Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

PS Val d'Isere

Rekomendowane odpowiedzi

Eurosport miał transmitować całą s-comb ale zrezygnowal najwidoczniej z SG. Jeszcze na początku tygodnia program obejmował oba przejazdy...

Ależ jestem wściekła, już 3 wyleciało a ja mogę się tylko domyślać co sie stało...

Edytowane przez Dumpling Zębowa Wróżka

Miller Svindal Cuche poza trasą :| cóż tam sie musiało dziać :eek: ojj wielka szkoda że dopiero teraz zobaczyłem że jest transmisja na rai... :( swoja drogą miller 3 raz z rzędu :( Ivica narazie III miejsce ma zobaczymy czy coś powalczy w slalomie poki co prowadzi Janka którego stać na dobry przejaz SL ale faworytem wg mnie nr jeden jest 4 po przejezdzie SG Benek któremu forma skoczyła wiec czeeekamy zniecierpliwieni na slalom ;) zaapowiada sie ciekawie. Choć kombinacje bywaja nie przewidywalne ;)

Klasyfikacja generalna PŚ (po 8 z 37 zawodów):

1. Aksel Lund Svindal (Norwegia) 345 pkt

2. Benjamin Raich 293

3. Jean-Baptiste Grange 231

4. Hermann Maier (Austria) 216

5. Didier Defago (Szwajcaria) 198

6. Didier Cuche (Szwajcaria) 196

7. Peter Fill 195

8. Carlo Janka 191

9. Michael Walchhofer (Austria) 190

10. Ted Ligety (USA)/Daniel Albrecht (Szwajcaria) 185

Edytowane przez Bończa
uzupełnienie

No i było wręcz bym powiedzial ciekawie aż za... za ta trase powinno sie dostać zdrowo organizatorom szkoda mi było tych chłopaków :mad: zdrowie ma sie jedno a nimi rzucało jak kukłami ;/ ten kto jechał jako wczesniej miał lepiej... francuz wydaje mi sie nie pokazał klasy jakiejś szczególnej tylko miał dużo lepsze warunki na trasie co zaowocowało tak dobrym czasem, Brawo dla młodego Janki :D taki męski odpowiednik Lary choć starszy ale przyszłosciową paczke mają szwajcarzy ;)

PS. A żabojady tak suptelnie zazwyczaj przed przejazdem jakiegoś swojego zawodnika poprawiali trase... nie ładnie i nie fair.

"Organizatorzy zawodów Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim we francuskim Val d'Isere zmuszeni byli ze względów bezpieczeństwa odwołać zaplanowany na niedzielę slalom mężczyzn. Powodem tej decyzji były trudne warunki atmosferyczne, poważnie ograniczające widoczność na trasie.

Przez całą noc we francuskiej miejscowości padał śnieg, a rano do opadów dołączył silny porywisty wiatr.

Działacze Międzynarodowej Federacji Narciarskiej (FIS) podjęli decyzję o przeniesieniu niedzielnego slalomu na poniedziałek 22 grudnia do włoskiej miejscowości Alta Badia. Będą to nocne zawody, a dzień wcześniej narciarze wystartują tam - zgodnie z planem - w slalomie gigancie."

za SportoweFakty.pl

Gigant był porażką... Zawodnicy zamiast skupiać się na czystym przejezdzie i walce o czas to skupiali się na niewyleceniu z trasy. Jechali obrzydliwie brzydko wręcz nie dało się na to patrzeć.

Porazka jest FIS i jego decyzje dotyczace taliowania nart itp.

Ten 'obrzydliwy' gigant jest po czesci konsekwencja wielu decyzji FIS prowadzacych do takich sytuacji.:mad:

Co to za paranoja kiedy zawodnicy bebnia o niebezpieczenstwie a szanowni panowie z FIS i tak notorycznie to olewaja i brna w slepa uliczke.

Narciarstwo alpejskie sie cofa zamiast isc do przodu.:(