aklim Napisano 31 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2008 Sezon za pasem:) , u nas niestety ze stacjami narciarskimi słabiutko (ilość/jakość) - praktycznie zero nowych spektakularnych inwestycji:( .Za to u naszych południowych sąsiadów jest sporo miejsc , gdzie można fajnie pojeździć. Co prawda od stycznia będzie tam królowało euro , ale i tak pewnie nie zabraknie Polaków na słowackich stokach. Proponuję , żebyście podawali miejsca , gdzie Wam się wyjatkowo dobrze jeździło , lub też polecacie je z jakichś innych powodów:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2008 Miejsce do którego wracam latem i zimą : Zdiar "Smadny Mnich" za 9,99SK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2008 Chopok - wiem przynudzam, na świeta wielkiej nocy jeżdrzę zawsze na wiosenne narty na Rohacze - stok kiepski ale za to jak się rankiem troszke podrepta to można pojeździć pozatrasowo i to zdrowo (Salatyn,Banikowska Przełęcz na dwie strony, Rohacze, Wołowiec itd), nawet w majowy weekend nieźle sie jeszcze da pośmigać tylko trzeba uważac bo niby nie wolno (poza Żarską Doliną ale to południowa strona). Nieźle jest też tam koło Żyliny i fajnie w Małej Fatrze - piękne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 A ja bardzo lubię czasami skoczyć na Velką Race:) A jak już wspomnieliśmy o Euro to na Velkej Racy karnet w tym sezonie bedzie kosztował: 1 dzień - 25E (753,15 Sk) 6 dni - 124E (3735,62 Sk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
playmaker86 Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 (edytowane) chyba nic nowego- Chopok i Tatrzańska Łomnica - 10dni z sezonu, wspólny karnet- wszystkie wykorzystane, głównie luty- marzec, gdy już nie wieje mocno, jest ciepło, a dzień jest długi:) w przeliczeniu wychodzi mi 40 zł na jeden dzień za karnet- w przedsprzedaży, zniżka studencka, 10 albo 15 dni w sezonie. Kłopot w tym, że trzeba wszystkie wykorzystać, ale to zawsze się można z kimś podzielić, np. kuzynem, znajomym, itp. no i nowe inwestycje w łomnicy robią wrażenie/będą robić wrażenie:) Edytowane 2 Listopad 2008 przez playmaker86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 2 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 Jest jeszcze dość ciekawa górka Mućol koło Kubina . Cały czas inwestują w nowe wyciągi, naśnieżanie, warto tam zajżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 2 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2008 Jest jeszcze dość ciekawa górka Mućol koło Kubina . Cały czas inwestują w nowe wyciągi, naśnieżanie, warto tam zajżeć. Race - chyba chodzi ci o górę Mincol 1393 m n.p.m., a ośrodek to Kubinska Hola Faktycznie bardzo fajna stacja , zwłaszcza górne trasy , powyżej krzesła.Jest tam chyba najdłuższy w tej części Europy orczyk:). Ja zaś polecam m.in. ośrodek Ski Zabava Hrustin , niedaleko (ok. 30km) przejścia w Korbielowie. Mała kameralna stacja, bardzo fajna na rodzinne nartowanie.Jedyny minus to dość ekstremalny dojazd :eek:, zwłaszcza ostatnie 2km. No chyba , że Słowacy coś w tym roku zrobili z tą drogą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 3 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2008 Potwierdzam zdanie kolegów - Kubinska Hola to bardzo fajna górka z szerokimi trasami . Niestety nie ma tam ich zbyt wiele - ale taki urok i już . Jest w zasadzie jedna ale porządna oraz kilka dobudówek .Jest tam chyba najdłuższy w tej części Europy orczyk:). o tak, to prawda orczyk ten nazwałem Szalonym Koniem ,średnio 2 chętnych na 10 spadało z niego na pierwszych metrach:) Za to pędzi pod górę jak szatan Były plany zamiany tego orczyka na kanapę w tym roku ale raczej nie wypalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2008 Tak Aklim , błąd mój literówka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 3 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2008 Chopokiem byłem trochę zawiedzony- spodziewałem sie czegoś więcej. Może miał na to wpływ fakt, ze gdy powiało to natychmiast zamykali całą górę powyżej lasu przez co powstawał niezły tłok na jeszcze-czynnych trasach . Nie byłem jeszcze w Ruzemboroku i Donovaly ale mam nadzieję to nadrobić przy okazji jakiegoś weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 3 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2008 Miejsce do którego wracam latem i zimą : Zdiar Byłem dzisiaj w Zdiarze - zniknęła duża połać lasu, na prawo od obecnie istniejących wyciągów. Myślę, że w przyszłym sezonie powstanie tam dość długa trasa - także u stóp Hawrania będzie można nieźle pośmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_ol Napisano 3 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2008 Donovaly - generalnie ośrodek godny polecenia ( pod warunkiem że jest śnieg ) :D Byłem tam na przełomie lutego i marca i niestety nie trafiłem na jakieś super warunki ale pojeździć się dało . Ružomberok - również godny polecenia . Żeby tylko zima była jak należy !!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2008 Byłem dzisiaj w Zdiarze - zniknęła duża połać lasu, na prawo od obecnie istniejących wyciągów. Myślę, że w przyszłym sezonie powstanie tam dość długa trasa - także u stóp Hawrania będzie można nieźle pośmigać. We wczorajszym TELEXPRES ie podawali,że w/w inwestycja będzie zagrożeniem również dla polskiej części ekosystemu Tatr . Baranie łby. Tzn. Alp już powinno nie być.Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2008 Byłem dzisiaj w Zdiarze - zniknęła duża połać lasu, na prawo od obecnie istniejących wyciągów. Myślę, że w przyszłym sezonie powstanie tam dość długa trasa - także u stóp Hawrania będzie można nieźle pośmigać. Bończa Fotki poprosimy Ale rozumiem że to nadal na strednicy? Tylko tam po prawej stronie gdzie wcześniej były niby trasy dla biegaczy ? Czy to w Bachledovej Dolinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2008 No i jeszcze do kompletu Vratna z Chlebem,mniej ludzi niż na Chopoku,a trasy fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 4 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2008 Ale rozumiem że to nadal na strednicy? Tylko tam po prawej stronie gdzie wcześniej były niby trasy dla biegaczy ? Czy to w Bachledovej Dolinie ? Tak, to właśnie tam, a w zasadzie powyżej tras biegowych. W Bachledovej też coś robią, ale wjazd tam był utrudniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mala_mi Napisano 19 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2008 Powtórzę wypowiedzi innych, ale ja również uwielbiam jeździć na Chopok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi