JC Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 25. listopada Czesi otworzą nowy odcinek autostrady D47 z między Belotinem a Lipnikiem, dzięki czemu jadąc z Cieszyna w kierunku Brna ominiemy uciążliwe miasto Hranice! I znowu mamy ok 20 min zaoszczędzone w drodze na narty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anba Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 JC napisał byś kiedy u nas oddadzą kawałek autostrady zbliżający mnie do górki z której da się zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 JC napisał byś kiedy u nas oddadzą kawałek autostrady zbliżający mnie do górki z której da się zjechać. odcinek świerklany granic tak gdzieś ok 2111 podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 11 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2008 Potwierdzam, otworzyli, jechałem tam 26.11 i z powrotem 7.12. Jak już jest autobahn od Cieczyna do Frydka, to w sumie bez wysiłku Cieszyn - Mikulov robi się w 2h. Tylko jadąc z Mazowsza trzeba jeszcze dojechać do Cieszyna :-(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Autostrady w budowie: -A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska -A1 węzeł Sośnica..................................... 2,2 km......05/2008 - 10/2009 ............................................. J&P Avax -A1 Gliwice Sośnica - Bełk.......................... 15,4 km.....02/2009 ............................................................ J&P Avax www.a1.sosnica-belk.pl/ -A1 Bełk - Świerklany................................ 14,1 km......08/2008 - 05/2010 .................. STRABAG / HEILIT+WOERNER www.belk-swierklany.pl -A1 Świerklany - Gorzyczki......................... 18,3 km.....12/2009..Alpine Mayreder, Alpine Bau (D), Alpine stavebni společnost (Cz) www.a1.swierklany-gorzyczki.pl -A2 Stryków I - Stryków II...........................1,7 km.....12/2008 ............................ A2 [Warszawa], Kirchner (D) (PL) -A4 Jędrzychowice/Zgorzelec-Wykroty......... 20,3 km.....09/2008 ............................DTP Terrassement, Bouygues, VSL www.zgorzelec-krzyzowa.pl -A4 Wykroty-Krzyżowa.............................. 29,4 km.....09/2008 ..........................Strabag, Heilit+Woerner, Mota-Engil www.zgorzelec-krzyzowa.pl -A4 Kraków Wielicka-Szarów....................... 19,9 km.....04/2009 ......................DRAGADOS SA, Polimex – Mostostal SA www.wielicka-szarow.pl -A8 obwodnica Wrocławia cześć 1: .............. 11,9 km ... 10/2008 - 12/2010 ............................... Budimex Dromex SA http://www.obwodnica-wroclawia.pl/ -A8 most na obwodnicy Wrocławia................. 1,8 km ... 05/2008 - 11/2010 ................................ Acciona, Mostostal http://www.obwodnica-wroclawia.pl/ -A8 obwodnica Wrocławia cześć 2: .............. 13,1 km ... 10/2008 - 05/2011 .. Strabag/Heilit+Werner/Dywidag/Mostostal Razem:................................................ 210,5 km Wszystko co w tej chwili jest budowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Jaaaassssny pieeeeron...peszkod skąd takie dokładne info? Jak z netu to pół biedy. A jak z Twojej firmy to cię CBŚ będzie ścigał :eek:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Figo:) tu masz jeszcze dokładniej http://www.gddkia.gov.pl/index.php po prawej stronie w "Sprawdź przygotowanie dróg i autostrad" A jak z Twojej firmy to cię CBŚ będzie ścigał Myślisz, że mają oko na to co piszemy w skionline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Kiedy będą otwierać autostrady - kiedyś się mówiło "nie za mojej kadencji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 25. listopada Czesi otworzą nowy odcinek autostrady D47 z między Belotinem a Lipnikiem, dzięki czemu jadąc z Cieszyna w kierunku Brna ominiemy uciążliwe miasto Hranice! I znowu mamy ok 20 min zaoszczędzone w drodze na narty!!! Tak się cieszyliśmy, a Czesi też już nauczyli się paprać robotę. Chwilę za Cieszynem, na nowym odcinku jest ograniczenie do 30 i znak przełomy. Zwolniłem, rzeczywiście jest jakiś garb na dylatacji, przejechałem spokojnie i spokojnie się rozpędzam. I niespodzianka, DZIURA WŁAŚCIWA !!!. Dobrze, że jechałem nie nerwowo, chyba nic się nie stało, ale widzę, że chwilę dalej pakują na lawetę coś większego z chyba urwanym kołem. Dziura w ogóle nie oznaczona w żaden sposób. pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Tak się cieszyliśmy, a Czesi też już nauczyli się paprać robotę. Chwilę za Cieszynem, na nowym odcinku jest ograniczenie do 30 i znak przełomy. Zwolniłem, rzeczywiście jest jakiś garb na dylatacji, przejechałem spokojnie i spokojnie się rozpędzam. I niespodzianka, DZIURA WŁAŚCIWA !!!. Dobrze, że jechałem nie nerwowo, chyba nic się nie stało, ale widzę, że chwilę dalej pakują na lawetę coś większego z chyba urwanym kołem. Dziura w ogóle nie oznaczona w żaden sposób. pzdr misal My musimy dostosowywać się do standardów UE To pewnie zaczyna działać w drugą stronę :eek: Inni członkowie unii dostosowują się, o zgrozo, do naszych standardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Tak się cieszyliśmy, a Czesi też już nauczyli się paprać robotę. Chwilę za Cieszynem, na nowym odcinku jest ograniczenie do 30 i znak przełomy. Zwolniłem, rzeczywiście jest jakiś garb na dylatacji, przejechałem spokojnie i spokojnie się rozpędzam. I niespodzianka, DZIURA WŁAŚCIWA !!!. Dobrze, że jechałem nie nerwowo, chyba nic się nie stało, ale widzę, że chwilę dalej pakują na lawetę coś większego z chyba urwanym kołem. Dziura w ogóle nie oznaczona w żaden sposób. pzdr misal To prawa jest takie miejsce, ale nie na autostradzie, tylko na zwykłym odcinku - miejsce charakterystyczne bo obok jest stok narciarski. Faktycznie są tam dwa miejsca z ograniczeniem do 30 km/h i kto z tego nie skorzysta może sie ciężko zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 To prawa jest takie miejsce, ale nie na autostradzie, tylko na zwykłym odcinku - miejsce charakterystyczne bo obok jest stok narciarski. Faktycznie są tam dwa miejsca z ograniczeniem do 30 km/h i kto z tego nie skorzysta może sie ciężko zdziwić. Czyli znaki są postawione słusznie. A nie tak jak u nas na wyrost i na spuchliznę.Wystarczyło by 60 a stawia sie 30. Po kilku takich bezsensownych ograniczeniach przestajemy na nie reagować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 To prawa jest takie miejsce, ale nie na autostradzie, tylko na zwykłym odcinku - miejsce charakterystyczne bo obok jest stok narciarski. Faktycznie są tam dwa miejsca z ograniczeniem do 30 km/h i kto z tego nie skorzysta może sie ciężko zdziwić. w czechach i na slowacji jak jest ograniczenie do 30 - 40 km/h to bezwzglednie nalezy tyle jechac - w przeciwnym razie mozna sie zdziwic wylatujac z zakretu czy wpadajac w inna niespodzianke ... u nas ograniczenia sa ne wyrost - efekt? nikt ich nie przestrzega !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Powiem tak, Jest faktem, że po pierwszym garbie nie ma odwołania tej 30. Ale po DZIURZE WŁAŚCIWEJ też nie ma !!!. Czyli stosując się do przepisów, do Frydka Mistka powinienem jechać 30. Ponadto zostawienie takiej dziury nieoznakowanej w jakikolwiek sposób jest dla mnie czystym bandytyzmem. Jedziesz w nocy, pada deszcz i nie masz szansy jej zauważyć, a jak jedziesz niskim, sportowym samochodem, to nawet przy 30 km/h rozwalasz sobie podwozie. Jacek ma rację, że to jeszcze nie autostrada, ale ja tym odcinkiem, wygodnym, dwupasmowym od samej granicy, jechałem po raz pierwszy w listopadzie 2008 i wydaje mi się, że był niedawno otworzony. Poprzednim razem w kwietniu 2008 jechałem chyba jeszcze starą drogą. Mam prośbę do tych, którzy będą tamtędy jechać za tydzień, na World SKi Test. Napiszcie jak to będzie wtedy wyglądać. pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Jechałem niedawno i ta dziura (uskok) to już jest za Frydkiem jadąc od Pl - na wysokości Nowego Jicina - na przeciwko takiego stoku narciarskiego. To już nie jest autostrada tylko - powiedzmy - zwykła droga. Ale dziursko nieliche - w obie stron do tego występuje więc uwaga przy powrocie. No i widze przez miesiąc Pepiki nic z tym nie zrobili - widac KRYZYS u nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Jechałem niedawno i ta dziura (uskok) to już jest za Frydkiem jadąc od Pl - na wysokości Nowego Jicina - na przeciwko takiego stoku narciarskiego. To już nie jest autostrada tylko - powiedzmy - zwykła droga. Ale dziursko nieliche - w obie stron do tego występuje więc uwaga przy powrocie. No i widze przez miesiąc Pepiki nic z tym nie zrobili - widac KRYZYS u nich dziś to przerabiałem:D a po 2 w czeskim cieszynie co oni namodzili!! prawie sie zawiesiłem !! tak wybrali asfalt ze tam to tylko terenówką ! btw na autostradzie w czechach jest znak (20) bo na srodku mostu chyba im asfaltu brakło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 Jechałem niedawno i ta dziura (uskok) to już jest za Frydkiem jadąc od Pl - na wysokości Nowego Jicina - na przeciwko takiego stoku narciarskiego. To już nie jest autostrada tylko - powiedzmy - zwykła droga. Ale dziursko nieliche - w obie stron do tego występuje więc uwaga przy powrocie. No i widze przez miesiąc Pepiki nic z tym nie zrobili - widac KRYZYS u nich No to chyba mówimy o dwóch różnych dziurach. Ta "moja" jest tuż za Cieszynem (jadąc z PL), na dwupasmowej drodze szybkiego ruchu. pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 Z tego co czytam to wiele łatwiej jest w Polsce dogadać się w sprawie lokalizacji dziury w drodze;). Bo u nas po prostu jest jedna wielka "dziura drogowa" :eek::eek::eek: Ale widocznie sąsiedzi się "starają" żebyśmy się nie czuli obco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi