Raceman Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Co sadzicie o naszej złotówce w tych ostatnich dniach? Mym zdaniem jest to sztucznie napędzana farta żeby jedni mogli pokupic za bezcen. I ceikawe ile bedzie kosztowało euro wiadomo z jakich względów (skipasy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Ile by nie kosztowało Euro, to wiadomo skipasik sezonowy jest już od misiąca w kieszeni . To tylko dodatkowa motywacja żeby jeździc i jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Też uważam,że to "sztuczna gra". Do niedawna miedź stała na najwyższym poziomie. Ceny ropy sięgały apogeum. Nagle *** szczelił bomki i wszystko tanie jak barszcz. To nie do zrozumienia dla takiego małego móżdżku jak mój :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 to co sie dzieje ogolnie na swiecie jest nie pojete. jak indeksy moga byc w takich skrajnych punktach-raz same maxy,a potem same BARSZCZE UKRAIŃSKIE:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Napedzana tanimi kredytami gospodarka USA i Europy zwolnila. Zmniejszylo sie zapotrzebowanie na produkty - glownie na caly szajs z Chin i surowce i ropa staniala. Banka pekla. To jeszcze nie koniec. Najciekawsze dopiero przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Najciekawsze dopiero przed nami Najmniej ciekawsze dla nas przed nami ... Nikt nie wie kiedy skończy się zjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 23 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Coś tak myślę że nam juz nigdzie nie bedzie się opłacało jechać na narty. Jak tak dalej pójdzie to będziemy zarabiać miesięcznej pensji na 2 baki paliwa w strefie Euro! Idzie ku złemu. Pamietacie tych mądrali którzy krzyczeli że złotówka jest za mocna???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Z tymi surowcami tanimi jak barszcz bym nie przesadzał - jeszcze nieco ponad rok temu taka cena ropy uchodziła za bardzo wysoką; do tego znaczny spadek cen surowców wiąże się ze wzrostem ceny dolara - jeśli dolar spadnie to surowce automatycznie wzrosną w podobnym zakresie. Sytuacja jest delikatnie mówiąc nieciekawa a Euro po 4 zł realne - niestety, oby nie było gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 (edytowane) Właśnie ogłosili - Euro już kosztuje powyżej 3.8 Korekta!!! Na notowaniach online walut Euro jest już po 3,95 Może z tego wyjść, że jutro w NBP Euro będzie po ... 4 zł!!! Edytowane 23 Październik 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Do konca dnia jeszcze troche czasu zostalo a funt juz po 5zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caracas Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Coś mi się zdaje ,że już pojechałam w tym roku w Alpy. Przy takiej cenie € . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 A ja mam mieszane uczucia bo: - na szczescie wykupiłem już urlop 2 tygodnie na zajebiscie gorącej plaży - w przyszłym roku tunezja i egipt to będzie mega wypas, a szykuje się Wladysławowo - chyba zrezygnuje z narciarstwa - to w Polscemnie nie zadowala, a na inne nie będziemnie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Ehhh - pamiętacie marzec-2004 1E > 4,90 :eek: a miało być tak pięknie - w grudniu-2008 1E~3,10 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 w styczniu w Donovaly na Słowacji apartament z pełnym wyposażeniem 7 dni dla 4 osób 460 E.......właściwie Austria jest w tej cenie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 (edytowane) HOHO nie byłem w Donovaly ze cztery lata już - ale nawet wtedy z trudem znalazłem nocleg za ~300 SKK - ceny były już wtedy podawane pamiętam w Euro - to specjalnej różnicy z krajami strefy Euro nie widziałem :eek: Słowacy szczycą się że Donovaly to jest ich biegun zimna Edytowane 23 Październik 2008 przez fikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Panowie - don't panic - zeszły sezon zimowy (o0/07) pewnie każdy z was albo prawie śmigał w Alpach - euro było 3,9 - 4,00, pamiętam, ze z karty mi bank przeliczał powyżej 4 zł - jakoś wtedy nie narzekałem. Kurs się ustabilizuje tylko pytanie o poziom, ja stawiam na 3,90 i później lekko będzie spadać, taką mam nadzieję. Jeśli nie pojedziemy to przypuszczam nie z przyczyn kursowych tylko znacznie gorszych - mozna to wrzucić do worka powiedzonek kryzysowych gdzie na Islandii mówia,że sobie teraz mogą ryb nałapać - ja mam nadzieję, że kartofli sadzić nie będziemy musieli koło domów. Jesli tak to narty nam po głowie nie będą jeździły. Osobiście mam doświadczenia z wykopek - za tzw komuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 (edytowane) Coś mi się zdaje ze mój kręgosłup se odpocznie w tym sezonie (rwa kulszowa-ehh) - za dużo tenisa chyba Edytowane 23 Październik 2008 przez fikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Panowie - don't panic - zeszły sezon zimowy (o0/07) pewnie każdy z was albo prawie śmigał w Alpach - euro było 3,9 - 4,00, pamiętam, ze z karty mi bank przeliczał powyżej 4 zł - jakoś wtedy nie narzekałem. Kurs się ustabilizuje tylko pytanie o poziom, ja stawiam na 3,90 i później lekko będzie spadać, taką mam nadzieję. Jeśli nie pojedziemy to przypuszczam nie z przyczyn kursowych tylko znacznie gorszych - mozna to wrzucić do worka powiedzonek kryzysowych gdzie na Islandii mówia,że sobie teraz mogą ryb nałapać - ja mam nadzieję, że kartofli sadzić nie będziemy musieli koło domów. Jesli tak to narty nam po głowie nie będą jeździły. Osobiście mam doświadczenia z wykopek - za tzw komuny No nie wiem, ja kupiłem Fajery po 3,6. A na wiosne było już taniej. Na moje wakacje w kwietniu 3,4. Polecam Wam :http://www.bre.pl/pl/Serwis_Ekonomiczny/kursy_i_kwotowania/fixing_nbp/ Można wykresiki pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Ehhh - pamiętacie marzec-2004 1E > 4,90 :eek: a miało być tak pięknie - w grudniu-2008 1E~3,10 :( Zapowiada się,że znowu tak będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Nie narzekajcie, w 2003 roku rozpocząłem dość dużą inwestycję(jak na mnie), a termin płatności przypadł mi na luty 2004 i nie było już możliwości prolongaty, musiałem przelać do Holandii i Niemiec 90 000 € po kursie 4,94, drożej już nigdy nie było!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 No obyś mial rację.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 23 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Panowie mamy kryzys światowy (ponoć), pamiętacie jak mówili że nasza czyli polska gospodarka "mocno" stoi na nogach i nie mamy się czego obawiać... I teraz widać które gospodarki dobrze stoją , dziś spadały tylko waluty Brazyli, Korei ,Węgier i jak myślicie kogo jeszcze .... tak tego środkowoeuropejskiego TYGRYSA gospodarczego Polski.... Wszystkie waluty zwyżkują. Jest jeszcze tego mały plus , a mianowicie krajowi producenci będą mieć zbyt z racji słabego złotego. Dziś Sejm zezwolił podmiotom gospodarczym zarejestrowanym w Polsce na rozliczanie się z firmami w obcej walucie już nie potrzebują na to zgody Prezesa Narodowego Banku Polskiego. Pokrótce można powiedzieć że wielcy sądzą że złoty nadal spadnie i nie będzie się liczył w ogóle na arenie międzynarodowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 I teraz widać które gospodarki dobrze stoją , dziś spadały tylko waluty Brazyli, Korei ,Węgier i jak myślicie kogo jeszcze .... tak tego środkowoeuropejskiego TYGRYSA gospodarczego Polski.... Hmmm to chyba jednak nie tak. Ale ja tylko w banku pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Ja tego nie rozumiem . Na starym terenie unii (RFN i inne kraje ) totalna padaczka , banki padają jak kaczki , rządy biorą odpowiedzialność za kasę ludzi a oni przecież stworzyli walutę Euro dlaczego złotówka spada a waluta bankrutów rośnie w siłę ? . Jako anegdotę dodam że bank z Dusseldorfu dostał kasę od Angeli żeby nie padł ponieważ swoją kasę zainwestował w pożyczki hipoteczne w Usa . Teraz został kupionny przez ??? naturalnie za 20 % wartości przez bank z Dallas naturalnie z USA . Oj chłopaki kasę trzepią . Pozdrowienia dla kumatych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Dlatego juz dawno trzeba bylo byc w Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi