Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Waluta EURO??

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie i jakie macie odczucia jeśli Polska wejdzie do strefy Euro

czy bedziemy zarabiać lepiej czy gorzej jak sie będzie żyło?

no jezeli przelicznik bedzie faktyczny to same zarobki w stosunku do innych panstw beda dolinujece,bo wyjdzie ze ja zarabiam 350euro gdzie niemiec samej emerytury ma 1300euro,to boje sie pomyslec ile tam zarabiaja,

wiec jesli nie wzrosna podstawy pensji to bedzie GN*J wielki

aktualnie to boję się.......o śnieg:eek:...bo coś czuje powtórkę z sezonu ubiegłego:confused:

a co do euro,to generalnie jestem przeciwnikiem tej waluty w Polsce szczególnie że złotówka jest bardzo mocna,choć słabsza niż 2 miesiące temu....no cóż będzie bida jak w Italii z pół roku a potem skromnie z 2 lata a potem kryzys z 3 lata i tak za 5-6 lat względna stabilizacja na poziomie 800 euro pensji:D:D:D

Ja myślę, ze to jedyny dobry kierunek na dzis - wielka szansa dla nas. To samo było z Unią, na poczatku było pół na pół za i przeciw a ciekawe jak by wyszło teraz. Nie ma co pękać i czego sie bać, słuchać bajek o tym jak podrożalo, to strachy na lachy, jakoś sobie nie potrafie wyobrazić w jaki sposób wprowadzenie euro pozwoli mi podnieść ceny i kosmcznie zarobić. Będfzie dobrze byle tylko na fali tego kryzysu nie spuścili nas do ścieku historii jak to wiele razy z nami już bywało.

Gość januszb

Zapomnijcie euro, kupujcie Franki

aktualnie to boję się.......o śnieg:eek:...bo coś czuje powtórkę z sezonu ubiegłego:confused:

a co do euro

i nie martwcie się o śnieg bo w Szwajcarii już sypie od kilku dni

findeln.jpeg

rothorn.jpeg

riffelberg.jpeg

Gość januszb
Janusz toż to balsam na moje skołatane nerwy :P chcialem napisać ze orgazmu dostalem jak obejżałem te fotki ale powiecie że zboczeniec albo cos :P

poczekaj jeszcze 1-2 dni, jak wyjdzie słoneczko to zrobi się dopier bajka z Matterhornem w roli głównej.

29 listopada planują otwarcie całego ośrodka, ponad 300km tras

a w połowie grudnia szalona impreza, bieg zjazdowy dla amatorów z 3800 na 1600m, ponad 12 km w jednym kawałku

http://www.infinity-zermatt.com/index-en.htm?PHPSESSID=e829f5a80653014f389ef8b3969b0c43#race

strecke_gross.jpg

No i pytanie czy gondola na Maly Matternhron bedzie chodzic.

Nam w kwietniu nie udalo sie tam wyjechac.

W ciagu 7 dni czynna byla tylko w pierwszy dzien naszego pobytu tam, gdy akurat jezdzilismy w okolcach Rothorn/Sunnega paradise.

Potem wialo i wialo i wialo...

W kilku miejscach ta trasa jest bardzo plaska (przy orczykach no i na dole).