marczello Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 (edytowane) Jestem świeżo po rozpoczęciu sezonu na lodowcach austriackich. W długi weekend 8-11.11.2008 wybralismy sie do Soelden Stubai i Pitztal.Na Stubuiu byłem już kilka razy, Soelden i Pitztal to pierwsza moja wizyta tam.I napewno nie ostatnia. Pogoda oczywiście dopisała.W sobotę i niedzielę ludzi sporo , poniedziałek i wtorek w miare luźno.Trasy przygotowane perfekt. Najbardziej spodobał mi się Pitztal. Pierwszy raz użytkowałem kije Leki razem z rekawicami Leki z Trigerem S.Fantastyczna sprawa.Polecam zdecydowanie. Pierwszy raz także miałem na sobie buty Tecnica Dragon110.Wygodne buty, nie odpinałem klamer przez cały dzień, bardzo dobrze trzymają stopę, na początku obcierały mi kostki i lekki był ból, ale przeszło . Narty Fischer Progressor 9+ bardzo mi podpasowały.Faktycznie można pojechać krótkich i długim skrętem.Narty nie męczą.Można ostro,ale mozna też lajtowo się powozić.Lepsze od Head Supershape.i , którym byłem wierny od 3 sezonów. Odwiedziliśmy także Aquadome.Fajna sprawa po nartach , polecam. Zdjęcia z wyjazdu: Soelden : http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,87226192,87226192,0,2.html?v=2 Stubai : http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,87225353,87225353,0,2.html?v=2 Pitztal : http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,87219728,87219728,0,2.html?v=2 Zdjecia bedą , już prawie są w galerii na skionline.pl Edytowane 14 Listopad 2008 przez marczello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 Pieknie - po prostu pieknie !!! Szepnalbys slowko wiecej w temacie fischer - head ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 piękne zdjęcia , piekne ! Zazdroszczę pogody bo w listopadzie to chyba rzadkość aby taaaka lampa przyświecała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 Byłem tam w tym czasie potwierdzam pogoda była na 6 z plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 Marczello...Ty nie jesteś narciarz Ty jesteś świetny fotograf:D:D:D....nie no piękne foty...jeżdzić też potrafisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 Marczello a z tych trzech ośrodków jakbyś miał do wyboru tylko jeden na przyszłoroczny listopadowy wyjazd to gdzie byś pojechał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 15 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 Marczello...Ty nie jesteś narciarz Ty jesteś świetny fotograf:D:D:D....nie no piękne foty...jeżdzić też potrafisz:) Coś tam sobie zjeżdzam . Aparat kieszonkowy, ale daje rade przy ładnej pogodzie. Marczello a z tych trzech ośrodków jakbyś miał do wyboru tylko jeden na przyszłoroczny listopadowy wyjazd to gdzie byś pojechał? Jeśli jeden to Pitztal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 17 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 (edytowane) Kilka filmów z wyjazdu. Na filmach moja żonka i znajomi którzy z nami byli. Ja kamerowałem , więc niestety mnie nie ma na filmach. Pozdrawiam. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. Val Gardena Marta: Wkleił mi się tam też filmik z Val gardeny. Zdjecia z wyjazdu na Pitztal , Stubai i Soelden są na stronie Skionline : http://www.skionline.pl/forum/gallery/browseimages.php?c=22&userid=4310 Edytowane 17 Listopad 2008 przez marczello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 18 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2008 Wszysto fajnie,piękna pogoda,super zjazdy..total wypas.Długo się zastanawiałem czy ten temat poruszać,ale poruszę...Pierwszy raz w Alpach tym bardziej niemieckojęzycznych wstydziłem się,że jestem Polakiem-!!!okropnosć-!!.1-dzień sobota stoję do kolejki do kreta-full luda-ale wszyscy grzeczni i uprzejmni,a w trakcie wejścia w bramki/kto był na Piztatal to wie o co chodzi/,meżczyzna mówiący po polsku krzyczy do stojącego obok mnie młodego osobnika tej samej płci,że jego KOBIETA stojąca z tyłu ok.6osobnikow musi dołączyć do tego Naszego Rodaka.TYLKO słucham-a tu młody mężczyzna niemieckojęzyczny wytłumaczył Panu,że wszyscy czekają na wjazd i teraz bramka liczy osoby i można się spotkać na górze,czyli lodowcu.Nasz Rodzim,zachował się tak jakby nie rozumiał niemieckiego i dalej nawoływał swoją KOBIETĘ do ominięcia kolejki.Młody Niemiec albo Austriak przeszedł na angielski-i wołając ,że jego Kobieta też jest kilka metrów za nim musi czekać-Nasz Rodak walnął tekst-"TY ADOLF się nie mądrzyj...!!".Po czym nastała .....Już widzę jak Niemiec czy inny obcokrajowiec się wpycha w kolejkę na Kasprowy-i jedyne co powiedziane Ledy...Powienien zwrócić uwagę Naszemu Koledze,ale się wstydziłem-jak piszę pierwszy raz -za co dostało mi się od Rodziny.My chcemy tam jeździć-Panowie trochę kultury..!!!:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 19 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2008 Kilka filmów z wyjazdu. Na filmach moja żonka i znajomi którzy z nami byli. Ja kamerowałem , więc niestety mnie nie ma na filmach.... Marczello, bardzo fajna galeria i video. Widać pogoda Wam dopisała i jazda była przednia. Pozazdrościć że sezon masz już rozpoczęty. Sądząc po filmikach to raczej nóg nie oszczędzałeś, bo oddech przyspieszony słychać niejednokrotnie P.S. pozwoliłem sobie zrobić subskrypcje Twojego konta na youtube, co by móc czasem obejrzeć Twoje produkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 19 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2008 Marczello, bardzo fajna galeria i video. Widać pogoda Wam dopisała i jazda była przednia. Pozazdrościć że sezon masz już rozpoczęty. Sądząc po filmikach to raczej nóg nie oszczędzałeś, bo oddech przyspieszony słychać niejednokrotnie P.S. pozwoliłem sobie zrobić subskrypcje Twojego konta na youtube, co by móc czasem obejrzeć Twoje produkcje Nastepne filmiki dopiero pewnie z Val Gardeny w drugiej połowie stycznia. No fakt zasapałem się lekko . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi