amberka Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 Chcę kupić buty narciarskie do rossignoli r8s. Byłam dziś w delcie i mierzłam rossignole radical 100 i atomic b-tech b80. Radicale 100 lepiej leżały i miałam wrażenie, że but jest lepiej wypełniony. Jednak facet w sklepie twierdził, że mają za duży flex. Wcześniej chciałam zakupić radicale 12 i znalazłam je na allegro, ale przed zakupem wolałam ten model przmierzyć (niestety nie udało się - nie mieli akurat tego modelu zeszłorocznego) Który z tych 3 modeli byście polecili? A może jeszcze jakiś inny? Czy jeśli mierzyłam radicale 100, to mogę założyć, że radicale 12 potrzebuję w tym samym rozmiarze? Chce się w tygodniu jeszcze wybrać do intersportu i zobaczyć co tam mają ciekawego Z góry dziękuję za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 wiesz co.. atomic b tech jest strasznie szerokim butem z grupy poczatkujacych-sredniozaawansowanych, natomiast dwa pozostale modele to grupa race, czyli buty o wiekszym flexie oraz wezsze w srodku. Jezeli chcesz dobre butki, sztywne a zarazem konfortowe to sprawdz sobie rossignole electra sessor 3 90, atomic m80-90 lub h80-100 women. Lepiej jest kupic damskie buty, sa lzejsze i maja inny profil skorupy oraz wykonczenia z gory buta, niz meczyc sie w twardych meskich 120.. Generalnie nie daj sobie wcisnac kitu ze do tych nart musisz miec super sztywne buty a dobierz cos w czym bedziesz czuc sie komfortowo, oraz pamietaj ze flex 80-90 u kobiety to sa bardzo sztywne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 2 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 jest 1 problem. Mój rozmiar buta narciarskiego to 28, a damska rozmiarówka kończy się na 27,5 więc chyba jestem "skazana" na męski but... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 3 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2008 To polecam flex między 80-90 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 6 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 a Salomon X-Wave X7 ?? W Intersporcie mają w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 a Salomon X-Wave X7 ?? W Intersporcie mają w dobrej cenie. Jak kumam to taka cena jaka jest na bilbordach - przecena z 1499,- na 749,-. To żadna okazja, te buty zawsze tyle kosztowały !!! jak po tej niby przecenie. Ustosunkuję się jednak do Twych dylematów. Jeśli pasowały ci Radical'e i jak piszesz dobrze wypełniały wnętrze to przecież X-Wave'y czy B-tech'y są zdecydowanie szersze wewnątrz:eek:. Ewentualnego luzu nie wyrównasz bardziej spiętymi klamrami. No tu jakaś sprzeczność jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 6 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 Jak kumam to taka cena jaka jest na bilbordach - przecena z 1499,- na 749,-. To żadna okazja, te buty zawsze tyle kosztowały !!! A to oszusty Jeśli pasowały ci Radical'e i jak piszesz dobrze wypełniały wnętrze to przecież X-Wave'y czy B-tech'y są zdecydowanie szersze wewnątrz:eek:. Ewentualnego luzu nie wyrównasz bardziej spiętymi klamrami. No tu jakaś sprzeczność jest . e bo skomplikowane to całe kupno butów jest. i każdy sprzedawca co innego gada. a tak naprawde to pewnie każdy wciska to, za co ma najwięcej płacone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 A to oszusty ... e bo skomplikowane to całe kupno butów jest. i każdy sprzedawca co innego gada. a tak naprawde to pewnie każdy wciska to, za co ma najwięcej płacone Jak kiedyś zadałem pytanie (o co w Gdańsku akurat nietrudno) czy Pan sprzedawca wie coś na temat butów z własnego doświadczenia ten odpowiedział że owszem zna się ale na ... rowerach. No ale Gdańsk daleko od gór wszelakich:rolleyes: jest. Prawdą jest też i to, że kupowanie butów jest skomplikowane;), bo muszą przede wszystkim pasować i być wygodne, później spełniać warunki jakie by się chciało więc wpierw ten tzw. flex czyli odpowiednia twardość, potem (tu może być zamienny parametr) cena , marka i kolor. Ale tu uwaga, wygoda ponad wszystko. W zeszłym sezonie kupiłem via Internet Salomy X-Wave 85 (takie poza katalogowe) lecz wpierw przymierzałem wszystkie X-Wave'y jakie znalazłem w 3-City i okolicach. Można zatem próbować właśnie tą metodą . Przymierzać modele w sklepie , długo, bardzo długo a później szukać tych samych w necie. Różnice w cenie bywają spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 7 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2008 Tak sobie czytam co piszecie o doborze butów i się uśmiecham ( ale nie złośliwie ). Pierwszy krok robicie dobry... bardzo dobry. Dopasowanie do stopy. Tu flex nie jest ważny. Tyle, że jak zrobicie ten krok to się wywracacie Jak dobiera sie twardość buta ?:eek: Wiecie czy "czujecie" ? Czy twardy but można "zmiękczyć" ( oczywiście nie myślę o mechanicznym skrobaniu skorupy )? Czy miękki but można "utwardzić" ? Dlaczego początkującym zaleca sie miększe buty ? Czy to konieczne... czy można to oszukać ? Po co tyle pytań ? Jak zawsze u mnie - staram się sprowokować do zrozumienia tematu a nie podawać gotowe prawdy, bo aksjomaty w wielu wypadkach są niewiele warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 7 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2008 W zeszłym sezonie kupiłem via Internet Salomy X-Wave 85 (takie poza katalogowe) lecz wpierw przymierzałem wszystkie X-Wave'y jakie znalazłem w 3-City i okolicach. Można zatem próbować właśnie tą metodą . Przymierzać modele w sklepie , długo, bardzo długo a później szukać tych samych w necie. Różnice w cenie bywają spore. ... odważny jesteś Robalek, ja raczej bym się nie odważył no chyba że różnica w cenie była by naprawdę duuuża. Jak kupowałem 2 lata temu swoje buty to uwierz mi że już po wybraniu tego modelu co najbardziej mi odpowiadał, przymierzałem w sklepie na przemian 3 pary tego samego buta. Moje subiektywne odczucia były baaardzo różne, a wydawać by się mogło że to ten sam but... :eek: No ale do oważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 7 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2008 ... odważny jesteś Robalek, ja raczej bym się nie odważył no chyba że różnica w cenie była by naprawdę duuuża. Jak kupowałem 2 lata temu swoje buty to uwierz mi że już po wybraniu tego modelu co najbardziej mi odpowiadał, przymierzałem w sklepie na przemian 3 pary tego samego buta. Moje subiektywne odczucia były baaardzo różne, a wydawać by się mogło że to ten sam but... :eek: No ale do oważnych świat należy No miałem duże obawy bo jest to but pozakatalogowy (taki biały X-wave) a w Gdańsku takowego modelu nie było (w ogóle ciężko niektóre modele zobaczyć, dotknąć czy przymierzyć bo pisałem już kilka miesięcy temu że w żadnym sklepie nie widziałem butów Fischera). Natomiast znalazł się w którymś ze sklepów model X-Wave'a (inny lecz już nie pamiętam jaki) z taką samą wkładką jak te które w "ciemno" kupiłem i ... po czasie powiem że trafiłem dobrze. Róznica w cenie wyniosła ok. 300 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 14 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 a tecnica vento 7?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 14 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2008 Fajne kapcie, jak leża dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 5 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 Buty Tecnica Diablo Flame UF Odswieżam temat. W związku z promocją czaję się na te butki. Oczywiście najpierw pojadę przymierzyć, pochodzić w nich itp. Ale mierzyłam już Tecnicę wiele razy i zawsze było ok. Zakładając że leżą dobrze czy ten model jest OK? Czy cena 675zł to dobra cena? Z góry dzięki za wszelkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi