parówa Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 (edytowane) Jestem na kupnie slalomek i w tegorocznym NTN-ie (niemiecki test) red. Kurdziel bardzo chwali te właśnie nartki (mimo 4*). Narty chcę jako drugą parę dlatego nie zależy mi na uniwersalności (takie to mam teraz Metrony) tylko na dobrym trzymaniu na twardym i stromym stoku. Ważę 90kg i potrzebuję raczej czegoś twardszego i sprężystego. I jak się mają Head'y iSupershape (nie WC) do nart (jak w temacie) ??? Edytowane 21 Listopad 2008 przez parówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Myślę że jak weźmiesz Head'a SL to napewno bedzie dobrze trzymał na twardym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 20 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Head'y Sl mają za wąskie piętki . Ja raczej szukam czegoś bardziej agresywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Dobermany od ładnych kilku lat słyną z tego,że wymagaja naprawde sporo siłyJeżeli oprócz odpowiedniej wagi masz jeszcze power w nogach to pewnie bedziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 20 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 No jestem rehabilitantem i instruktorem fitness to raczej siły i gibkości Mi nie brakuje:D. A może jednak ktoś coś wie na temat "specyficznego" taliowania tegorocznych "Rosołów" ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Head'y Sl mają za wąskie piętki . Ja raczej szukam czegoś bardziej agresywnego. Z tego co sie orientuje to slalomka heada 1-2 sezony temu w supershape jest bardzo agresywna. W koncu przy 160 ma ponizej 11 metrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wero6 Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Head Jestem na kupnie slalomek i w tegorocznym NTN-ie (niemiecki test) red. Kurdziel bardzo chwali te właśnie nartki (mimo 4*). Narty chcę jako drugą parę dlatego nie zależy mi na uniwersalności (takie to mam teraz Metrony) tylko na dobrym trzymaniu na twardym i stromym stoku. Ważę 90kg i potrzebuję raczej czegoś twardszego i sprężystego. Może ktoś jaszcze jeździł na Head'ach iSupershape ??? Myślę ,że polubisz tę nartę.Kup ,jeżeli jeżdzisz dobrze,speeda leb sport ,lepiej dłuższa 170 minimum,jeżdziłem przeważnie na Nordica Race ,te są lepsze ,mniej męczą,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 No jestem rehabilitantem i instruktorem fitness to raczej siły i gibkości Mi nie brakuje:D. A może jednak ktoś coś wie na temat "specyficznego" taliowania tegorocznych "Rosołów" ???? Jeździłem na kasprowym na 9s, polecam. Odnośnie taliowania, oversize i tyle, poszerzenie całej narty, 70mm pod kapciem to taki pomysł by narty były bardziej uniwersalne lecz nie martw się, narty trzymają jak trzeba. Prowadzą się dobrze i jakoś lepiej mi się na nich jeździło niż np na sl12 na których po zjazdach na kopie w karpaczu poczułem kolana, w przypadku rossolow jeździlismy na kasprowym, więc różnica w poziomie tras jest ... Co prawda zawodnikiem nie jestem, więc piszę swoje subiektywne doznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Head'y Sl mają za wąskie piętki . Ja raczej szukam czegoś bardziej agresywnego. różnica jest powalająca aż 3 mm miedzy isl a dobermanem a jeśli chodzi ci o wygląd to najbardziej agresywnie wygląda omeglass ze swoim metalowym czubem, zawsze możesz postraszyć innych w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 21 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 (edytowane) No właśnie tu 3mm tam 4mm i mamy zupełnie inną nartę Dlatego z Head'a jak pisałem biorę pod uwagę iSupershape. Bo "PRAWIE" robi różnicę A poza tym to właśnie o te milimetry mi chodzi - czy jako przeciętny zjadacz chleba będę w stanie wyczuć różnice : 1. w wykańczaniu skrętu przez te 3mm na piętce, 2.czy Rossi przez to że są szersze na całej długości będą wolniejsze z krawędzi na krawędź ?? Czy to mogą ocenić tylko testerzy, albo zawodnicy na tyczkach. Edytowane 21 Listopad 2008 przez parówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 nie bedziesz w stanie odczuć tej różnicy bo moze się okazać że jak już kiedyś było o atomicach po prostu są w innym miejscu zmierzone chyba że na własnej kieszeni (przy zakupie dobermana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 to wez sobie steckle lasery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 21 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Tyle tylko, że Stoeckli z tego co wiem mają syntetyczny rdzeń (chyba) a do moich gabarytów to raczej drewno. A poza tym to nie mam możliwości załatwić po "przystępnej" cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 W przypadku rossiego poszło trochę po dynamice, ale narta wybacza zdecydowanie więcej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 No właśnie tu 3mm tam 4mm i mamy zupełnie inną nartę Dlatego z Head'a jak pisałem biorę pod uwagę iSupershape. Bo "PRAWIE" robi różnicę A poza tym to właśnie o te milimetry mi chodzi - czy jako przeciętny zjadacz chleba będę w stanie wyczuć różnice : 1. w wykańczaniu skrętu przez te 3mm na piętce, 2.czy Rossi przez to że są szersze na całej długości będą wolniejsze z krawędzi na krawędź ?? Czy to mogą ocenić tylko testerzy, albo zawodnicy na tyczkach. Wydaje mi sie ze odnoszac sie do slalomki lub slalomki head-a to nie te 3 mm robia roznice ale konstrukcja czy bedziesz mial sandwich (supershape) czy tez konstrukcje zamknieta (iSL). Takie sa roznice najistotniejsze odnoszac sie do a.d. 06-08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 26 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2008 No Panowie chyba ktoś się z Wami nie zgadza. http://www.ntn.pl/zapytaj_eksperta/ekspert/sprzet/?page=1 Chodzi konkretnie o poradę w sprawie konstrukcji Dobermann'ów Pro GS XBi (z 20.11.2008) Myślę, że Tomek Kurdziel miał na myśli Nasze forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2008 no to nas pojechali trzeba zweryfikowac poglądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 No Panowie chyba ktoś się z Wami nie zgadza. http://www.ntn.pl/zapytaj_eksperta/ekspert/sprzet/?page=1 Chodzi konkretnie o poradę w sprawie konstrukcji Dobermann'ów Pro GS XBi (z 20.11.2008) Myślę, że Tomek Kurdziel miał na myśli Nasze forum . tylko że na naszym forum nie chodziło o różnicę między jednym a drugim dobermanem a miedzy dobermanem a isl heada , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 Oraz momentami pomiedzy isl a supershape head. Tez sie mozemy rozpisywac sie o roznicy w doborze ogumienia (wysokosc, szerokosc itp) w samochodzie i jako to i co robi, tylko jak bedziemy porownywac BMW do Lambo to srednie porownanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 (edytowane) Oraz momentami pomiedzy isl a supershape head. Tez sie mozemy rozpisywac sie o roznicy w doborze ogumienia (wysokosc, szerokosc itp) w samochodzie i jako to i co robi, tylko jak bedziemy porownywac BMW do Lambo to srednie porownanie. ale najważniejsze być zawsze naj :D http://www.ntn.pl/testy/narty/?t=1494&category=SLALOM&producer=&model= tak dodatkowo żeby zobaczyć jak ekspert profesjonalnie opisuje narty Head WORLDCUP I.SL R.D. CP 13Slalom sezon: 2006/2007 długość: 166 cm promień: 21 m taliowanie: 99-64-91 bo pewnie zaraz się zmieni Edytowane 27 Listopad 2008 przez 1973marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi