Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Lodowce 8-11.11.2008

marczello

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem świeżo po rozpoczęciu sezonu na lodowcach austriackich.

W długi weekend 8-11.11.2008 wybralismy sie do Soelden Stubai i

Pitztal.Na Stubuiu byłem już kilka razy, Soelden i Pitztal to

pierwsza moja wizyta tam.I napewno nie ostatnia.

Pogoda oczywiście dopisała.W sobotę i niedzielę ludzi sporo ,

poniedziałek i wtorek w miare luźno.Trasy przygotowane perfekt.

Najbardziej spodobał mi się Pitztal.

Pierwszy raz użytkowałem kije Leki razem z rekawicami Leki z Trigerem S.Fantastyczna sprawa.Polecam zdecydowanie.

Pierwszy raz także miałem na sobie buty Tecnica Dragon110.Wygodne buty, nie odpinałem klamer przez cały dzień, bardzo dobrze trzymają stopę, na początku obcierały mi kostki i lekki był ból, ale przeszło :).

Narty Fischer Progressor 9+ bardzo mi podpasowały.Faktycznie można pojechać krótkich i długim skrętem.Narty nie męczą.Można ostro,ale mozna też lajtowo się powozić.Lepsze od Head Supershape.i , którym byłem wierny od 3 sezonów.

Odwiedziliśmy także Aquadome.Fajna sprawa po nartach , polecam.

Zdjęcia z wyjazdu:

Soelden :

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,87226192,87226192,0,2.html?v=2

Stubai :

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,87225353,87225353,0,2.html?v=2

Pitztal :

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,87219728,87219728,0,2.html?v=2

Zdjecia bedą , już prawie są w galerii na skionline.pl

Edytowane przez marczello
  • Like 2

Marczello...Ty nie jesteś narciarz Ty jesteś świetny fotograf:D:D:D....nie no piękne foty...jeżdzić też potrafisz:)

Coś tam sobie zjeżdzam :).

Aparat kieszonkowy, ale daje rade przy ładnej pogodzie.

Marczello a z tych trzech ośrodków jakbyś miał do wyboru tylko jeden na przyszłoroczny listopadowy wyjazd to gdzie byś pojechał?

Jeśli jeden to Pitztal.

• Like 1

Kilka filmów z wyjazdu.

Na filmach moja żonka i znajomi którzy z nami byli.

Ja kamerowałem , więc niestety mnie nie ma na filmach.

Pozdrawiam.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14. Val Gardena Marta:

Wkleił mi się tam też filmik z Val gardeny.

Zdjecia z wyjazdu na Pitztal , Stubai i Soelden są na stronie Skionline : http://www.skionline.pl/forum/gallery/browseimages.php?c=22&userid=4310

Edytowane przez marczello

Wszysto fajnie,piękna pogoda,super zjazdy..total wypas.Długo się zastanawiałem czy ten temat poruszać,ale poruszę...Pierwszy raz w Alpach tym bardziej niemieckojęzycznych wstydziłem się,że jestem Polakiem-!!!okropnosć-!!.1-dzień sobota stoję do kolejki do kreta-full luda-ale wszyscy grzeczni i uprzejmni,a w trakcie wejścia w bramki/kto był na Piztatal to wie o co chodzi/,meżczyzna mówiący po polsku krzyczy do stojącego obok mnie młodego osobnika tej samej płci,że jego KOBIETA stojąca z tyłu ok.6osobnikow musi dołączyć do tego Naszego Rodaka.TYLKO słucham-a tu młody mężczyzna niemieckojęzyczny wytłumaczył Panu,że wszyscy czekają na wjazd i teraz bramka liczy osoby i można się spotkać na górze,czyli lodowcu.Nasz Rodzim,zachował się tak jakby nie rozumiał niemieckiego i dalej nawoływał swoją KOBIETĘ do ominięcia kolejki.Młody Niemiec albo Austriak przeszedł na angielski-i wołając ,że jego Kobieta też jest kilka metrów za nim musi czekać-Nasz Rodak walnął tekst-"TY ADOLF się nie mądrzyj...!!".Po czym nastała .....Już widzę jak Niemiec czy inny obcokrajowiec się wpycha w kolejkę na Kasprowy-i jedyne co powiedziane Ledy...Powienien zwrócić uwagę Naszemu Koledze,ale się wstydziłem-jak piszę pierwszy raz -za co dostało mi się od Rodziny.My chcemy tam jeździć-Panowie trochę kultury..!!!:eek:

Kilka filmów z wyjazdu.

Na filmach moja żonka i znajomi którzy z nami byli.

Ja kamerowałem , więc niestety mnie nie ma na filmach....

Marczello, bardzo fajna galeria i video. Widać pogoda Wam dopisała i jazda była przednia. Pozazdrościć że sezon masz już rozpoczęty. Sądząc po filmikach to raczej nóg nie oszczędzałeś, bo oddech przyspieszony słychać niejednokrotnie ;)

P.S. pozwoliłem sobie zrobić subskrypcje Twojego konta na youtube, co by móc czasem obejrzeć Twoje produkcje :)

Marczello, bardzo fajna galeria i video. Widać pogoda Wam dopisała i jazda była przednia. Pozazdrościć że sezon masz już rozpoczęty. Sądząc po filmikach to raczej nóg nie oszczędzałeś, bo oddech przyspieszony słychać niejednokrotnie ;)

P.S. pozwoliłem sobie zrobić subskrypcje Twojego konta na youtube, co by móc czasem obejrzeć Twoje produkcje :)

Nastepne filmiki dopiero pewnie z Val Gardeny w drugiej połowie stycznia.

No fakt zasapałem się lekko :).

Pozdrawiam