mysiauek Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 A ja mam taką małą prośbę. Możecie pokazać oba ośrodki na jakiejś mapce? Maps Google pokazuje np w dziwnym miejscu Katschberg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 To powinno pomocne : http://www.topski.at/?siid=1921&LAid=1&jid=wi Wszystkie ośrodki na jeden karnet. Zastanawiam się nad tym karnetem na przyszły sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 Z tekstu wynika, że polecasz wariant tydzień w Katschbergu i tydzień na Turracher Hohe. Czy w obu miejscach można mieszkać na rzut beretem od wyciągów? Tak oczywiście zarówno w T.H. jak i w Katschberg można znaleźć kwaterę niemal na samym stoku, ma to oczywiście odbicie w cenie, ale o koszty nie pytasz... Może ktoś wie jak tam z ilościami ludzi w większym sezonie czyli ogólnoferyjnozimowym? A może jakiś nieco inny mix Karyntii zaplanować? Ja byłem w okresie świąteczno-noworocznym czyli w szczycie-szczytów i wyglądało to odpowiednio tak: Turracher Hohe - jak byś tam wjechał o godzinie 9 rano to byś był ciężko przerażony:eek: ilością samochodów wszystko zapchane miejsce do parkowania trzeba ze świeczką szukać, a trwa to 5 minut:D. Przy wyciągach miła niespodzianka, bo okazuje się że w takim szczycie ludzi w kolejce jest na 3-5 krzeseł Katschberg - tu jest troszkę gorzej po stronie Aineck do góry startuje co prawda szybkie i wyprzęgane ale zaledwie 3 os krzesło(notabene 21 letnie, czyli stare ale jare:)) i jest to wado-zaleta, bo robi się przy nim kolejka na max 10 min stania- to wada, a zaletą jest że ta niska przepustowość skutecznie dławi ilość narciarzy na trasie. No i z St. Margarethen im Lungau na szczyt Aineck leciwa i wolna infrastruktura powoduje zatory na poszczególnych etapach podróży, a jest ich 4. Po stronie Tschaneck 3 szybkie krzesła i tu zatorów żadnych nie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 Warto jeszcze dodać!! W Turracher Hohe w budynku przy kasach głównych (koło krzesła Kornockbahn) jest cieplutki obszerny hol z wypoczynkami(KLER:D) gdzie można się zagrzać wypić własną herbatkę i zjeść swoją kanapkę i nikt nikogo za to nie "ściga", mało tego ostatnio jak tam byliśmy to był koszyk zjabłkami i każdy mógł się poczęstować, o tym że są czyste toalety i 2 komputery z internetem to w zasadzie nie trzeba by wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 o tym że są czyste toalety w naszych górach to też nie warto wspominać że są toalety lepiej się tym oficjalnie nie chwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 2 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2009 Koszta przypuszczam są podobne jak gdzie indziej więc nie pytam jakoś dokładnie. Przeważnie poszukuję czegoś w rodzaju niezależnego mieszkania z kuchnią pod ok.4 osoby za co płacę od 400-700 euro w lokalizacji prawie na stoku - oczywiście im lepszy ośrodek tym drożej .Myślę, że ten rodzaj zakwaterowania jest tam do znalezienia - no chyba,że same Pensiony i Hotele są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 W Turracher Hohe w budynku przy kasach głównych (koło krzesła Kornockbahn) jest cieplutki obszerny hol z wypoczynkami(KLER:D) gdzie można się zagrzać wypić własną herbatkę i zjeść swoją kanapkę i nikt nikogo za to nie "ściga", mało tego ostatnio jak tam byliśmy to był koszyk zjabłkami i każdy mógł się poczęstować, o tym że są czyste toalety i 2 komputery z internetem to w zasadzie nie trzeba by wspominać To czego pozdrowień z wyjazdu nie napisałes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 To czego pozdrowień z wyjazdu nie napisałes?? Młode Wilki go wygryzły :p:p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 To czego pozdrowień z wyjazdu nie napisałes?? Bo ja jadę na narty:p, a nie przy internecie siedzieć, nawet na stoku nie jem bo mi szkoda czasu i jak piję to niemal na stojąco:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Swietna relacja Sławku ty wróciłeś to ja też :D następny wyjazd mam rozumieć razem na tyki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Swietna relacja Sławku ty wróciłeś to ja też :D następny wyjazd mam rozumieć razem na tyki ?? Super,ze wróciłes!!! Jeszce mojego imiennika (toja) trzeba namówić żeby się "odbraził" Choć ma odmienne zdanie. Ale na tym polega dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 Super,ze wróciłes!!! Jeszce mojego imiennika (toja) trzeba namówić żeby się "odbraził" Choć ma odmienne zdanie. Ale na tym polega dyskusja. może też wróci, albo nie odejdzie , już kiedyś chciał nas opuścić aha. zapomniałem dodać, że był to ostatni mój wpis na tym forum. Jakoś tak średnio interesują mnie tekściki polityczne i jątrzenie na forum narciarskim. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wituś Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 No nie pomagasz Marcinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 No nie pomagasz Marcinie. chodziło mi o to że chyba da się przekonać żeby dalej pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wituś Napisano 3 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2009 A no to spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi