juice Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 Ja zmieniłem na początku listopada,ale to z powodu wyjazdu w Alpy,bo przecież wiemy,ze w Austri obowiązują zimówki od 01.11-15.04.Chociaż śniegu nie widziały,to rano w dolinie było ok.-2st.C. Ja tez z tego powodu, tylko troche wczesniej i wtedy bylo w dolinach rano + 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 Ja tez z tego powodu, tylko troche wczesniej i wtedy bylo w dolinach rano + 8 Ja od września zdzieram zimówki licząc, że w Alpach wreszcie spadnie śnieg i cały jeden raz ostatnio, 3 dni temu było w nocy całe -2 stopnie ... Po lodowcem rzecz jasna... Wszędzie indziej 5 - 9... Pewnie gdybym nie miał zimowych już dawno, wzorem lat poprzednich, spadłby śnieg:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 No wlasnie - tez sie zastanawiam czy "nie zapeszylem". Zawsze zmienialem kola dzien za pozno - teraz 3 tygodnie za wczesnie i zima "zbladla" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 no i założyłem:( pięknie szumią na ciepłym asfalcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 15 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2008 A ja na razie czekam aż przyjdą do mnie i poproszą czy bym nie zechciał zmienic opon.. Stubai odfajkowany na letnich,jedynie powietrze w oponach zmieniłem na zimowe:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 byłam dziś na zmianie opon i pan niechcący jedną popsuł. Skończyło się na wymianie dwóch. Nowa opona została zamówiona i powinna być na jutro. No i do tego dostałam zapach i skrobaczkę do szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 Ja tak kiedyś miałem jak zmieniałem oponki w maluchu:-) Tylko że próbowali mi wmówić ze to nie oni zepsuli:) Ale nie dałem się Dostałem nową opone, ale jedną, bo akurat pasowała modelem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 jakiś pomocnik się zabrał i przy ściąganiu z felgi zrobił dziurę łyżką do podważania. Peszek. Dostanę identyczną oponkę, tyle że rok młodszą i jutro już nie będę musiała stać w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Wczoraj oglądałem ciekawy program na TVN Turbo i poruszony był właśnie problem wymiany opon. Kiedy się zdecydować na zmianę Wyjaśnione było, że rano i w nocy gdy temperatura jest niska opony zimowe spełniają swoją funkcje idealnie lecz za dnia gdy wzrasta nawet do 15C sprawują się gorzej niż letnie. Dlatego opony należy zmieniać gdy średnia temp. dnia spada poniżej 7C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 ja tam już mam komplecik. W Toruniu mrozik i trochę śniegu się pojawiło, więc tym bardziej uważam, że na wymianę najwyższy czas był. I do za wyrządzoną szkodę dostałam nową oponkę i wymianę w gratisie zawsze to 50zł do przodu. Będzie na pół mandatu za zdjęcie z fotoradaru:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi