kazio65 Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 Proszę o poradę,jadę do Włoch i niewiem jak wygląda jazda z CB poza naszymi granicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 W Austrii są ograniczenia: "radio dopuszczone do użytku może mieć TYLKO 40 kanałów (26,965 – 27,405MHz), tylko modulację FM i nie więcej niż 4W mocy wyjściowej. Radia posiadające inne standardy niż wymienione, między innymi te produkowane na rynek polski lub niemiecki, nie spełniają austriackich norm i ich używanie na terenie Austrii jest zabronione. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) Ja juz kilka razy byłem z CB radiem we Włoszech i nie tylko i nigdy zadnych problemów nie miałem:) acha! Za granicą jeździmy na 28 kanale:) Edytowane 3 Grudzień 2008 przez szparaa dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 nie słyszałem żeby ktoś miał z tego powodu problemy... sam mam antene na dachu... generalnie rozmawiamy w AM na 28 po polsku w Austrii FM na 19 we Włoszech AM na 19 a w Czechach - wogóle.. o ile dobrze pamiętam... pozdr siwy jak masz multistandard to przełącz na EC.. masz wtedy austryjaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio65 Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 Dzięki za odpowiedzi Napewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 5 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 Swego czasu Włosi byli znani w całej Europie z ładowania jakis koszmarnych dopałów i to zarówno do stacji stacjonarnych jak i mobilnych , np. 100W dopałka w samochodzie.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 5 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 coś-gdzieś słyszałem że traktują to jak telefon komurkowy w dłoni...i walą mandaty!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość glotox Napisano 6 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2008 Wszystko się zgadza, ale jest jedno ale We Włoszech obywatele zagraniczni muszą mieć włoską autoryzację na używanie CB. w Austrii generalnie nie zezwala się używać radia typu multistandard CB, dlatego zaleca się stosować do tej dyrektywy państwowej i nie używać radia CB na jej terytorium. Ja osobiście jeżdząc na nartki ze znajomymi używamy krótkofalówek i jest OKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio65 Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2008 Z tymi krótkofalówkami to niezły pomysł-dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość glotox Napisano 6 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2008 Jedyny feler to trzeba wolno jechać. Powyżej 150 km/h nie nadążają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi