Fazol Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 Dziś udałem się na zakupy...chciałem zakupić rękawice skarpety i bielizne termo...no i lipa:( jest tego tyle że nie wiadomo co brać...! strasznie mi się poci dłoń-znalazłem rękawice Viking Protector. czy będą dobre. następnie bielizna-jaka(tylko nie Colmar-cena...!!! chce kupić 3 komplety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 Witam, mam podobny problem do Twojego, moja skóra jest bardzo "rzadka" i wydziela sporo wody i ciepła przy wysiłku fizycznym, osobiście używam dwóch par rękawic: 1) Vikinng z membraną Wind Locker (takie z polaru ze wzmocnieniami w newralgicznych miejscach), ostatnio płaciłem za nie jakieś 70 PLN, bardzo dobrze odprowadzają pot, lecz przy intensywnym używaniu wytrzymują sezon i przecierają się na palcach od krawędzi desek podczas ich noszenia, ja wnich jeżdżę do temperatury 20 stopni poniżej 0, ich dużą wadą jest szybkie przemakanie, ale super odprowadzają pot i chronią od wiatru; 2) Invicta z membraną Gore-tex, te są "pancerne", grube i z potem już nie jest tak dobrze, lecz ja je zakładam sporadycznie gdy jest duży "hebel" na stoku i temperatura grubo poniżej 20 na minusie. Bielizna: polecam Crafta, Berghausa, Mellos'a (tego ostatnio trudno dostać w sklepach w Polsce), Saleva mnie osobiście nie przypadła do gustu. Ostatnio Crafta w sklepie internetowym widziałem po 109 PLN za element. Kupując w necie proponuję najpierw wypuścić się do sklepu przymierzyć konkretny model i rozmiar, żeby później nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 Bielizna Brubeck, Odlo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 16 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 (edytowane) myślę że wezmę coś z Brubecka lub Crafta. tylko martwią mnie rękawice:( jednak nie! znalazłem na allegro bielizne z Hi-Teca za 99zł kpl! myślę że Hi-Tec kiszki nie zrobił i będzie to spełniało swoje wymogi... Edytowane 16 Listopad 2008 przez Fazol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 albo falke tez dobre rekawice reusch i nic więcej dodawać nie trzeba, lepiej kupic jedne lepsze droższe niż sie potem męczyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 te protectory z vikinga są fajne można wyjąć te plastiki ze środka i wtedy fajnie sie kije trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 Ano bielizna z hi-teca nie jest najgorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 rekawice reusch i nic więcej dodawać nie trzeba, lepiej kupic jedne lepsze droższe niż sie potem męczyc:) To prawda, na rękawicach nie ma co oszczędzać. Gdy będą niewygodne, przemakalne lub nie dość ocieplone, cały dyskomfort może odebrać radość z jazdy. Nie ma nic gorszego niż trzymanie rąk przez parę godzin w mokrej zimnej rękawicy. Jeśli będą Ci się w nich pocić ręce automatycznie pot zamianie się w lodowaty okład na dłonie Tak czy owak kupując rękawice gorszej jakości za jakiś czas będziesz musiał pomyśleć o nowych bo się wytrą lub porwą. Polecam modele z zamkiem na górnej części dłoni. Kieszonki są wyścielone siateczką. Otwierając zwiększamy wentylację a w zamkniętej możemy schować drobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 17 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 te protectory z vikinga są fajne można wyjąć te plastiki ze środka i wtedy fajnie sie kije trzyma i jednak kupiłem te protectory...racja z plasticzkami! zakupiłem żonie rękawice do trekingu szwajcarskiej firmy Swany,może ktoś coś wie na ten temat? wykonanie i wzornictwo bardzo dobre! materiały 1 klasa! ja jakoś nie słyszłem o tej firmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 Dziś udałem się na zakupy...chciałem zakupić rękawice skarpety i bielizne termo...no i lipa:( jest tego tyle że nie wiadomo co brać...! strasznie mi się poci dłoń-znalazłem rękawice Viking Protector. czy będą dobre. następnie bielizna-jaka(tylko nie Colmar-cena...!!! chce kupić 3 komplety) Polecam EXPEDEUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 18 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2008 Polecam EXPEDEUS. dzięki za Expedus-a... j.w. zakupiłem Hi-Tec-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi