fije Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 Witam! Co sądzicie o takim programie wyjazdu? 3xAlta Pusteria + 1xKronplatz + 1xCortina d'Ampezzo + 1xSillian (Austria) Chodzi mi o różnorodność tras, przygotowanie stoków, widoki, pogodę (termin połowa stycznia) i czy nadają sie dla osób średnio i dobrze jeżdżących? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2008 Myślę, że bardzo fajny pomysł i jest po czym naprawdę świenie pojeździć. Nie wiem tylko czy bym inaczej nie pomiksował dni z opcją więcej na Kronplatz lub Cortinę choć jeśli macie mieszkać w Sexten lub gdzies tam obok do do Cortiny juz troszkę sie jedzie. A na to Silan to nie szkoda czasu? Jak tam wtedy masz z karnetem bo Dolomitisuperski tego nie obejmuje więc będzie trzeba za to ekstra płacić? Co do terminu to w zeszłym roku byłem na Kronplatzu w tygodniu po 15.01 i było bardzo ok- mało ludzi, ostatni tydzień stycznia był już dużo bardziej tłoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fije Napisano 8 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2008 Niestety nic nie mogę pokombinować, bo jest to wyjazd organizowany przez biuro, załatwiają taki karnet i dowożą do stoków. Mamy mieszkać w Dobbiaco. Jak byśmy mieli własny środek transportu wtedy możnaby coś myśleć. Głównie chodzi mi o trasy w Alta Pusterii, bo mamy tam 3 razy jeździć, a na mapce to nie ma tych tras zbyt wiele i nie bardzo są ze sobą połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anba Napisano 9 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2008 Byłem na takim zorganizowanym wyjeździe z takim podziałem. Najgorszy jest dojazd tymi łączonymi autokarami. To był mój pierwszy i ostatni wyjazd zorganizowany. Ci co mi mówili, że się męczę swoim autem zdopingowali mnie do tego. Katastrofa - 30 godzin w autokarze. Na miejscu do przyjęcia. Dowozy do stoku, hotel ujdzie. ALta Pusteria najbliżej Toblach (Dobiacco) ale ośrodek nie do porównania do Kronplatzu i Cortiny. Trasy codziennie przygotowane elegancko ale tak jak piszesz ilość niewielka. Dla chcącego najeździć można się wszędzie gdzie dobre warunki, a to pewne. Pozdrawiam anba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 9 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2008 Uważajcie na przełęcz Falzarego w Cortinie! nie zawsze jest otwarta, wyciągi mogą być zamknięte ze względu na wiatr...sama Cortina-mistrzostwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fije Napisano 10 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2008 Byłem na takim zorganizowanym wyjeździe z takim podziałem. Najgorszy jest dojazd tymi łączonymi autokarami. To był mój pierwszy i ostatni wyjazd zorganizowany. Ci co mi mówili, że się męczę swoim autem zdopingowali mnie do tego. Katastrofa - 30 godzin w autokarze. Na miejscu do przyjęcia. Dowozy do stoku, hotel ujdzie. ALta Pusteria najbliżej Toblach (Dobiacco) ale ośrodek nie do porównania do Kronplatzu i Cortiny. Trasy codziennie przygotowane elegancko ale tak jak piszesz ilość niewielka. Dla chcącego najeździć można się wszędzie gdzie dobre warunki, a to pewne. Pozdrawiam anba Też byłem na takim wyjeździe w zeszłym sezonie w Val Di Sole właśnie z tym samym biuremi i nie było takiej tragedii z tym dojazdem. Przesiadka w Krakowie była, ale potem jakoś zleciało. Wiadomo własnym samochodem lepiej, no ale jak sie nie ma to musi byc autokar. Najbardziej sie obawiam o te stoki w alcie, bo niby 50km, ale strasznie od siebie oddalone i nie da sie na nich jedzic bez odpinania nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi