze bardzo mi sie to podobalo, w koncu cos innego niz carving Zreszta sam nie wiem, ocencie sami Po pierwsze za bardzo sie miotasz, gora ma byc spokojna a u ciebie wykonuje jakby dynamiczna kontrrotacje. Muldy wbrew pozorom pomagaja w skrecie bo jezeli je odpowiednio wykorzystamy to pozwola nam na chwilowe calkowite odciazenie nart. Daj znac czy wiesz o co chodzi czy mam rozwinac cala teorie :biggrin: Malutki jestes :wink: skrecasz w prawo a reka zewnetrzna wyrzucona w lewo. Szczegolnie na muldach kije muszisz zawsze miec calkowicie z przodu, ruszaj nimi oszczednie bez wymachow, nie wystawiaj talerzykow do przodu, wbijaj bardziej prostopadle. Nie wychodz w gore na garbie, musisz sie zsynchronizowac z terenem, na garbie tylko kolana maja isc w gore samoistnie (srodek ciezkosci na tym samym poziomie), za garbem kolana ida w dol ale sylwetka nie moze sie odchylac do tylu tak jak u Ciebie Generalna zasada musisz byc zsynchronizowany z muldami i nie walczyc z nimi tylko je wykorzystac. Na koniec jeszcze dodam, ze wlasciwie to co pokazales to nie byly prawdziwe muldy :wink: starsi pewnie jeszcze pamietaj jak bylo za komuny na Golgocie albo szczegolnie wiosna na Kasprowym :biggrin: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 ... no to co mamy robic? :biggrin: ... to jest oczywiscie przyjacielski zarcik. Trudno komentowac cokolwiek jak jechales z plecakiem z aparatami. Pierwsza uwaga bylaby zdjac plecak :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 ... no to co mamy robic? :biggrin: Złośliwiec:wink: Cześć To jest sport! Najważniejsze, że wygraleś. Czas nie jest na czerwono! Pozdro No walka z czasem była:rolleyes:: Super jest ten wyrzut ramion na mecie, szczególnie, że fotokomórka była 5cm od ziemi:cool::: A tak na poważnie, to każdy powinien sobie machnąć taki filmik na bramkach. Daje to wiele do myślenia:eek: Jak człowiek jedzie to mu się wydaje, że prędkość urwie mu łeb i że śmierć zagląda mu w oczy. A na filmie wygląda to żałośnie:biggrin: Taki filmik może świetnie uczyć pokory i pomóc w samoocenie delikwenta:wink:. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 ....jest trochę do poprawy.Podstawowa rzecz to brak pełnego dokręconego skręt. W kazdej bramce skracasz sobie do niej drogę wchodząc na wew. nartę (towarzyszy temu obślizg) Takie wejscie to zawsze nieczysty ślad. Gigant jest ustawiony na skret carvingowy.Brak wsparcia na krawędzi jest przyczyna spóżnien ( powolne odrywanie się od dolnej narty) do poszczególnych bramek i wybór dość przypadkowego toru jazdy.Jazdę poprawną utrudnia pozycja (zwarta , a'la jajo) . Za wcześnie , abyś jeździł w takiej pozycji. Porównaj tą fotkę z avatarem :Jazda w bramkach jest przedwczesna , ona psuje technikę. Jak będziesz jechał skrętem ciętym, na zawołanie potrafił przyspieszyć w skręcie, czy zacieśniać skret bez obsuwania tyłów , bedziesz gotowy do jazdy w bramkach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 .....Jazda w bramkach jest przedwczesna , ona psuje technikę. Jak będziesz jechał skrętem ciętym, na zawołanie potrafił przyspieszyć w skręcie, czy zacieśniać skret bez obsuwania tyłów , bedziesz gotowy do jazdy w bramkach. Obawiam się niko130, że moja jazda na bramkach nie jest przedwczesna, a wręcz odwrotnie. Na nią jest po prostu za późno:wink: Ten filmik to była czysta zabawa, którą zapewniał karnet. Ostatnio na "bramkach" jechałem w roku 2007. Tam gdzie teraz byłem była możliwość kręcenia automatycznie filmików na bramkach, więc sobie poszalałem. Dzięki i tak za delikatne potraktowanie - "...jest trochę do poprawy". Wg mnie to jest "gigantowa" tragedia:biggrin: Ale nie dawałem za wygraną i trenowałem dalej. Tu następny przejazd "giganta", niestety warunki pogodowe były już dużo gorsze: [video=youtube;Pawc3CgQFHM] Pozdrawiam i życzę wszystkim przy oglądaniu wiele zabawy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Obawiam się niko130, że moja jazda na bramkach nie jest przedwczesna, a wręcz odwrotnie. Na nią jest po prostu za późno:wink: ... nie prawda, nigdy nie jest za pozno. Jazda na bramkach bardzo dobrze krztaltuje technike i pomaga w rozwoju umiejetnosci. Wszystkie braki wychodza z pelna jaskrawoscia. Jezeli tylko Ci sie to podoba to po co sie sztucznie ograniczaqc. Za kazdym przejazdem nauczysz sie czegos nowego i zrozumiesz wiecej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 :tongue:Piotr 67-jak dla mnie,na dzień dzisiejszy skup się bardziej na wolnej jeździe w skręcie ciętymym.Te fillmy,które prezentujesz brak gigantowego zaciecica:eek:Objeźdzasz bramki na okrągło na ok.2-3 m,podejrzewam,że ja też tak bym pojechał:biggrin:.Ale cały czas jesteś zbyt sztywny,taki krótki odcinek powinieneś pojechać na krawędzi agresywnie:wink: Wróc do wolnej jazdy i ćwicz głównie przejście -skręt w skręt.Ja bym się bał takie filmy prezentować:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 To zupełnie inna jazda. To jest na dobrym poziomie amatorskim. Jak oglądam ten film to mam wrażenie ,że posłuchałeś rad i poprawiłeś błędy. Miłe zaskoczenie . A może podpucha :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 .....Ja bym się bał takie filmy prezentować:wink: Darku, co cię nie zabije to cię wzmocni:biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 (edytowane) To zupełnie inna jazda. To jest na dobrym poziomie amatorskim. Jak oglądam ten film to mam wrażenie ,że posłuchałeś rad i poprawiłeś błędy. Miłe zaskoczenie . A może podpucha :D Żadna podpucha. Żartobliwie to ujmując = brak plecaka:wink: Po prostu tak wyszło, było mniej "lodowo" i krawędzie lepiej trzymały. Dodatkowo ten drugi przejazd był na stromszym stoku, więc trochę się lepiej jechało. Ten pierwszy to czysty plaskacz:biggrin: Pozdrawiam Edytowane 13 Marzec 2012 przez Piotr_67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 To zupełnie inna jazda. To jest na dobrym poziomie amatorskim. Jak oglądam ten film to mam wrażenie ,że posłuchałeś rad i poprawiłeś błędy. Miłe zaskoczenie . A może podpucha :D Tak po 3-5 skrętach:biggrin:Niko w końcu bądź obiektywny:biggrin:Ja tu nie widzę żadnego amatorskiego zacięcia do tyczek,owszem nie neguję .że Kolega może ćwiczyć jazdę sprtową,ale trzeba mieć podstawy:rolleyes::A tak to każdy pojedzie -i co będziesz wszystkich chwalił,a lepszych punktował:biggrin:Nie neguję chęci jazdy sprtowej Kolegi,ale brak podstaw:eek:..brak mi tego drylu...:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Darku, co cię nie zabije to cię wzmocni:biggrin: Pozdrawiam Piotr nie chodzi o to,ja też bym pojechał jak Ty.ale wizualnie wygląda to do d...:tongue:I czasami lepiej poćwiczyć na sucho bez tyczek,a później pojeździć skrętem wymuszonym:tongue:Ogólnie jest ok,ale gigant....:wink: Nie gniewaj się,jesteś odważny,bo ja bym takiego filmu nie prezentował:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 ...Nie gniewaj się..... Darek, a czemu miałbym się gniewać? Gdybym był taki obrażalski to bym nie wklejał żadnego filmu i tyle. A co do mojego "giganta", to doskonale wiem, że jest delikatnie rzecz ujmując nie najlepszy:biggrin:, czemu dałem wyraz w paru postach: .....Wg mnie to jest "gigantowa" tragedia:biggrin:.... ......Jak człowiek jedzie to mu się wydaje, że prędkość urwie mu łeb i że śmierć zagląda mu w oczy. A na filmie wygląda to żałośnie:biggrin:... .... Nie wiedziałem tylko gdzie go dać. Myślę sobie do działu "race", ale coś mi mówiło, że bardziej do "trochę do śmiechu":wink: Więc w końcu dałem tu:... Ja po prostu mam do swojej jazdy baaaaardzo duży dystans, a uwagi innych staram się dokładnie filtrować i po "wyczyszczeniu" wprowadzać w życie. Od siebie dodam, że jazda na tych pseudogigantach to świetna zabawa i polecam ją wszystkim. Jak w domu po powrocie z Zillertalu z córą i żoną oglądnęliśmy te filmiki, to padliśmy ze śmiechu. Mowie wam, wrażenia bezcenne. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 (edytowane) Potr lepiej ćwiczyć,niż się śmiać:wink:nawet jeżeli to z samego siebie:wink:Fajnie,że szukasz czegoś nowego,ale musi to mieć sens w chwili prezentacji takiego filmu na Forum.Wiadmo,źe jesteś na początku kariery sportowej i sam widzisz,że to dobrze nie wygląda:biggrin: Jest tyle wyjazdów na tyczki z szkołami narciarskimi,że nie trzeba szukać pomocy na forum:tongue: Tutaj tylko kosmetyka i dyskusje:wink:Oczywiście nie zniechęcam,ale fazy skrętu musisz poćwiczyć:wink: Tak jak tu Edytowane 13 Marzec 2012 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Dziękuje Piotr za piękne filmy, zarówno w ujęciu narciarskim, kulturowym, kulturalnym jak i dystansowym Oby inni umieli z nich skorzystać, nie tylko w ujęciu narciarskim. Ode mnie - w drugim filmie nadal brakuje właściwego dociążenia dolnej narty w skręcie I to można poćwiczyć w jeździe wolno - dowolnej. Pozdrawiam, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Darek , sorry , ale ja się z Tobą nie zgadzam . Piotr miał ochotę , to i pokazał swój film z próbami na tyczkach . Ja się z jego jazdy absolutnie nie śmieję , bo sam wiem jak to właśnie tyczki weryfikują nasze mniemanie o swojej jeździe . Każdemu polecam , to od razu odejmie sobie klika punktów ze skali:biggrin: . Oceniać techniki nie będę , bo Piotr , skądinąd niezły narciarz , sam wie ile pracy jeszcze przed nim w temacie jazdy sportowej:smile: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Andrzej ale ja się nie śmieję,tylko aktor ogladając samego siebie:biggrin:Sam napisałem,ze ja bym nie pojechal lepiej i też objazdem,ale to nie zachęca do prezentacji filmu.jakbym chcial jeździć na tyczkach pojechalbym na wyjazd tygodniowy z szkołą narciarską,a na forum wrzuciłbym najlepsze ujęcia z jazdy:tongue:Bo inaczej,jaki to ma sens:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Andrzej ale ja się nie śmieję,tylko aktor ogladając samego siebie:biggrin:Sam napisałem,ze ja bym nie pojechal lepiej i też objazdem,ale to nie zachęca do prezentacji filmu.jakbym chcial jeździć na tyczkach pojechalbym na wyjazd tygodniowy z szkołą narciarską,a na forum wrzuciłbym najlepsze ujęcia z jazdy:tongue:Bo inaczej,jaki to ma sens:biggrin: Trochę dydaktyczny w ujęciu ogólnym - nauczyć innych pokory, kultury, wyrozumiałości, dystansu i zrozumienia. Trochę dydaktyczny w ujęciu narciarskim - zawsze obnaży się coś do poprawy; wszak nie chwalić się nadrzędnym jest, a rozwijać powinno być w tym wątku Serdeczności 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 (edytowane) Pokory mi nie brakuje,dlatego sam piszę,że nie pojechałbym lepiej-a nagrywając taki film,zbytnio nie oczekiwałbym od Was pomocy,Przecież wchodzicie w jazdę sportową,a na forum nie da się uprawić trenerki:biggrin:Jazda pługiem pomiedzy tymi tyczkami byłaby też ciekawa,ba nawet trudniejsza:applause:Zachęcajmy do jazdy na tyczkach,ale nie okłamujcie prezenterów,bo Oni też tego nie oczekują-jest dobrze albo źle :tongue:na podstawie tego filmu i tej trasy to mozna...:wink: Szacunek dla Piotra,że się odważył:eek: Edytowane 13 Marzec 2012 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Pokory mi nie brakuje... Nie o Tobie pisałem. Tylko do Ciebie o wielu innych (może i o sobie też) Szacunek dla Piotra,że się odważył:eek: Aaaaa, bo On nie tylko na nartach jeździ, ale i oleum w makownicy ma. Szacunek też. Nie za odwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 (edytowane) Pokory nigdy nie za dużo! Nam wszystkim:wink:Piotr ma ułozone wszystko,a moja ocena tylko widza,a nie eksperta-to zrobil Niko:rolleyes:: Pozdr:smile: A do tego trzeba w takiej jeździe dążyć/niektórzy tak potrafia/ www.youtube.com/watch?v=40cXAW8XwE8&feature=related Edytowane 13 Marzec 2012 przez dareklewandowski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 Witam.Sorry za OT, ale dzisiaj dostałem mejla z skiline: Czyżby pierwsze profity za mój rewelacyjny przejazd?:wink:Kurcze Darek, chyba jednak warto było:biggrin::wink:Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi