lokiec3 Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Jak w tytule i czy za tą kasę warto. Mnie nie zależy na nowinkach technicznych i tam innych cudach, wolę starszy model, a w to miejsce karnet na 6 dni:D To jest aukcja: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=505420628 To są te buty: http://skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=1021&id_modelu=820 Za opinie dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) Ja mam ten sam rocznik ale z lini CRL. Skorupy w obu przypadkach sa prawie identyczne, roznia sie twardosciai szerokoscia. Buty fajne, sztywne ale dosc waskie, musisz przymierzyc. Lange ma dosc specyficzna budowe. Ja mam dosc waska stope i niska na podbiciu dlatego mi Lange pasuja. Jak by Ci tylko rozmiar pasowal to bierz te buty bo sa na prawde dobre a i cena tez jest dobra:) Aha zapomnilem: te buty maja oznaczenie MF - medium fit, czyli sa dosc waskie. Czyli sa wezsze od moich CRL'i Edytowane 12 Grudzień 2008 przez hotrok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Jak w tytule i czy za tą kasę warto. Mnie nie zależy na nowinkach technicznych i tam innych cudach, wolę starszy model, a w to miejsce karnet na 6 dni:D To jest aukcja: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=505420628 To są te buty: http://skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=1021&id_modelu=820 Za opinie dzięki z góry. Moim zdaniem to byl nieudany model Lange. Nie jezdzilem na nim ale kilkakrotnie mierzylem. Mam o tyle porownanie ze jezdzilem na kilku wczesniejszych topowych modelach Lange ktore byly twarde i dobrze trzymaly. Stylistyka tego modelu byla chyba zaprojektowana przez Pinifarine, mialo to uatrakcyjnic wyglad buta ktory rok po roku nie wiele sie zmienial i pewnie dla tego stawal sie mniej atrakcyjny wizualnie i sprzedaz spadala. Lange dosyc szybko wycofal sie z tej stylistyki i powrocil do formy poprzedniej. Dopiero w bierzacym roku znowu widzimy niewielka zmiane. To jest oczywiscie moje subiektywne zdanie, bo trudno mowic obiektywnie o butach, kazdy ma inna stope i inne wymagania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Ja miałem Comp 100 i byłem bardzo zadowolony. Twarde dobrze trzymajace buty.Można było wytrzymać cały dzień w nich. Każda noga jest jednak inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Moim zdaniem to byl nieudany model Lange. Nie jezdzilem na nim ale kilkakrotnie mierzylem. Mam o tyle porownanie ze jezdzilem na kilku wczesniejszych topowych modelach Lange ktore byly twarde i dobrze trzymaly. Stylistyka tego modelu byla chyba zaprojektowana przez Pinifarine, mialo to uatrakcyjnic wyglad buta ktory rok po roku nie wiele sie zmienial i pewnie dla tego stawal sie mniej atrakcyjny wizualnie i sprzedaz spadala. Lange dosyc szybko wycofal sie z tej stylistyki i powrocil do formy poprzedniej. Dopiero w bierzacym roku znowu widzimy niewielka zmiane. To jest oczywiscie moje subiektywne zdanie, bo trudno mowic obiektywnie o butach, kazdy ma inna stope i inne wymagania. Nic dodać, nic ująć, jeszcze jeden minus to tworzywo - poliester - buty będą bardziej wrażliwe na zmiany temperatury. Najbrzydsze Lange w historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) Nic dodać, nic ująć, jeszcze jeden minus to tworzywo - poliester - buty będą bardziej wrażliwe na zmiany temperatury. Najbrzydsze Lange w historii. Trochę drogie w tym linku akurat :eek: Ale brzydkie ? ... zastanawiałem się nad kupieniem "130". Ale jak Marku mówisz, że tworzywo nie jest ok to już sam nie wiem Wiesz - dla mnie jesteś wyrocznią PS te "130" za 390 miałem mieć... a co do trzymania - to były pierwsze modele Lange na moją nogę 130 trzymała idealnie. PS2 też nie pojechałeś Edytowane 12 Grudzień 2008 przez Heli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) Trochę drogie w tym linku akurat :eek: Ale brzydkie ? ... zastanawiałem się nad kupieniem "130". Ale jak Marku mówisz, że tworzywo nie jest ok to już sam nie wiem Wiesz - dla mnie jesteś wyrocznią PS te "130" za 390 miałem mieć... a co do trzymania - to były pierwsze modele Lange na moją nogę 130 trzymała idealnie. PS2 też nie pojechałeś 39.8 gorączki, zapalenie krtani i zapalenie oskrzeli:mad:Myślałem że jedziesz. Zmieniasz buty ? PS ...130 stki były już robione z polieteru, cena dobra. Edytowane 12 Grudzień 2008 przez marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 39.8 gorączki, zapalenie krtani i zapalenie oskrzeli:mad:Myślałem że jedziesz. Zmieniasz buty ? Chyba muszę, bo salcie się zaczynają rozpadać - skorupa pęka na zgięciu... chyba od wkładania na zimno. Coś bym kupił i te 130 sie pojawiły. Trochę cisną z prawego boku podbicia, ale tam jest termo - powinny sie ułożyć. No i jakaś ludzka sztywność tych butków - ciężko teraz coś takiego znaleźć. Skoro nie wiesz kto jedzie, to pewnie masz kłopoty z wejściem Wejdź przez główną, bo Teo miesza w skryptach:D i adres się potrafi niespodziewanie zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) Moim zdaniem to byl nieudany model Lange. Nie jezdzilem na nim ale kilkakrotnie mierzylem. To jest oczywiscie moje subiektywne zdanie, bo trudno mowic obiektywnie o butach, kazdy ma inna stope i inne wymagania. No tak. Jak but nie lezy na nodze to jest nieudany.:eek: W dodatku skad opinia ze nieudany skoro sam przyznajesz ze w nich nie jezdziles. Co do materialu z ktorych wykonane sa buty. Jezdze w wyonanych z takiego samego plastiku (kilka sezonow) i nie mam i nie mialem z nimi zadnych problemow. Jeden niepodwazalny fakt: na mrozie twardnieja. Jezeli masz problem z ich zalozeniem w ciplym pomieszczeniu to nie spodziewaj sie ze na stoku bedzie lepiej. Edytowane 12 Grudzień 2008 przez hotrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Chyba muszę, bo salcie się zaczynają rozpadać - skorupa pęka na zgięciu... chyba od wkładania na zimno. Coś bym kupił i te 130 sie pojawiły. Trochę cisną z prawego boku podbicia, ale tam jest termo - powinny sie ułożyć. No i jakaś ludzka sztywność tych butków - ciężko teraz coś takiego znaleźć. Skoro nie wiesz kto jedzie, to pewnie masz kłopoty z wejściem Wejdź przez główną, bo Teo miesza w skryptach:D i adres się potrafi niespodziewanie zmienić Ten ucisk z boku na wysokości podbicia to typowa "langowa" przypadłość, całe lata 80 siąte jeżdziłem w Langach i nie mogłem się do tego przyzwyczaić. Sztywność rzeczywiście jest OK, na moje to takie prawdziwe 110. Te skorupy były robione w dwóch szerokościach Low Fit i Medium Fit, jeśli trafiłeś na Low Fit to mogą być kłopoty, Konrad Tomka miał problemy. Będę w Spindlu od 10 do 14 lutego, z moimi dziewczynami, mam zaklepane miejsce w NICO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Ten ucisk z boku na wysokości podbicia to typowa "langowa" przypadłość, całe lata 80 siąte jeżdziłem w Langach i nie mogłem się do tego przyzwyczaić. Sztywność rzeczywiście jest OK, na moje to takie prawdziwe 110. Te skorupy były robione w dwóch szerokościach Low Fit i Medium Fit, jeśli trafiłeś na Low Fit to mogą być kłopoty, Konrad Tomka miał problemy. Będę w Spindlu od 10 do 14 lutego, z moimi dziewczynami, mam zaklepane miejsce w NICO. Jutro będę , przymierzę jeszcze raz i jak będzie dobrze, to pewnie kupię. Zwrócę uwagę na tęgość, ale nie wydaje mi się, zeby były problemy po ułożeniu - to nie był wyraźny nacisk, a raczej solidniejszy docisk . Co do SM - może gdzieś pod koniec stycznia się wyrwę - inaczej mamy ferie , więc z lutego nici... ale CUK i marcowy WZF to już postaram sie nie odpuszczać - teraz po prostu zabrakło czasu. Dziś jeszcze robiłem Konradowi narty, zabrał trochę narzędzi dla chłopaków i pojechali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi