Gość berry Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Najnowsze wieści z Molltalera... 3 dni - wielki błękit... rano skorupa, po południu miękko, ale przyjemnie... Dwa stoki czynne i (dziś rozmawiałem z obsługą) nie otworzą trasy do jeziora, dopóki nie spadnie śnieg :-)))))))... Towarzystwo mocno międzynarodowe... Reprezentacje również... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Witaj Berry. Ale wam zazdroszczę . Jednak już w czwartek jedziemy do Was. Molestuj ich niech otwierają wszystko. Powiedz ze na 24 przyjedzie z polski tyle osób że im rozjadą cały ten szczyt o który tak dbają, więc lepiej niech działają . Dzieki Ci Berry za bezpośrednie relacje i czekam na następne Do zobaczenia w piątek na Molltalku:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Na czw - nd pokazuj: 2 dni slonce z chmurka; 2 dni chmury ze sniegiem. Caly czas malo-sredni mroz u gory. Oby tylko bez szalonej mgly Zobaczymy. Dzieki za sygnaly zycia... stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Najnowsze wieści z Molltalera... 3 dni - wielki błękit... rano skorupa, po południu miękko, ale przyjemnie... Dwa stoki czynne i (dziś rozmawiałem z obsługą) nie otworzą trasy do jeziora, dopóki nie spadnie śnieg :-)))))))... Czyli na chwilę obecną bardziej zasadne by było jechać na jakiś jeden z tyrolskich lodowców np Stubai, Soelden, Tux na tych 3 po ok 35 km czynnych tras. W zeszłym roku o tej porze to Alp z pod śniegu nie było widać, a za tak jakby tydzień zostały otwarte ośrodki troszkę wyższe od naszych Beskidów: Reiteralm, Turracher Hohe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Michał !! - no co jest - zamawiałeś pogodę???!! Berry - szykuj gitarę !! - w czwartek jesteśmy !! pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Tak mnie tam ciągnie i myślałem nawet żeby w tym tygodniu tam wyskoczyć. Ale te wieści nie są tak bardzo optymistyczne (jak dla mnie). Ale nie mówię nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 (edytowane) Wojtuś, czy jak ja z najwyższym uzgadniałem pogodę to kiedyś nie było ?? Zazwsze była, to czemu miałby mnie teraz zawieść i nie dostarczyć pogody ?? zresztą popatrzeć wystarczy tutaj : http://www.wetter.at/wetter/sport-freizeit/ski-wetter/oesterreich/kaernten/moelltaler-gletscher Edytowane 20 Październik 2008 przez scatman_wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Najnowsze wieści z Molltalera... 3 dni - wielki błękit... rano skorupa, po południu miękko, ale przyjemnie... Dwa stoki czynne i (dziś rozmawiałem z obsługą) nie otworzą trasy do jeziora, dopóki nie spadnie śnieg :-)))))))... Towarzystwo mocno międzynarodowe... Reprezentacje również... Bawcie się dobrze, zazdrość mnie zżera ale wytrzymam jakoś jeszcze te...parę miesięcy... Czekamy na fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Heh, niby uruchomione jest jeszcze jedno krzesło ale jak pisze "berry" że tylko dwie traski czynne, to zapewne chodzi o te podwójne, równoległe do kanapy 6-ki:cool:. Niedawno Ktoś zapodał fotki z wyjazdu Słoweńców z początku października i tam z "Ich" fotek wyglądało że trasy do jeziorka były jednak ratrakowane. Może są szykowane na "Wielkie otwarcie" 24.10. !!! bo inaczej to będzie tłok "na górze". Jakby co to spotykamy się na stoku. Jadę z Wojtkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Robuś wiem że jedziesz z Wojtkiem Ja też na fotach Słoweńców widziałem ze do jeziorka chodzi. Zobaczymy, ale będzie dobrze zawsze było dlaczego teraz a nie być . POgodę widziałeś na linku w poście powyżej, będzie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Robuś wiem że jedziesz z Wojtkiem Ja też na fotach Słoweńców widziałem ze do jeziorka chodzi. Zobaczymy, ale będzie dobrze zawsze było dlaczego teraz a nie być . POgodę widziałeś na linku w poście powyżej, będzie fajnie Do "jeziorka" nie chodzi, ale moze chodzic. Zaufajcie gospodarzom bo oni robia co moga. Sa caly czas w konflikcie. Jak utrzymywac snieg i kiedy dac z niego korzystac. Jak bedzie mroz to moga otworzyc ta trase na pare godz powiedzmy do godz. 11, bo pozniej temp. jest za wysoka i nastepuje szybkie niszczenie podkladu, i to moze bylo widac na zdjeciach slowencow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jovanka27 Napisano 22 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2008 Molltaler - kolejna trasa otwarta ;-) Informacja od Berrego, prosto z Molltalera: Właśnie została otworzona kolejna trasa - właśnie ta do jeziora - Berry'emu udało się nią zjechać jako pierwszemu ;-))) Jeśli chodzi o wyjazd 7.11 to są jeszcze wolne miejsca. Więcej informacji na priv do Berry'ego Ponadto w dniach 8-9.11 w związku z oficjalnym otwarciem sezonu, będzie wiele dodatkowych atrakcji na lodowcu, wśród nich oczywiście testy sprzętu ;-)) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 23 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2008 Dzięki wielkie za cenną i wspaniałą ieormcyjkę o trasce nad jeziorko . Już jutro rano będziemy ją testować czy aby śnieg na niej nie za tępy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 27 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2008 Wrócilim.... 3 trasy czynne... śnieg w większości sztuczny (na stoku oczywiście... poza naturalny)... wielkie weekendowe oblężenie, kolejki pięciominutowe... i Juicea poznałem :-)))), z przystawkami zresztą :-)))... 10 dni pogody z jednodniową przerwą... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2008 Wrócilim.... .. i Juicea poznałem :-)))), z przystawkami zresztą :-)))... 10 dni pogody z jednodniową przerwą... Znaczy co ?? Soczek z piersiówką jeździ:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 27 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2008 Znaczy co ?? Soczek z piersiówką jeździ:D Nieee Soczek jest fajnym chłopem i ma fajnych znajomych i rodzinkę :-)))))... Takie moje klimaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2008 Znaczy co ?? Soczek z piersiówką jeździ:D Jedzilem z malymi soczkami (to nie byly moje dzieci ) w kartonikach i z rurkami bo mnie strasznie suszylo w paszczy w trakcie. Aby nie tracic czasu na uzupelnianie plynow w knajpie. 3 dni rewelacyjnej pogody. Rewelacyjnej nauki i prawie rewelacyjnej jazdy, no bo sie troche kolano rozpierdzielilo. Ale coz - taki live. Wazne ze sie zona na jazde otworzyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2008 3 dni rewelacyjnej pogody. A jakie wrażenia z Molltalera, wiem że ciężko o subiektywną ocenę bo czynne zaledwie 3 trasy, ale może pokusisz się o jakieś porównanie z Tuksem gdzie dotychczas bywałeś, z takim założeniem że jak by było wszystko czynne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2008 A jakie wrażenia z Molltalera, wiem że ciężko o subiektywną ocenę bo czynne zaledwie 3 trasy, ale może pokusisz się o jakieś porównanie z Tuksem gdzie dotychczas bywałeś, z takim założeniem że jak by było wszystko czynne..... Ciezko mi bedzie "wydac" takie obiektywne porownanie. Jezeli chodzi o mozliwosc "pojezdzenia" sobie to wiadomym ze Tux jest ponad 2 krotnie wiekszym osrodkiem. Do tego z wiekszym "rozczlonkowaniem" wyciagow poprzez ich "rozorczykowanie" co powoduje ze nawet w momentach wielkiego natloku na dole u gory mozemy znalesc spokoj i pustki i sztruksik nawet poznym popoludniem. Na Molltalerze nie mamy orczykow, "tylko" kanapy / krzesla. To daje mozliwosc odsapniecia nogom i jazdy bez wypinania nart, ale powoduje mozliwosc wiekszych kolejek ze wzgledu na ich ilosc. Choc obecnie przy weekendowym natloku (Slowency, Czesi, Italiancy, Wegrzy, Miejscowi i Krajanie) kolejka do gl. kanapy nie byla dluzsza niz 5 min. Za to na stoku potrafilo byc naprawde tloczno momentami (nasuwaly sie nam i znajomym mroczne wspomnienia Bialki:D), szczegolnie ze jedna trasa byla przez pierwsze poranne godziny przymknieta na treningi dla zawodnikow. Ale to tez przeciez mielismy specyficzna sytuacje, poniewaz nie tylko ze brakowalo sniegu na wszystkie "lodowcowe" trasy, ale rowniez nie bylo nigdzie sniegu w okolicy i wszystcy walili w ten punkt. Do tego moja ocena potrafi byc troche skrzywiona subiektywnie, poniewaz jestem mlody i spozniony i "skrzywiony" narciarsko, dla mnie wystarczy doslownie kilka odpowiednich tras aby na nich meczyc to co nie zostalo jeszcze wymeczone. Widoki dosc podobne, na Tuxie wiecej wysokich szczytow w okolicy, na Molltaler jeziorka swiecace blaskiem zieleni w dole. Acha - dla co poniektorych moze byc bardziej istotne - w porownaniu do teraz i ostatni sezon, na Tuxie wieksze knajpy z lepszym zarciem i nizszymi cenami - ale tak bylo w lutym, nie wiem teraz. Resume - co kto lubi. Byc moze Tux elastyczniejszy na rodzinny wyjazd z dzieckiem. Na Molltaler - choc mniej tras - to wdaly mi sie ciut ciekawsze momentami. Ale rownie dobrze mozna sie odlalezc na odwrot. Tym bardziej ze jednak brakowalo mi "pelnych danych i warunkow" do takiej rzetelnej oceny. Wazne ze jest zadowolenie z otwarcia sezonu Chce wrocic i tu i tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 28 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2008 Witaj Soczku My waśnie wróciliśmy do naszej szarej Warszawy Miło było poznać Cie w realnym świecie . Nie wiem czy Ty, ale my już bśmy chętnie wrócili na stok Pozdrawiam ja i moja ekipa. Zdjęcia i filmy w późniejszym terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 28 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2008 sie masz Juice - no miło było poznać osobiście !! .. do następnego.. - pozdrów rodzinkę !! pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 28 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2008 ... Wazne ze jest zadowolenie z otwarcia sezonu Chce wrocic i tu i tu Heh, pozdrawki dla Ciebie Juice.P.S. Dołączam kilka fotek tak jak obiecałem Alfredowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 28 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2008 Robaczku pokaż fotki ze sniegiem, bo nam nie uwierzą że jeźdzliśmy I to jak jeździliśmy, z ułańską fantazją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
o.tisk Napisano 28 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2008 Heh, pozdrawki dla Ciebie Juice. P.S. Dołączam kilka fotek tak jak obiecałem Alfredowi. Kurde ... a gdzie ten piękny śnieżek w słynnych Scatmanowych żlebach vis a vis Europa Bar ... ;-( Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 28 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2008 Heh, pozdrawki dla Ciebie Juice. P.S. Dołączam kilka fotek tak jak obiecałem Alfredowi. Dziekuje bardzo. Coraz rzadziej ale jeszcze lubie wiedziec na czym lezy snieg po ktorym jade. Jak wypadly testy nart, ktore modele przechodzily z rak do rak a na ktore nikt nie spojrzal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi