nexcom Napisano 9 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2010 I teraz na Słotwinach też mu nieźle szło . Mam nadzieję Nexcom, że pozdrowienia dotarły. Może kiedyś będzie szansa pośmigać razem. oj dotarły dotarły - dziekuje bardzo też mam taką nadzieję - tesknie za słotwinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pennas Napisano 9 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2010 Powiedzcie mi czy jest duża różnica między Fischerami rc 4 worldcup czy bez wc. Sam jeżę na tych bez wc i tak się zastanawiami czy nie trzęba będzie się przeżucić na najwyższa półkę. Z topowych nart jeździłem na elanach slx i miały masakrycznego kopa a przy tym bardzo przyjmnie się jeździło. Miałem też Nordica dobermany tyle tylko że już śnieg nie był taki twardy a to naprawdę twarda narta, bardzo dobrze trzymały krawędź ale były cięższe i dużo bardziej trzeba było uważć niż na rc4 żeby nie popełnić błędu bo odrazu możan było wypaść z siodał. Miałem też heady supershapy i praktycznie to samo co rc4. Pytanie zasadnicze jest czy jest duża różnica w prowadzeniu nart rc4 wc od tych bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 10 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2010 miały masakrycznego kopa to jest właśnie ta różnica + pewne trzymanie i prowadzenie niczym pociąg po szynach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 16 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2010 Widzę większość jeździ z kolanami oddalonymi od siebie . I mam pytanie dlaczego tak teraz jest ? Jakaś technika . Ja zbytnio się na tym nie znam , w nauce przypatrywałem się rodzicom, dziadkowi , którzy wszyscy mieli kolanka zgięte , złączone ze sobą. Ogólnia taka pozycja to jazdy bardzo mi się podobała . No i po kilku latach jeźdzenia doszedłem do takiej techniki Bardzo mi się podoba. Mogę jechać szybko dynamicznie , wolno " tak gustownie" . Jest to tzw. "klasyk? bo zbytnio się nie znam. Za młody jestem ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 Ja jestem stary i tak jeżdżę i też mi się to podoba. Nie przejmuję się tym że inni jeżdżą szeroko, co mi się nie podoba:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 (edytowane) Ja zbytnio się na tym nie znam , w nauce przypatrywałem się rodzicom, dziadkowi , którzy wszyscy mieli kolanka zgięte , złączone ze sobą. Ogólnia taka pozycja to jazdy bardzo mi się podobała . No i po kilku latach jeźdzenia doszedłem do takiej techniki Bardzo mi się podoba. Mogę jechać szybko dynamicznie , wolno " tak gustownie" . Jest to tzw. "klasyk? bo zbytnio się nie znam. Za młody jestem ;| Ostatnio w ramach ćwiczeń i eksperymentów na nartach. Popróbowałem jazdy nartka przy nartce, kolanko przy kolanku. Tak dla zabawy. REX powiedział: "No bardzo ładnie jak najładniejsza "Najeczka" na stoku. PS "Najeczka" - ładna pani, ładnie ubrana, ładnie jeżdżąca przeważnie z nóżkami razem na zasadzie nikomu się nie...... Pozdrawiam. PS: nie mniej jednak taka jazda jest rzekłbym "estetyczna", przyjemna dla oka, co do skuteczności się nie wypowiem bo tak z reguły nie jeżdżę. Edytowane 17 Luty 2010 przez lokiec3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 Jest niebezpieczne pod tym względem , że gdy jedziesz po stromej trasie , a najadą się na siebie dzioby nart to lepiej nie myśleć o tym co się stanie za moment . Gdybym jeździl szeroko uratowałbym się . A o jaką skuteczność ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 Dziwne pytanie....Ale ujął bym to tak: jak najmniej wysiłku a jak najwięcej efektu. Stare wygi to mawiają: jazda na nartach nie musi być ładna musi być efektywna, skuteczna czy jak to zwał. Interpretuj po swojemu:D Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 (edytowane) A to raczej jazda mecząca jest . Ciągłe utrzymywanie kolan złączonych , ladna pozycja itd. Ale jazzda warta zachodu , bo ludzie często patrzą jak jedzie osoba takim stylem . Edytowane 17 Luty 2010 przez So Seductive literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2010 A to raczej jazda mecząca jest . Ciągłe utrzymywanie kolan złączonych , ladna pozycja itd. Ale jazzda warta zachodu , bo ludzie często patrzą jak jedzie osobe takim stylem . Normalnie "Najeczka":p:D Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) Dobra. Teraz ja czekam na rzeczową krytykę. Kobita nagrała akurat mój najgorszy przejazd pod koniec dnia na nartach, ale warto wysłuchać waszych krytycznych słów. [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Już posypuję głowę popiołem. Edytowane 19 Luty 2010 przez michalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Tak naprawdę, to można tu ocenić tylko 2-3 skręty, bo do reszty trzeba by mieć lupę Ale IMHO, jak tylko jeszcze nie będziesz robił "krzesełka" czyli skierujesz się bardziej na dzioby nart, to będzie bardzo fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 biodra do przodu i więcej pracy rękami tzn. kijkami:) ( staraj się zaakcentować każdy skręt wbiciem kijka ) i będzie OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 A to raczej jazda mecząca jest . Ciągłe utrzymywanie kolan złączonych , ladna pozycja itd. Ale jazzda warta zachodu , bo ludzie często patrzą jak jedzie osoba takim stylem . wszyscy czekają aż trafi na kawałek lodu i buuuum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 wszyscy czekają aż trafi na kawałek lodu i buuuum chyba , że ma nogi ze stali zawsze jest szansa na ratunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) ...wcześniej nikt się nie wypowiedział odnośnie mojej jazdy:confused: To może teraz? http://www.youtube.com/watch?v=0F3co5b-eYU&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=3L8XtZfSgrU&feature=related http://sendables.jibjab.com/view/bew3MTv6tqlEZdid Edytowane 21 Luty 2010 przez SB teraz lepiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 ...wcześniej nikt się nie wypowiedział odnośnie mojej jazdy:confused: To może teraz? trudno na podstawie filmików coś doradzać na 100% ,ale moim zdaniem : biodra do przodu i więcej pracy rękami tzn. kijkami:) ( staraj się zaakcentować każdy skręt wbiciem kijka ) i będzie OK :) jak ręce wyciągniesz do przodu i zaczniesz pracować kijkami to biodra też same pójdą w przód , no i bardziej dynamiczna praca na nogach NW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 21 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2010 marboru, Zwróć uwagę na prowadzenie górnej narty. Szczególnie widać to na stromym początku. Cały ciężar dajesz na nartę zewnętrzną, natomiast kolano wewnętrznej nogi idzie Ci do środka. Przez to górna narta jest słabo za krawędziowana, idzie innym śladem jak dolna. W tej sytuacji dolna narta Ci bardziej odjeżdża łapiąc ześlizg w początkowej fazie łuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 A to mój rozpaczliwy start, zresztą sami ocenicie [YOUTUBE] [/YOUTUBE] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Race no nieźle :D a jak z wynikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Lepiej Bugi nie pytaj, szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Lepiej Bugi nie pytaj, szkoda gadać Marcin, nie przesadzaj, na pewno byli gorsi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Jakbyś chciał się łapnąć na te "darmowe" testy,to poślij im ten filmik. Aleś zmiażdżył tą bramkę. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 (edytowane) największe jaja to były w miejscu gdzie się filmik urywa jakby tam stał jakiś kamerman to byłoby na co popatrzyć ja to mam tylko fotke ale znawcy pewnie zauważą braki w technice i niewłaściwe stanie na nartach ale może tu http://carvingsport.pl/lastnews-81.html będzie coś więcej bo robili zdjęcia i kręcili filmiki Edytowane 1 Marzec 2010 przez 1973marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 8 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2010 (edytowane) To ja też wrzucę parkę - z jazdy krótkim i długim skrętem. Długi wg mnie jeszcze do przeżycia: [YOUTUBE]1fy7gGJ-5ik[/YOUTUBE] Drugi film z vimeo - coś nie mogę go tu wstawić. Ale w każdym razie od razu po obejrzeniu na stoku stwierdziłem że 'opędzam się jak od komarów' - i to chyba widać; wygląda to jakby ręka 'zostawała' mi i wytrącała z równowagi. http://www.vimeo.com/9982185 Oczywiście o uwagi proszę dla obydwu. Wiadomo, lepiej by było gdyby żona stała wyżej - tak coby mnie złapać również z profilu... Edytowane 8 Marzec 2010 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi