KP Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 Witam. Wiem, że już się o tym pisze i pisze, ale do rzeczy. Zastanawiam się nad zmianą nart. Teraz mam RC4 Race SC 165 (wzrost 186/waga 97) - oczywiście moja - nie nart . Jeżdżę raczej średnio, ale chcę coraz lepiej. Wcześniej miałem atomic SX10 (porażka- dla mnie nie do opanowania na moim ówczesnym poziomie) i potem fischer. Jeździ się w miarę ok, ale nie wiem, czy przy mojej wadze nie są za miękkie. Myślę o RC4 WC SC, ale nie wiem co z długością. Zostać przy 165, a może 170? Naczytałem się i sam już nie wiem. Nie mam jak potestować, bo zanim zacznę skończy się zima, a na wypożyczenie szkoda mi kasy. Wolę swoje. Jak możecie to doradźcie cosik. A może inny producent. Ogólnie wolę krótkie skręty. Nie rajcuje mnie gigant. Pozdro dla wszystkich zapaleńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 No jesteś skazany na dobrą topową slalomkę, narta musiała by być twarda (HEAD,Fischer, Rossi,Dynastar, Kneissl, Atomic, może coś jeszcze innego) dł 165cm no i konkretnie zaostrzona. Tylko jedna rzecz która Cię zobowiązuje, a mianowicie jazda coraz lepszą techniką oraz trzymanie nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 jak chcesz rc4 wc sc i jeździsz tak jak to opsisujesz to wg mnie mozesz wziąć bez problemu 160:) (podobny wzrost mamy a ja mam 160cm narte i jest naprawde bdb:) )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 18 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2008 Nie wiem, czy 160 to trochę nie za krótko. Może jeszcze dodam, że moje umiejętności w skali z pierwszego postu to między 5,a 6 (powiedzmy 5,4;). Jeśli możecie coś jeszcze od siebie dorzucić to czekam. Podsumowując: zwykłe RC, a nie WCRC odpadają ze względu na wagę, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 18 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2008 hmm no powiedzmy ze tak bo sa zdecydowanie bardziej miękkie od rc4 wc sc, a co do dlugości, to teraz zalezy od Ciebie czego oczekujesz na stoku:) ostra jazda czy "względna stabilizacja:)" jak chcesz troche funu to 160:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 21 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 (edytowane) Chodzą mi po głowie jeszcze RX Hot FIRE lub RX Fire. Nie za bardzo wiem, czym się różnią, ale troszkę przeraża mnie promień skrętu 11m przy 165cm. Co o nich sądzicie w porównaniu z RC4 WC SC? Czy model z 06/07 to to samo co 07/08, bo wymiarami w ogóle się nie różnią? Mówię o RX HOT Fire i RX Fire. Z tego co czytałem to dokładnie to samo co RC4 WC tylko mniejszy promień skrętu. Czy to prawda? Czy jest możliwość dołożenie liftera, a jeśli tak to gdzie można go kupić? Pewnie nikt nie chce się wypowiedzieć, bo przecież można poszukać. Uwierzcie - przeczytałem chyba wszystkie wątki o RX Fire i jest tam tyle sprzecznych wypowiedzi, że sam już nie wiem. Ale ok. Proszę tylko w takim razie informację od znawców tematu, czy da się do RX Fire z 2007 + Z13 zamontować płytę Tyrolii Super Carve 13. Pozdrawiam. (Na dworze biało i może już niedługo......) Edytowane 23 Listopad 2008 przez KP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi