Fazol Napisano 7 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2008 Witam wszystkich. zastanawiałem się nad skalą swoich umiejętności jazdy na nartkach...rejestrując się na forum jest skala 1-10 ja to widzę tak: 1-no wiadomo-gdzie mam jechać w dół czy w górę... 2-już jakieś pojęcie jest,ale i tak jesteśmy drugi raz nan nartach 3-stawiamy pierwsze "kroki" i jest dobrze 4-koniec jazdy "pługiem" ,pierwsze "kroki" na krawędziach (innym puszcza blokada i już z golgoty walą na kreske) 5-dalsza nauka na krawędziach 6-ciągle wykluczamy błędy(unikamy przysiadaniu na tyle nart,dbamy o sylwetke,staramy się mniej pić na stoku:) ) 7-jezdzimy dobrze i ciągle walczymy z błędami 8-narciarz zaawansowany jedzie pięknie i gładko 9-instruktorzy (dajcie jak najwięcej wódki,kolejny dzień z tymi co się uczą-trzeba jakoś wytrzymać) oraz narciarze demo... 10-zawodnicy wysokiej klasy, no i chyba Ten co patrzy na nas z góry... jak to widzicie??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 8 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2008 Myślę że 6 to już trochę wyższy poziom a opis z 8 to tak właściwie 7. Uważam że ta skala nie idzie równomiernie do góry, największe "skoki" umiejętności są od 6-10. Natomiast pierwsze 5 to różne poziomy nauki a następne to różne poziomy zaawansowania i dobrego jeżdżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 8 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2008 (edytowane) wsumie Fazolku niemalże skala idealna tam początek bym pozmieniał no i poziom 6 i 7 to u ciebie to samo ale nie da sie wsumie tego zaplanować innaczej i taaak duuuży plus ( z wagą) dla ciebie Edytowane 8 Listopad 2008 przez Homar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 9 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2008 juz debatowalismy na temat poziomu umiejetnosci www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7185&highlight=POZIOM+UMIEJETNOSCI TU MOZESZ TROCHE POCZYTAC:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 9 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2008 myśle że każdy widzi to na swój sposób...czytalem no i chyba temat-rzeka! ale wiem jedno-po tym sezonie życze każdemu 10,5;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 9 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2008 ...unikamy przysiadaniu na tyle nart... nie zawsze to jest wadą A tak ogólnie to po co wyważać otwarte drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 9 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2008 ...unikamy przysiadaniu na tyle nart...... nie zawsze jest to wadą ;)A tak ogólnie to po co wyważać otwarte drzwi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 9 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2008 Czy skala tutaj, na skionline też ma takie kryteria jak ta którą pokazałeś Witku ? Jeśli tak to mogę przeskoczyć kroczek wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 9 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2008 myślę że Witek wyjaśnił wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2008 pewno, ja już mam 10+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 10 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2008 Trochę jeszcze pogrzebałem i znalazłem kanon zaakceptowany przez "GÓRĘ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 10 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2008 Trochę różnią się te kryteria w tych dwóch zestawieniach, np. zwróćcie uwage na pkt. 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 10 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2008 No i jeszcze w uzupełnieniu: filmowe ilustracje poziomów 1-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 10 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2008 No i jeszcze w uzupełnieniu: filmowe ilustracje poziomów 1-7 hi Witek te filmowe ilustracje sa znakomite. Szczegolnie 7 mi sie podoba:). Ciezko bedzie niektorym ja przejsc, ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 10 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2008 Super zilustrowane umiejetnosci. Podoba mi sie to P.S. Przeciez od dawien dawna wiadomo, ze w naszym kraju sami mistrzowie jezdza na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 10 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2008 mnie tez sie widzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 poziom 8 Pozostaje jeszcze aby ktoś z uczestników, który w profilu ma ósemkę zamieścił swój jakiś popisowy przejazd, żeby można się było odnieść i porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość januszb Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 poziom 8 , tu na tym forum ? Pozostaje jeszcze aby ktoś z uczestników, który w profilu ma ósemkę zamieścił swój jakiś popisowy przejazd, żeby można się było odnieść i porównać. aby zobaczyć taki filmik trzeba przejść na inne forum, nie podaję linka bo i tak wykropkują:eek: Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 A szkoda że kropkują, nie powinni kropkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 http://skiforum.pl i nie płacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 To "nie płacz" to niby do kogo ? Bo nie rozumiem teraz . Dziekuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość januszb Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 (edytowane) o je, klikam i oczom nie wierzem http://skiforum.pl i nie płacz to już tak zostanie? B R A W O ! to daję linka o którym wspominałem, filmiki forumowiczów, od 1 do 9 polecam 9c Siwir na muldach http://www.skiforum.pl/showpost.php?p=137945&postcount=1 pozdrawiam Janusz PS. pisząc że tu nie ma 9 miałem na myśli filmik a nie narciarzy Edytowane 14 Listopad 2008 przez januszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 Można i tak: [YOUTUBE]o9gJp538PRk[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 Fajnie sobie jeżdżą na nartkach, a świr nieżle po muldkach daje. Janusz odwalił kawał roboty. Ale osobiście celem doznań estetycznych wolę, oczywiście przy całym szacunku dla narciarzy bardziej lub mniej początkujących, oglądać takie przejazdy, a i ci wszyscy, jeszcze nie doskonali w rzemiośle też powinni pogrzebać i się przyglądać, a po wyciągnięciu wniosków jazda na bank się poprawi. Pozdrawiam Wszystkich, którzy zamieścili swoje filmiki:) [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=uJDUL_JH78c&feature=related[/YOUTUBE] [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 a i ci wszyscy, jeszcze nie doskonali w rzemiośle też powinni pogrzebać i się przyglądać, a po wyciągnięciu wniosków jazda na bank się poprawi. Na mnie nie licz. Jestem coraz grubszy i twardszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi