Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Skarpety >X< Socks - pytanie

Raceman

Rekomendowane odpowiedzi

Skarpety X-Socks

Witam czy może jakiś urzytkownik (czka) forum uzywał może używa skarpet firmy x bionic model Ski -Metal jęsli tak to prosił bym o opinie

z góry dziękuję:D

Ja używam i bardzo sobie chwalę. Skarpety zapewniają wysoki komfort cieplny, nie zsuwają się oraz nie naciągają.

Polecam

Może trochę off.

Ja używałem do tej pory skarpet po ok 100 PLN za parę.

Przed ostatnim wyjazdem robiłem zakupy w Kaufland. Patrzę na półki a tam taaakie fajne grube długie ze wzmocnieniami normalnie jak profesjonal skarpety "narciarskie" po 10 PLN. Zakupiłem 5 par se myślę to do pracy będę nosił bo na kafelkach w nogi zawsze zimno. Przetestowałem je na wyjeździe i co.... i nie widzę żadnej różnicy między tymi po 10 a tymi po 100.

Zaznaczam to są moje osobiste doświadczenia. Ja nie oszczędzam kasy na sprzęt i odzież narciarską, ale w tym przypadku to jak dla mnie te skarpety po 10 to bardzo dobra inwestycja.

Pozdrawiam.

Ja mam doświadczenie ze skarpetkami X Socks ale rowerowymi. Dostałem je jako gratis do bielizny XBionic.

Założyłem raz, gdzieś w marcu i do tej pory nie miałem ochoty zakładać innych. Zrobiłem w nich na rowerze z 6000 km.

Na skarpetkach praktycznie nie widać śladu użytkowania. Właściwości termiczne bardzo dobre. Porównując do innych skarpet , które miałem (tez renomowanych firm) te wypadają naprawdę dobrze. Właśnie się zastanawiam nad zakupem narciarskich X Socks'ów

Witam czy może jakiś urzytkownik (czka) forum uzywał może używa skarpet firmy x bionic model Ski -Metal jęsli tak to prosił bym o opinie

z góry dziękuję:D

Trochę mi zajeło żeby sprawdzić jakiego modelu używam, ale w końcu się udało. Niestety nie jest to do końca model o który Ci Bartku chodzi, ale firma i technologie użyte w tej skarpecie podobne.

Używam skarpet X-socks Ski Carving Silver, takich jak te tutaj: http://www.x-socks.com/product.php?cat=1831&area=41&id=34&XSID=dd4eb59cb807de2ed569df4ce45e036b

Osobiście bardzo mi podpasowały. Jak pisał Jacek:

Skarpety zapewniają wysoki komfort cieplny, nie zsuwają się oraz nie naciągają.

Dodam do tego że są wykonane z dobrego materiału, który sie nie mechaci a co więcej, bardzo dobrze i łatwo noga z tą skarpetą wchodzi w buta (nawet zimnego). Używałem wcześniej, i nadal czasem uzywam skarpet z decathlonu, takich co można było bodajże za 80 PLN trzy pary kupić. Gdybym miał wystarczająco dużo par x-socks na pewno tych z decathlonu bym więcej nie ubrał...

Osobiście polecam.

• Like 1

Tu się z Bogdanem zgadzam. Te moje tez maja srebrna nitkę. Rzeczywiście po nawet 3-4 godzinach w spoconym bucie, na upale nie czuć żadnego nieprzyjemnego zapachu. To wiąże się z tym ze skarpet nie trzeba prac tak często i wobec tego dużo wolniej tracą swoje właściwości, nie mechacą się, nie zaciągają itp.

• 2 weeks later...
Gość mala_mi

A jest jakieś rozróznienie pomiędzy skarpetami narciarskimi dla kobiet i mężczyzn? :P czy tylko mniejszy rozmiar sie kupuje? :) Bo powiem szczerze, ze nie zwróciłam na to uwagi... :o Jakie warto kupić? I czy musza to być skarpety za 100 zl? Ja w Kauflandzie ostatnio nie widzialam zadnych takich, o ktorych wspomnial lokiec3...

Damskie skarpety tylko sie różnia rozmiarem bo anatomia jest taka że kobiety z regóły maja mniejsze stopy od facetów.A co to tych skarpet to praktycznie w każdych pojeździsz na nartach tylko konfort jest inny zwykłe jak bedziesz miła to uczucie jak byś chodziła w mokrych butach itp.itd.

jest powiedzenie dasz poznasz:D