witek52 Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 ...już działa!!!!! Na razie w mocno ograniczonym zakresie, ale jednak. Na 99,9% jedziemy jutro rozprostować kości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 w tym roku janskie/pec/spindel to będą moje weekendy dlatego fajna to wiadomość że już się ruszyło . Napisz Witek co tam zastałeś na trasach i jak się mają "stairway to heaven" - może są już ruchome ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 daleko od Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 daleko od Polski? bo nie jestem zorientowany w kurortach poza ojczyzną, a chciałbym zobaczyć coś nowego w tym sezonie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 no to kurde trzeba będzie podziałać neistety dopiero po 29tym ale zawsze cos pojade w tygodniu bo będzie mniej ludzi witek jak wrocisz zdaj relacje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 daleko od Polski? bo nie jestem zorientowany w kurortach poza ojczyzną, a chciałbym zobaczyć coś nowego w tym sezonie:D Niedaleko.www.holidayinfo.cz i bedziesz wiedzial co i jak. Daj Witek jakies info. Ja tez raczej w opcji ze zerwe jakis dzien w tygodniu na narty. No bo i spedu nie bedzie i sniegu wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 22 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 (edytowane) Ja tez raczej w opcji ze zerwe jakis dzien w tygodniu na narty. No bo i spedu nie bedzie i sniegu wiecej Na razie działają tylko w sobotę i niedzielę. daleko od Polski? bo nie jestem zorientowany w kurortach poza ojczyzną, a chciałbym zobaczyć coś nowego w tym sezonie:D Z Wrocławia to przktycznie tyle samo kilometrów co do Szklarskiej. Edytowane 22 Listopad 2008 przez witek52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 Na razie działają tylko w sobotę i niedzielę. Coz, pogoda dopisuje moze sie otworza na swiat:rolleyes: Jak nie to dupa z jazdy tygodniu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 23 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 No i niestety znajomi nawalili, a samemu nie chciało mi się jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 W Janske laznie nowa kanapa już na siebie zarabia. http://www.holidayinfo.cz/cz/camera/3152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 W Janske laznie nowa kanapa już na siebie zarabia. http://www.holidayinfo.cz/cz/camera/3152 Dzisiaj na siebie nie zarobiła.:laughing:Dzisiaj to sporo dołożyli:applause: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Dzisiaj na siebie nie zarobiła.:laughing:Dzisiaj to sporo dołożyli:applause: Pozdrawiam serdecznie. Jakie warunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Prawie alpejskie. Dla mnie bosko, bo mało ludzi. Zaraz siądę to sklecę jakąś relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbr Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 jutro chciałbym pojechać do Jańskich Ł. jakieś dobre rady? warto śniegowo? jadę ze Szpindla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Moim zdaniem na jeden dzień na pewno warto. Śniegowo w Nowy Rok było znośnie, jutro na pewno będzie jeszcze lepiej. Tańszy i wygodniejszy parking jest na Hoffmankach (pod samym wyciągiem i kasą, ale tylko na 250 aut), w drugiej kolejności centralny pod gondolą (gramoling kawałek do góry) Warunki sprawdzisz tu: http://www.skiresort.cz/skiarealy/cerna-hora/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbr Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Tańszy i wygodniejszy parking jest na Hoffmankach (pod samym wyciągiem i kasą, ale tylko na 250 aut), w drugiej kolejności centralny pod gondolą (gramoling kawałek do góry) Warunki sprawdzisz tu: http://www.skiresort.cz/skiarealy/cerna-hora/ co powinienem wbić do GPS aby podjechać na ten lepszy parking? wizytę zaplanowałem jednak na czwartek:) boję się jutrzejszych środowych tłumów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Parking jest przy drodze z Jańskich w kierunku Cernego Dulu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 (edytowane) Jedź ze Spindla do Janske przez Cerny Dul. Jak będziesz jechał w kierunku Janske to trafisz najpierw na parking przy Hofmanky, parking będzie powyżej drogi po lewej stronie. Do Vchrlabi droga nr 295, później kierunek Trutnov droga nr 14, za Lanov chyba wieś Cista skręcasz w lewo na drogę nr 297 i dalej przez Cerny Dul do Janske Lazne. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 6 Styczeń 2016 przez marionen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo_Virag Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Dziś odwiedziłem Janskie. Warunki do godz 13 mniej więcej znośne, kolejki małe, ale mała ilość tras spowodowała wielki tłok na stoku Po 13tej niestety duuużo lodu i trzeba było bardzo uważnie jeździć Sądzę że w następne dni będą bardzo fajne warunki i w dodatku bez tego tłoku Pozdrawiam, 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekk Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Wczoraj byłem w Jańskich. Bardzo fajne wiosenne szusowanie :)Plusy:- mimo że to była sobota i pierwszy dzień ferii (w dolnośląskim) kolejek brak, na wszystkie wyciągi wchodziło się praktycznie od razu, na gondoli raz czekałem może z 5 minut- otwarte wszystkie istotne trasy- fajna zabawa na muldach (choć nie dla wszystkich to jest fajne )Minusy:- dodatnie temperatury, śnieg mokry, na trasie przy 4-osobowym krześle miejscami wystaje ziemia, łatwo tworzy się sytuacja pt. muldy + lód między muldamiJeśli nie pojawią się minusowe temperatury to wydaje mi się, że ludzie ten mokry śnieg dość szybko rozkopią.Natomiast sam ośrodek widać że się rozwija, nowa kanapa z podgrzewanym siedzeniem, wspólny karnet z Pecem i kilkoma pomniejszymi ośrodkami, sporo tras w samych Jańskich i duża przepustowość wyciągów, chyba stanie się to moim ulubionym miejscem na szybki wypad z Wrocławia.Parę fotek (przepraszam za jakość, z telefonu): PozdrawiamJacek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 A ja własnie przed chwilą wróciłem z nocnej na Protez'u. Nie spodziewałem się szału, szczególnie po nocnej piątkowej na Destne, ale......pełne zaskoczenie na plus. Było bardzo dobrze, momentami nawet rewelacyjnie. Mały mrozik, zimowo, małe albo wcale bez kolejki, ludzi na stoku od kilku do kilkunastu osób, także bez problemu można było rozwinąć w pełni skrzydła na GS Stockli 185 / 27, choć momentami uważnie. Podłoże twarde ale nie lodowe, śnieg umiarkowanie szybki, ostatnia godzinę nawet zaczęło prószyć, pod koniec dość intensywnie, ale bez problemu dla gogli. Pozdrawiam, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramirez75 Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Wlasnie wrocilem z Janskich,tydzien beznadziejnej pogody,1-2 dni zimowo potem snieg znikal,choc trasy przygotowane.Miejscówka bardzo korzystna jednak chromole patrzec 5x dziennie na pogode.Polecam Penzion Kaminek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi