pablo_duch Napisano 1 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2008 (edytowane) Czesc Ludzie mam pytanie czy ktos z was bawi sie w ta coraz popularniejsza gre?jest to cos jak Paintball i juttro zostalem zaproszony na pierwsza tzw.WOJNE. Czy bawi sie ktos lub ktos bawił sie w to ? i jakie wrazenia bo moje ja jutro opisze lub w poniedziałek ale na poczatek mysle ze moge popytac was:D no chyba ze nikt w to sie jeeszcze nie bawił;d http://pl.youtube.com/watch?v=_8hq6pXOmzg&feature=related taka zabawa dla duzych Dzieci:D Edytowane 1 Listopad 2008 przez pablo_duch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxim Napisano 1 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2008 (edytowane) . Cześć! ASG to nie paintball, inne zasady, repliki / tak nazywa się karabinki / , inna atmosfera. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to napisz. Opiszę krótko o co chodzi. NAJWAŻNIEJSZE - W całej grze i na terenie poligonu przebywasz i nie zdejmujesz SPECJALNYCH OKULARÓW do ASG - balistycznych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To są TWOJE oczy i masz je jedne. Pamiętaj o tym - masz je otrzymać od organizatora zaraz - nie wolno bez nich się poruszać, oglądać replik itp - jak będzie inaczej to napisz tu - w środowisku jest to wymagane do bólu i piętnowane w przypadkach niestosowania. ASG polega na jak najwierniejszym odwzorowaniu prawdziwego, wojska, konfliktu / starcia - np helikopter w ogniu, czyli działania w Somali /. Gracze w zależności od stopnia zaawansowania / kasy równiez / mają umundurowanie i sprzęt odtwarzanej jednostki. Posługują się bronią, karabinkami i pistoletami które mają oddać jak najwierniej oryginał broni ostrej / waga, detale itp /. Broń zasilana jest na 3 sposoby A - naciąg sprężynowy, strzał pojedyńczy - najtańsze repliki lub specjalistyczne snajperskie B - napęd gazowy - pistolety i obecnie wchodzące na rynek karabinki / ten napęd daje efekt jak w ostrej broni odrzutu zamka. C - Elektryczne - obecnie najczęściej spotykane / w zależności od ceny /, są napendzane z akumulatorków znajdujacych się wewnątrz broni. Możliwośc strzelania ogniem pojedyńczym oraz ciągłym, duża szybkostrzelność, zasięg od 20 do 70 metrów. W ASG strzela się kulkami plastikowymi o średnicy najczęściej 6 mm i wadze od 0.20g do 0.35g / w zależności od mocy i zaawansowania technicznego repliki / Repliki są zasilane w amunicję z magazynków / pojemność 30 real , 68 low , 120 medium , 300 kulek haicap , dla nowicjuszy ten ostatni na 300 - podkręca się go od dołu pokrętłem /. Cała zabawa polega na odgrywaniu zaplanowanego scenariusza , podobnie jak ćwiczenia wojskowe. NAJWAZNIEJSZE - W ASG gra polega na UCZCIWOŚCI - po dostaniu kulką obojętnie gdzie sami przyznajemy się przez okrzyk dostałem i oznaczeniu się CZERWONĄ szmatką lub / w nocy / czerwonym lighstickiem. To w skrócie, jak coś więcej chcesz wiedzieć to jestem do usług. Edytowane 1 Listopad 2008 przez Maxim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 Jak dla mnie jest to trochę dziecinna zabawa. Mam dwie takie zabawki ASG. Problem polega na tym że można nawet nie poczuć jak się dostanie Nie raz miewałem wraz ze znajomymi konfrontacje na poligonach i w lasach z fanami ASG. Najśmieszniejsze było jak nas ostrzegali: "uważajcie bo my się tu strzelamy" Potem nastąpiła konfrontacja aby porównać sprzęty i z odległości 15m oni dostali po strzale z naszych markerów paintballowych a my od nich z ich pukawek. Efekt był oczywisty.... panowie przenieśli się w inne miejsce :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke436 Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 ... Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej na temat ASG zapraszam na wmasg.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 2 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 Cześć! ASG to nie paintball, inne zasady, repliki / tak nazywa się karabinki / , inna atmosfera. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to napisz. Opiszę krótko o co chodzi. To w skrócie, jak coś więcej chcesz wiedzieć to jestem do usług. No kolego to co przekopiowales to wiem ale ja spytalem czy ktos w to sie bawil i jakie miał odczucia-patrz-ambro odpisał jasno i precyzyjnie,a po drugie nie napisałem ze ASG to paintball tylko ze podobne,a to roznica. Oczywiscie jak bede miec obszerniejsze pytania zapytam,ale odpowiedz po swojemu a nie kopiowanym informacjami.Pozdro Ambro to mowisz pokazaliscie im kto Tu jest góra:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 Pablo, jeśli potrzebujesz sprzętu to mogę chętnie sprzedać swoją zabaweczkę. Plastikowy karabin z bajerami jak w giwerach Rambo i strzela seriami itd. Siła nawet jest znośna i może ktoś poczuje jak dostanie w plecy Musisz sam w to pograć żeby załapać klimat bo tak naprawdę chyba tylko oto chodzi żeby czuć całą ta atmosferę gdy gracie na podstawie jakiegos scenariusza. Zajmujecie jakieś budynki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxim Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 . Po pierwsze to PRZEPRASZAM - zrozumiałem że Będziesz pierwszy raz miał kontakt z ASG więc ten krótki opis , chciałem trochę przybliżyć zarys ASG i wcale go nie skopiowałem , przepisałem itp, napisałem własnymi słowami. Druga sprawa to przekazywanie odczuć - można zawsze to ująć krótko - podoba się lub nie a opisy w stylu AMBRO dowodzą tego że nie przemyślał swojej odpowiedzi ponieważ obraża innych i próbuje antagonizować środowisko ASG i Paintballa. Większość graczy obu dyscyplin stara się o zgodę pomiędzy tymi środowiskami. Gdyby Ambro był lepiej zorientowany w sprawach technicznych / jaka jest moc replik tych profesjonalnych za kilka tysięcy złotych , a jest ich w środowisku ASG dużo , a nie zabawek za 30 PLN / , nie pisał by takich opinii. A już tekst kto do kogo strzelał i jaki tego był efekt dowodzi o Ambro jego poziomu. W ASG i Paintballu chodzi o zabawę a nie zrobienie komuś krzywdy , podobnie jak w narciarstwie. Życzę miłej strzelanki PABLO i obyś nie trafił na przeciwnika który z paru metrów do Ciebie strzeli z mocnej repliki, jak widac tacy również się zdarzają ale w środowisku ASG rzadko i są szybko eliminowani z grup. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 Druga sprawa to przekazywanie odczuć - można zawsze to ująć krótko - podoba się lub nie a opisy w stylu AMBRO dowodzą tego że nie przemyślał swojej odpowiedzi ponieważ obraża innych i próbuje antagonizować środowisko ASG i Paintballa. Większość graczy obu dyscyplin stara się o zgodę pomiędzy tymi środowiskami. Gdyby Ambro był lepiej zorientowany w sprawach technicznych / jaka jest moc replik tych profesjonalnych za kilka tysięcy złotych , a jest ich w środowisku ASG dużo , a nie zabawek za 30 PLN / , nie pisał by takich opinii. A już tekst kto do kogo strzelał i jaki tego był efekt dowodzi o Ambro jego poziomu. W ASG i Paintballu chodzi o zabawę a nie zrobienie komuś krzywdy , podobnie jak w narciarstwie. Życzę miłej strzelanki PABLO i obyś nie trafił na przeciwnika który z paru metrów do Ciebie strzeli z mocnej repliki, jak widac tacy również się zdarzają ale w środowisku ASG rzadko i są szybko eliminowani z grup. pozdrawiam. Wyraźnie zaznaczyłem że jest to moja subiektywna ocena. Jesli uważasz że kogoś tu obraziłem to proszę znajdź to zdanie w mojej wypowiedzi. Dodatkowo bardzo mylnie mnie zrozumiałeś bo do nikogo nie strzelałem złośliwie ! Spotkaliśmy się z fanami ASG i na własną proźbe jeden z nich chciał dostać od nas w nogę z pewnej odległości aby poczuć i skumać czym się różnią nasze "zabawki". Zaznaczyłem że uważam to za dziecinna zabawę ponieważ nie czuje tego klimatu. Co oznacza że nie neguje że ktoś się w to bawi tylko podkreślam że nie wszystkich musi to kręcić ! dowodzi o Ambro jego poziomu Stanowczo sobie wypraszam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 3 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2008 Pablo, jeśli potrzebujesz sprzętu to mogę chętnie sprzedać swoją zabaweczkę. Plastikowy karabin z bajerami jak w giwerach Rambo i strzela seriami i. Ambro jak co mamy conect:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxim Napisano 10 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2008 . Pablo, napisz jak się bawiłeś ? Sorry Ambro, nie mamy o czym dyskutować, jesteś najlepszy, jesteś starym wyjadaczem w narciarstwie, super kierowcą mimo że masz od niedawna prawko i najlepszym komandosem w peintcie a zapomniałem że gromisz ASG. Życzę powodzenia , faktycznie chyba jesteś najlepszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi