KDZ Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 Mam automat na tył naped, i najbardziej martwi mnie czy tam rade wjechać, czy są mocne i kręte podjazdy w górę, czy zalecasz ewentualnie łańcuchy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 W takim razie łańcuchy mogą się przydać. Dużo zależy od opon i obeznania z jazdą w zimowych warunkach. Sam jeździłem automatem z tylnym napędem i kłopotów nie miałem; wielu taksiarzy w Zakopcu pomyka MB 124 i dobrze sobie radzą. ale dla kierowców, którzy na co dzień nie trenują jazdy w górach, polecam zabranie łańcuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 Mam automat na tył naped, i najbardziej martwi mnie czy tam rade wjechać, czy są mocne i kręte podjazdy w górę, czy zalecasz ewentualnie łańcuchy?! Wiele kretych podjazdów nie ma, ale łańcuchy zawsze musisz mieć ze sobą tym bardziej, że Słowacy utrzymują w tatrach drogi na biało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 Wielkie dzięki mili Panowie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 Przyjemność po naszej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 Mam automat na tył naped, i najbardziej martwi mnie czy tam rade wjechać, czy są mocne i kręte podjazdy w górę, czy zalecasz ewentualnie łańcuchy?! Też tak miałem jeszcze niedawno, grunt to spokój. Swego czasu F-body '89 jechałem na Pilsko po opadach i też się dało. Bez łańcuchów - spokój, spokój, spokój. Pochwal się co to za autko masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 a trasy w Szczyrbskim sa ciekawe?! bo na mapie wyglądaja super:) narty to jedynhy sport jaki uprawiam i czekam na nie jak na zbawienie ale u nas ze śniegiem krucho. 2 tyg temu jeździlismy na Stożku w Wiśle i było super ale teraz pośniegu zostało wspomnienie:mad:. Golgotę w Szczyrku też naśnieżyli a po 3 dniach przyszedł halny i wszystko im spłyneło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) Dojazd z Polski przez Lysą albo Jurgów jest OK. Jednak droga jest posypywana tylko żwirem lub w Tatrach w ogóle nie sypana. Opony zimowe są konieczne. Sama stacja ma wiele parkingów - jedne oddalone od wyciągów są bezpłatne, inne te najbliżej są płatne. KDZ - tak wyglądała właśnie ta droga 23.11.2008. Warunki typowo zimowe Jak jedziesz spokojnie i bez gwałtownych ruchów to bez problemu przelecisz... Chociaż kilku takich widziałem co się na bandach śniegu zatrzymywali. Edytowane 3 Grudzień 2008 przez SKIer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) OOOOOOOOOOOOOOOO:( to super! to naszym tam chyba nie damy rady. może jak 40 pojedziemy to się uda. łańcuchy chyba sa konieczne. Edytowane 3 Grudzień 2008 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 Taki standard na tej Słowacji Są tego i plusy - jak się troszkę lepiej umie poruszać po śniegu to lecisz ile się da lewym pasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 Dzięki za rady.miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) słuchajcie a był któryś w Alpendorf-Wagrain albo w Karynti?! bo już nie wiemy gdzie mamy jechac:(. znajomy powiedział że w Szczyrbskim masa ludzi a tam jest sper, tylko że mty chcemy na 3 dni jechać a do Szczyrbskiego jest bliżej Edytowane 3 Grudzień 2008 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 wątek o Alpendorf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 słuchajcie a był któryś w Alpendorf-Wagrain albo w Karynti?! bo już nie wiemy gdzie mamy jechac:(. znajomy powiedział że w Szczyrbskim masa ludzi a tam jest sper, tylko że mty chcemy na 3 dni jechać a do Szczyrbskiego jest bliżej Tak ja! Jak przyjedziecie w sobotę to was odwiodę od głupich pomysłów na wyjazd wielodniowy do S.P.:eek: ps: Profil uzupełnij, na razie delikatnie upominam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 ale to nie Ty miałeś odpowiedzieć.chciałam poczytac opinie innych uzupełnie uzupełnie do zoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 (edytowane) Dzisiaj w Szczyrbskim warunki wciąż bardzo dobre. Dużo śniegu na trasach - dwie są czynne Interski i Esicko. Ludzi mało - fajna jazda. Edytowane 4 Grudzień 2008 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 ale bym pojeździła ale musze jeszcze poczekać tydzień, mam nadzieje że ludzi wtedy tez nie będzie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 Dzisiaj w Szczyrbskim warunki wciąż bardzo dobre. Dużo śniegu na trasach - dwie są czynne Interski i Esicko. Ludzi mało - fajna jazda. eh , Bończa, Bończa robisz ludziom smaki:p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 Muszę nadganiać po prostu - Ty masz na liczniku 6, a ja dopiero 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 Muszę nadganiać po prostu - Ty masz na liczniku 6, a ja dopiero 5 no i jakoś nie mogę tej 6-tki zmienić na wyższy numerek:mad: ale myślę , że w przyszłym tygodniu coś drgnie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 Dzisiaj w Szczyrbskim warunki wciąż bardzo dobre. Dużo śniegu na trasach - dwie są czynne Interski i Esicko. Ludzi mało - fajna jazda. Cześć,a nie wiesz co tam w Łomnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 Piszą, ze 6.12 ruszają, ale częściowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 Dzięki,no to czas znowu odwiedzić Starą Mamę w Łomnicy:p:p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jupsi Napisano 13 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2008 (edytowane) wlasnie wrocielem 13.12.2008 Wlasnie ze strbskego wrocilem i warunki oka. wprawdzie byly lepsze tydzien temu ale coz niewiele padalo i teraz lekka odwilz jest ale ciagle sie smiga tle ze na 900 i 400m, niestety glowny stok bedzie otwarty dopiero na swieta.Ale i tak smigalismy na szczyt na piechtke. takze jak ktos chce sobie posmigac to jak najbardziej zobaczy tam snieg ale oczywscie weekend odpada bo ludu ogrom, na tyg. zas stoi sie w kolejce pare minutek do wyrwijajka. pozdrawiam ps w tatrzanskiej nie ma sniegu ;P Edytowane 13 Grudzień 2008 przez jupsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlaaaty Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 Hej, mam zamiar wybrać sie do szczyrbskiego ale prawdopodobnie bedzie to niedziela, czy jest sens jechać tam na weekendzie czy za duzo ludzi? Aha i czy jest szansa zeby otworzyli ten najdłuższy wyciąg na weekend 19-20 nie orjętuje się moze ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi