aklim Napisano 29 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2008 A Klimku wiesz co nie chce Ci mącić w głowie ale ... nawet tutaj na forum taki jeden pan pisał o tej narcie że jest mułowata ( ile w nią wcisniesz tyle zabierze i nic nie odda) przez co również wolna ze skrętu w skręt co sie tyczyło zarówno 9x jak i 9s mój kolega po testach podzielił to zdanie (a on na rzeczy sie raczej zna) ja sam nie ujeżdżałem ale coś w tym musi być... może lepiej byłoby najpierw spróbować jakiegoś testa w zeszłym roku z rosoła był naprawde ciekawy demo tour no tylko tego roku zeszłorocznej nie sprawdzisz raczej ale sa napewno jakieś wypożyczalnie które mają to na stanie a co do długosci to ambro bez przesady to slalomka jest i nawet jak by aklim był niewiadomo jakim bykiem to jak dla mnie 165 to dla mnie maks... 173 to do rekreacyjnej jazdy coś przypominającego gigantke bym polecił ale nie slalomke co do długości to zgadzam się ,165 powinno być OK ale z tą mułowatością toś mi zabił klina:confused: , bo w zeszłorocznym NTN-nie zebrały raczej dobre opinie:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptoku Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 Witam, zastanawiam sie nad kupnem rossignoli s9, mam 168 i nie wiem czy 150cm nie beda za niskie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 Może coś więcej o sobie ? Poziom umiejętności itd. Napisz ile możesz i postaramy się pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 kolego ptoku dlugość ok:) ale swoją drogą cos wiecej:) no i witamy na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptoku Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 witam rowniez, tak na marginesie to jestem kolezanką anie kolegą, ale można było sie pomylić a co do jazdy to jestem chyba dośc zaawansowana,obecnie mam head world cup 160 cm z sezonu chyba 2005/06 i myśle, ze najwyzsza pora na zmiane a poza tym one są dla mnie za dlugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptoku Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 aha zastanawiałam się jeszcze nad atomicami sl10 one są o model nizsze ale chyba tez niezle.. nie wiem juz sama, pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 Dobra narta ,tak myślałem dopóki nie kupiłem ELAN SL perfekcyjna do krótkiego slalomu i wybacza dużo błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 Tak więc wszystko zależy jak bardzo ambitną nartę chcesz kupić. Od najtrudniejszej do "najłatwiejszej": -Rossignol 9S -Atomic SL10 -ELAN SL co do długości to 150 przy Rossim będzie ok przy pozostałych możesz pokusić się po parę cm więcej. Życzę trafnego wyboru i wiele radości z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptoku Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 ok, dzieki wielkie za informacje, ale mam jeszcze jeden typ: atomic st12:D i chyba to będzie najlepszy wybór, boje sie troche tych rossignoli, jezdze dobrze na krawedziach, nie boje sie predkości itd. ale nie ćwicze nóg przez cały rok i chyba sobie na nich jeszcze za bardzo nie poradze, sorry ze tak nudze ale zadko zmieniam sprzet a jak juz, to chce byc z niego zadowolona;p a co do elanów sl to słyszałam ze sie rozwarstwiają;/ takze chyba nie bardzo mi pasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 zadko zmieniam sprzet a jak juz, to chce byc z niego zadowolona;p Jak większość z nas Kto kupuje narty z których nie będzie miał przyjemności ? Co do tych Atomików to uważam ze to bardzo dobry pomysł. ST12 jest bardzo ciekawa nartka slalomowa lecz bardziej wszechstronna niż Rossi i miększa. No i skonstruowana z myślą kobietkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Jak większość z nas Kto kupuje narty z których nie będzie miał przyjemności ? Co do tych Atomików to uważam ze to bardzo dobry pomysł. ST12 jest bardzo ciekawa nartka slalomowa lecz bardziej wszechstronna niż Rossi i miększa. No i skonstruowana z myślą kobietkach 100% prawda,ale przyjemna narta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptoku Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 to w takim razie jestem juz zdecydowana:), tylko długosc 150 czy 155? przypominam, ze wzrost mam 168 a waże 60 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 Jeśli wcześniej myślałaś o 9S to znaczy że podchodzisz to sprawy bardziej ambitnie więc myślę że powinnaś wybrać 155 Narta będzie wtedy przyjaźniejsza w troszkę dłuższym skręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxina Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 ptoku, ja jeżdżę na rossi s9 i nie mam mocnych nóg, a już napewno nie takie jak u kulturysty. i jestem przeszczęśliwa, że je mam, i nie chcę innych naprawdę fajne nartki. jak ja daję na nich radę, to Ty też dasz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptoku Napisano 24 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2008 hehe no przynajmniej jakas dziewczyna sie wypowiedziala:P. no to dobrze wiedziec bo ciezko mi znalezc te atomiki;/ a 9s nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monisiek Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 (edytowane) ross s9 i inne modele tej firmy moża wypróbować było w zeszłym sezonie w szpindlu:) Mają centrum testowe rossignola - z tego co pamiętam pierwsze 2h są za darmo. Kaucja chyba 1000koron. Polecam! Ja w lutym tego roku wypróbowałam pierwszy raz rossignole s9 i się w nich zakochałam:) Nie mam dużego doświadczenia w modelach nart, poprzednie były typowo dla początkująchych, a po 2godzinach na s9 stwierdziłam, że mój poziom umięjętności znacząco wzrósł!!hehehe:) Te narty świetnie się trzymają śniegu, "same" skręcają! Tak jak mówiła maxima- nie trzeba mieć bardzo silnych nóg! Nart slalomowe, ale nawet na gigancie można osiągnąć na nich niezłe prędkości ( mi się udało 79km/h ) Kiedy postanowiłam je kupić(koniec lutego), przeszukałam wszystkie sklepy we wrocławiu i niestety nie znalazłam już żadnego modelu o interesującej mnie długości i zmuszona byłam nabyć s8 (moim zdaniem naprawdę niewiele się różnią)- zresztą ostatnią parę w całym mieście!Widać miały wzięcie! Namawiano mnie również na atomiki sl10(nowość)-ale nie było mi dane znalezienie ich w żadnej wypożyczalni a w ciemno nart nie ma co kupować. aaa- do ptoku- polecam 155. Ja mam 150 przy wzroście 163 i są w sam raz:) Edytowane 30 Listopad 2008 przez monisiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Fajnie dziewczyny, że się wypowiedziałyście. Ja od tego sezonu rozpoczynam przygodę z 8s (definitywnie zaniechałam ich sprzedaży) i skoro Wy je tak chwalicie to już jestem pewna, że będę z nich zadowolona niestety wyprobuję je pewnie dopiero w lutym chyba, że w międzyczasie wypali jakiś wyjazd weekendowy gdziekolwiek Pozdrawiam wszystkie użytkowniczki rosołów 8/9s no i użytkowników oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Nart slalomowe, ale nawet na gigancie można osiągnąć na nich niezłe prędkości ( mi się udało 79km/h ) Jak i gdzie zostal wykony pomiar predkosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Może nie na tyczkach ale rzeczywiście można w dłuższym skręcie trochę się rozpędzić. Oczywiście nie to co na gigantkach bo to nawet nie ma porównania ale pokazuje to że 9s jest stosunkowo uniwersalna. Miło że kolejna osoba chwali te narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monisiek Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Jak i gdzie zostal wykony pomiar predkosci ? jak - przy pomocy gpsa (ale nie takiego jak w autkach się używa, tylko taki mały, przenośny, powiedzmy rowerowy). gdzie - dolomity- region Val di fassa (dokładnie col margeritta) kiedy - marzec 08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Dzieki, na to nie wpadlem Przy okazji zrobie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qukiz Napisano 6 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2009 Witam Witam, zastanawiam sie nad kupnem nart Rossignol 9s lecz raczej z sezonu 2006/2007. Jeżdżę na nartach ładnych kilka lat. Moje obecne deski to volkl p60 (Juniorskie ) te czerwone.. ;p one sa chyba gigantowe. Jednak tamte narty kupowalem.. bo mi sie podobaly;P teraz chce wybrac cos bardziej pod siebie.. Jezdze krotkim skretem, dosc szybko, uwazam sie za dosc dobrego narciarza. Pytanie... czy dam im rade? jesli nie to jakie narty polecacie? Najlepiej uzywane do 1000zl max. Pozdrawiam, dzieki za odpowiedzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 6 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2009 Jeśli uważasz się za dobrego narciarza to jakoś tam dasz sobie radei. Na początku możesz mieć problemy gdyż to na prawdę duży przeskok z juniorskiej deseczki na topowy model slalomowy. Jeśli nie czujesz się do końca na siłach na taką zmianę może pomyśl o modelu niżej - 8S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qukiz Napisano 6 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2009 Hmm Tylko wlasnie te 8s ciezko dostac uzywane ;/ A co innego moglbys mi polecic? Moze jakas narta allmoutain ale bardziej slalomowa? I czy mozesz mi cos powiedziec o tej narcie X-fight5 rossignola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 6 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2009 No to może warto dorzucić tą stówke i kupić nówki : http://allegro.pl/item518267708_okazja_nowe_rossignol_radical_8s_165cm_krakow.html lub 200 ziko i masz lekko używane dechy z tego sezonu: http://allegro.pl/item523242396_rossignol_r_8s_wc_165_cm_2008_2009.html Jeśli nie zależy Ci na rossignolach to może rozejrzyj się za atomikami SL10. To też slalomka i też nie najwyższy model. Powinno być ich więcej niż 8Sów A Xfighty5 to najniższy model z tej grupy Rossi. Prędzej polecałbym "dwójki" (Xfight2 Oversize) ale nie wiem czy znajdziesz gdzieś używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi