hotrok Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 Przegladajac strony osrodkow narciarskich w Polsce trafilem na strone ON Wierchomla lub jak kto woli Dwie Doliny. Sprawdzilem pogode, kamerki a potem z czystej ciekawosci kliknalem na link: narciarski pobyt w hotelu-7dni. To co zobaczylem przeszlo moje najsmielsze oczekiwania: pobyta za dwie osoby w pokoj hotelowym=3658,00zl:eek::eek::eek: Oczywiscie wszystko wliczone w cene (bez dojazdu oczywiscie) ale nie ma pewnosci ze snieg bedzie:p Przeciez to jakas masakra jest. Chyba ich porabalo. Ciekaw jestem kto korzysta z takiej niewatpliwie 'korzystnej' oferty:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 Wierchomla - prawie robi różnicę Witam, cena jest "bardzo ciekawa", za podobną kasę w Alpach mamy praktycznie to samo, tylko kilometrów tras narciarskich wielokrotność tego co w Wierchomli (choć jak na warunki Polskie 15km to już coś), śnieg pewny, kolejki do kolejki to abstrakcujne stwierdzenie... Kalkulacja należy do tylko do NAS, gdzie jest lepiej. Choć ja byłem w Wierchomli kilka razy i jak jest mało ludzi to jest to fajne miejsce na przetarcie się przed wyjazdem w Alpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 Miejsce nie wątpliwie fajne Zbyszku ale nie za taką kase... Mysle że zejdą z ceny choć nie wiem ile tam miejsców mają jesli nie wiele to uważam że chetni w małej ilości sie znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 (edytowane) To ile ten hotel ma gwiazdek 4 czy 5 ?? Edytowane 7 Grudzień 2008 przez eqiupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 Mnie przysłali maila z propozycją "nie do odrzucenia":p Uśmiałem się serdecznie, pobyt sylwestrowy 4os.dorosłe i jedno dziecko 11 lat prawie 12 tys. złotych. Chyba skorzystam :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 (edytowane) No a ZILERTAL w Austrii 6 osób z karnetami bez jedzenia na sylwestra ok 7000 Edytowane 7 Grudzień 2008 przez eqiupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 To tylko jeden z obiektów noclegowych, w dodatku pod samym wyciągiem. Same karnety w Wierchomli są jednymi z najtańszych w Polsce (60 zł/dzień) - dla porównania: pobliska Jaworzyna 95 zł, Czantoria w Ustroniu 100 zł, Kasprowy: 65/80 zł + wjazd kolejką, Świeradów 85 zł, Karpacz, Szrenica, Szczyrk, Korbielów po ok. 70 zł przy znacznie gorszej infrastrukturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 Zieleniec górą Jeżeli wyszłoby Wam, że Wierchomla nie spełnia Waszych oczekiwań to proponuję Zieleniec: Pobyt w dwuosobowym apartamencie (tylko śniadanie): 7 x 566 = 3962,-:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 To tylko jeden z obiektów noclegowych, w dodatku pod samym wyciągiem. Same karnety w Wierchomli są jednymi z najtańszych w Polsce (60 zł/dzień) - dla porównania: pobliska Jaworzyna 95 zł, Czantoria w Ustroniu 100 zł, Kasprowy: 65/80 zł + wjazd kolejką, Świeradów 85 zł, Karpacz, Szrenica, Szczyrk, Korbielów po ok. 70 zł przy znacznie gorszej infrastrukturze. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Koliber a ty co ? pracujesz tam ? nie no smieje ale mimo wszystko chociaż nie można sie z toba nie zgodzić to popatrz na to na przykład - 7 dniowy wyjazd z dojazdem + jedzenie i szkolenie w cenie dla 4 os dorosłe do madonny di C. na feriach 4x 1900 zł to jest 7,600 a nie prawie 1200 o infrastrukturze nie bedziemy chyba dyskutować :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 To ile ten hotel ma gwiazdek 4 czy 5 ?? Equipe, nie rozpedzaj sie tak. Hotel ma *** (slownie trzy gwiazdki):eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 Equipe, nie rozpedzaj sie tak. Hotel ma *** (slownie trzy gwiazdki):eek: chyba raczej śnieżynki :D ale może ktoś przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 Wam się chyba w d...... poprzewracało ;-) z tymi cenami. Najpierw infrastruktura, śnieg, fachowa obsługa a na końcu ceny polskie a nie alpejskie bo do ego nam jeszcze daleko! W Polsce to wszyscy co coś zbudują to chcą w jeden sezon się nachapać tyle żeby się wróciło i jeszcze na Hamera było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 8 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2008 No faktycznie cena niezła.Trzeba rezerwowac a nie marudzić. i cieszyć sie że jest recesja bo inaczej pewnie byłoby ciut drożej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2008 A to se można mieć hotel w d.... . Domki "alpejskie" w Wierchomli są fajne wg.mnie dużo lepsze niż hotel.Choć cenę też mają alpejską i to bez "....":p.Jednak pobyt w tychże domkach wychodzi prawie połowę taniej. Ośrodek jak na nasze standardy na pewno mieści się w czołówce i to ścisłej. Ja należę do miłośników Wierchomli,ale wybieram Alpy. Nie wszyscy jednak lubią zagraniczne wyjazdy mimo,że wcale nie muszą być droższe od krajowych wypadów. Nie ma co ludzisków zniechęcać jeśli ktoś chce w kraju szusować to Wierchomla jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoły gościec Napisano 8 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2008 No faktycznie cena niezła.Trzeba rezerwowac a nie marudzić. A najpierw trzeba sobie uzbierać ( kilka miesięcy) a później rezerwować. Jak zacznę w tym roku to za rok kupię sobie tam 2 tygodnie.:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 8 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2008 Wierchomla... Witam, ceny w hotelu to 'górna półka", ale pamiętam swój pierwszy wyjazd do Włoch kilka lat temu, hotel miał mieć 3*. Sprawdzałem w necie, fotki niczego sobie, ale na miejscu to można powiedzieć porażka. 3* włoskie w stosunku do 3* w Polsce to była przepaść. Zgadzam się z Figo Wierchomla jako ośrodek to nasza czołówka, ja też tam lubię jeździć, ale noclegu zwsze szukam w okolicznych pensjonatach, a i Piwniczna jest blisko z całym zapleczem noclegowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 8 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2008 Macie rację - tanio nie jest, ale porównajmy wyjazd za granicę, do hotelu ze SPA, z nieograniczoną możliwością korzystania z większości atrakcji, darmowe przedszkole dla dziecka, wyżywienie. Nie mówiąc o odległości jaką trzeba pokonać żeby się tam znaleźć. I już miesiąc temu nie było wolnych miejsc w ferie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2008 Zakladajac ten watek nie chcialem deprecjonowac Wierchomli jako stacji narciarskiej. Lubie tam jezdzic na narty, ale te ceny to naprawde 'gorna polka' i tak jak pisze Figo nie trzeba mieszkac w hotelu zeby spedzic tam milo czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 9 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2008 Ja wspominam Wierchomlę jako całkiem przyjemny stok z długą trasą , dobrze przygotowaną i ratrakowaną w ciagu dnia . Pewnie że mozna się doczepić że to i że owo ( zwłaszcza ta jazda ślimaczącym się krzesłem pod górę ) ale w sumie wrażenia mam pozytywne , wrócę tam na pewno na jakiś weekend . Ceny hotelu są rzeczywiście z Księzyca - najbardziej dziwi mnie to, że jest tam w sezonie pełno gości . Jak to możliwe ? :eek: Ja spałem za normalne pieniądze w jednej z wielu kwater prywatnych w Wierchomli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 9 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2008 Przegladajac strony osrodkow narciarskich w Polsce trafilem na strone ON Wierchomla lub jak kto woli Dwie Doliny. Sprawdzilem pogode, kamerki a potem z czystej ciekawosci kliknalem na link: narciarski pobyt w hotelu-7dni. To co zobaczylem przeszlo moje najsmielsze oczekiwania: pobyta za dwie osoby w pokoj hotelowym=3658,00zl:eek::eek::eek: Oczywiscie wszystko wliczone w cene (bez dojazdu oczywiscie) ale nie ma pewnosci ze snieg bedzie:p Przeciez to jakas masakra jest. Chyba ich porabalo. Ciekaw jestem kto korzysta z takiej niewatpliwie 'korzystnej' oferty:confused: Wierchomla jest dość dobrze zarządzanym ośrodkiem i gwarantuję Wam, że będą klienci... Widocznie wyszło im, że klienci z tej półki cenowej przyjadą... Tym bardziej, że - jak piszecie - zdanie większości ludzi o Wierchomli jest raczej pozytywne, a hoteli tej klasy w okolicy jak na lekarstwo... Od razu piszę, że nic mnie z Wierchomlą :-))) nie łączy, oprócz tego, że kiedyś organizowaliśmy w tamtej okolicy obóz narciarski i szlag mnie trafił, bo z obiecywanych dwóch dolin zastaliśmy półtorej, czyli jedną czynną i jedną z fundamentami... A propos półki cenowej... Wszędzie, gdzie byliśmy do tej pory, jeśli były marne warunki narciarskie, to zawsze ucierpiały na tym głównie ośrodki z niższych półek cenowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 9 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2008 mam znajomych ,którzy jeżdzą do Gołębia do Wisły i z nartami nie mają nic wspólnego...poza tym że maja za dużo kasy do wydania:D....tak jest ze wszystkim...jedni lubią jeżdzić na nartach i rezerwują nocleg czysty,schludny bez przepychu(jadą przecież na narty) inni żeby mieli o czym opowiadać jadą do SPA....bo co to za opowieść w pracy przy kolegach i koleżankach że byłem/am na nartach w Wierchomli...gdzie byłem/am w SPA!!!....moja pracownica jedzie z chłopakiem(przyszły mąż) już zamówiła sobie wyjazd na lipiec 2009 do Sharm El Sheikh...i nic by w tym nie było dziwnego,żeby nie to że jedzie z Orbisu lotem rejsowym dla 2 osób 2 tygodnie 8300 pln:rolleyes:....no bo jak jechać nad morze to w porządnych warunkach,a nie jak u nas zimno i brudno...to jej komentarz dlaczego tak drogo jak spytałem:confused:....jedzie pierwszy raz nad ciepłe morze...nie wiem czy kolor włosów w jej przypadku jest sprawą zupełnie przypadkową...ale to tylko utwierdza mnie w przekonaniu że to chyba jest już reguła:D:D:D....oczywiście w jej wypadku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 9 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2008 A ja lubię tą stacyjkę,widać tam chęć rozwoju,a podawanie cen hotelu -które są załamujące,ale mają klientów-nie można oceniać ośrodka narciarskiego.Owszem chcieli więcej,nie wyszło-jak to w Naszym Pięknym Kraju,ale się starali...!!!:)Nie trzeba mieszkać w hotelu,jest tyle gospodarstw agroturystycznych za niewielkie pieniądze-PIWNICZNA-,że hej.Owszem jak ktoś ma full kasy to wydaje na spa i inne pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anba Napisano 9 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2008 A mnie ta cena nie przeszkadza. Jeden jak wyda dziennie 2 stefki to drapie się po głowie inny nie zauważy, że wydał tysiaka. Jego brożka. Ja tam mieszkałem w domkach na górce, w Markówce, u Ogórkowej koło wyciągu, w innych kwaterach no i oczywiście w nowym hotelu SPA. Wszędzie mi się podobało, bo se pojeździłem i byłem w dobrym towarzystwie. Ot co !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2008 Jego brożka. Broszka? m.moja pracownica jedzie z chłopakiem(przyszły mąż) już zamówiła sobie wyjazd na lipiec 2009 do Sharm El Sheikh...i nic by w tym nie było dziwnego,żeby nie to że jedzie z Orbisu lotem rejsowym dla 2 osób 2 tygodnie 8300 pln:rolleyes:....no bo jak jechać nad morze to w porządnych warunkach,a nie jak u nas zimno i brudno... Idiotka. Za tyle z FRA można lecieć na koniec świata i nawet wrócić. Przy okazji Wam polecam: www.tmg.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 9 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2008 Idiotka. Za tyle z FRA można lecieć na koniec świata i nawet wrócić. Przy okazji Wam polecam: www.tmg.pl mysiu...idiotka to mało powiedziane:D:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi