Edyta_22 Napisano 5 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 (edytowane) Witam serdecznie! Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna nart. Zwróciłam uwagę na narty Elan Flow 4.1 o długości 152 cm. Czy to będą odpowiednie narty dla kobiety, 164 cm i około 60 kg? Jeśli chodzi o preferowany styl jeżdżenia to dopiero się uczę. Patrząc na zamieszczoną tu skalę umiejętności to coś koło 4. W zeszłym sezonie jeździłam na pożyczonych nartach Elan Pro Race 150 cm. Byłam z nich zadowolona. Teraz muszę kupić swoje. Chcę kupić tanie narty, to też jest dla mnie ważny czynnik. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. Z góry dziękuję! Edit: Zastanawiałam się również o nartach Dynastar Cruise X 148 cm. Co o tych myślicie? Edytowane 5 Grudzień 2008 przez Edyta_22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 5 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 Witam na forum i przedewszystkim proszę o uzupełnienie profilu. Jeśli chodzi o pytanie, patrz po nartach specjanlnie przeznaczonych dla kobiet o dł -10 cm. Firma , byle znana a nie żadne wynalazki, acha i nie kupuj w hipermarketach a wyspecjalizowanych sklepach sportowych tam pan sprzedawca coś na pewno dobierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta_22 Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 Profil, o tyle o ile mogłam, to uzupełniłam Rozumiem że narty mają być około 10 cm niższe, niż mój wzrost? Niestety w sklepach narciarskich ceny są przytłaczające, więc kupię zapewne na allegro coś. Myślę, że na początek wystarczy, a jak już podszkolę się w jeździe na nartach, to poszukam czegoś porządniejszego, w porządnym sklepie narciarskim. W zasadzie, chodzi mi tylko o to, czy długość tych nart będzie odpowiednio dopasowana do mojego wzrostu i wagi? I czy będę w stanie się na nich lepiej nauczyć jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 ja polecam modele specjalnie dla pan firm takich jak rossignol i dynastar napewno cos znajdziesz co Cię zadowoli np rossignol atraction 3 bądz dynastar exclusive ACTIVE D`NSTAR taka bezpieczna długośc to -10 od wzrostu wg mnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta_22 Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 Czy narty dla kobiet różnią się czymś od tych dla mężczyzn poza szatą graficzną? (taką opinię kiedyś usłyszałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 tak są tak skonstrułowane ze pięta jest podniesiona troszke by kobiety nie siadały za bardzo na tyłach , są lżejsze ogolnie przystosowane dla płci pięknej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta_22 Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2008 Rozumiem A czy poza tym jest jeszcze coś na co trzeba zwracać uwagę? Drewniane rdzenie, specjalne powłoki, osłonki na czubku nart, płyty pod wiązaniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 6 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2008 Ni zaglebiaj sie w techniczne detale bo oszalejesz i zgubisz sie w gaszczu skrotow, dziwnych nazw i symboli. Narty, ktorych szukasz-dla poczatkujacych, sa do siebie bardzo podobne. Wazna jest dlugosc i zeby Ci sie podobaly. Wiem, ze dla kobiet to tez jest wazne;) Kup narty przeznaczone dla kobiet, jazda na nich jest latwiejsza i szybciej bedzisz robila postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta_22 Napisano 9 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2008 Koniec moich rozterek, a to dlatego, że dostałam te elany, o których wcześniej wspominałam, w prezencie. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi trochę się na tych pobawię i może za jakiś czas poszukam czegoś "lepszego". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi