ksia Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Witajcie! Chciałabym kupić nowe nartki, ale naprawdę gubię się w całym tym sprzęcie. Może moglibyście mi coś zasugerować? Wzrost - 176 waga - 53 umiejętności - 5 / 6 Na co zwrócić uwagę przy kupnie nart? Jaka długość? Oglądałam narty rossignola passion i attraction - co o nich myślicie?? A może jakieś inne modele? Dzięki za wszelką pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Witaj. Przy wzroście 175 narta max 165, chyba że zamierzasz jeździć gigant, to wtedy dłuższe. Wybór między nartami które przedstawiłaś powyżej to jak powiedział kiedyś ktoś - wybór między dżumą a cholerą. Ja na Twoim miejscu szukał bym nart z serii race. Na pewno nie z nart kobiecych. Te narty są dobre do lansu bo mają fajne kwiatki w szacie graficznej, ale do jazdy nie są za najlepsze Pomyśl o nartkach bardziej ambitnych. Atomic sl9, rossignol 8s lub 9s albo podobne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 A dlaczego nie narte z grupy cross? Narty, które podał scatman, są w większości przypadków nartami na trasy przygotowane. Cross - grupa nart na każde warunki. - W tej grupie szukałbym oraz z Twoimi umiejętnościami również w grupie nart damskich - jednak tutaj narty z wyższej półki (dla kobiet z ambicjami). - scatman patrz-> Dynastar Exclusive Course Pro np. Co do długości, to raczej ok 160. Nie skracajmy nart na siłę, jeśli tego nie musimy robić. Co do firmy, zostawiam Ci wolną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Oczywiście ze można skikrosowe nartki, można również frirajdkli jakieś, jednak ja założyłem że z 5 umiejętnością Ksia nie będzie sie wypuszczać za trasę, a raczej jeździć po przygotowanych stokach. ja przy 192 cm jeżdżę na 165 i póki nie chcę jechać giganta lub za trasę to to są wspaniałe nartki. Więc dla Ksi 160 to max, chyba że chce jechać gigant... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magic_sc Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Ja bym Ci plecil narte Elan SpeedMagic, bardzo fajna kobieca narta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Witajcie! Chciałabym kupić nowe nartki, ale naprawdę gubię się w całym tym sprzęcie. Może moglibyście mi coś zasugerować? Wzrost - 176 waga - 53 umiejętności - 5 / 6 Na co zwrócić uwagę przy kupnie nart? Jaka długość? Oglądałam narty rossignola passion i attraction - co o nich myślicie?? A może jakieś inne modele? Dzięki za wszelką pomoc:) Rossignol Attraction i Passion to dlugie serie o roznych parametrach mimo ze dla kobiet to jedne tu a inne tam sa bardziej przydatne. bardzo wazne przy zakupie i posiadaniu jest to zeby sie podobaly. Napisz, ktore podobaly sie najbardziej a wtedy zabacze jak z ich przydatnosci dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Wszystko zależy od tego gdzie i jak chcesz jezdzić...jesteś wysoka ale mało ważysz to również istotne .Modele Rossi są z grupy kobiecej ,bardzo dobrej grupy nart.Jeżeli szukasz spokojnej nartki na trasę do rekreacyjnej jazdy to passion ,jesli chcesz dynamiczniej pośmigać to Attraxion ,sztywniejsza mocniej wytaliowana .Obie w ciekawym design-ie. Jeżeli masz zapędy sportowe to możesz np na trasę rossi 8s,atomic sl10,wymagający dynastar omeglass ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksia Napisano 19 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 ooo to już jakieś wskazówki... co do mojego o stylu jazdy... napewno nie jeżdżę hm rekraacyjnie i wolno. Lubię szybki zjazd, tyle tylko że miałam 2 sezonową przerwę i nie wiem co z moich umiejętności zostało. Napewno będę się trzymać przygotowanych tras. Czyli z rossignoli grupę passion mogę wykluczyć??? to już coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Sporo ludzi deklaruje że lubi szybką jazdę -fajnie pod warunkiem że wraz z wysoką prędkością są wysokie umiejętności...wtedy ma to sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksia Napisano 19 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 czemu uważacie, że narty z serii dla kobiet nie będą odpowiednie? tj. padło gdzieś takie stwierdzenie... warto porzucić ładny design na rzecz lepszej jazdy, tak? ehhh warte zastanowienia, chociaż moja dusza kobieca rwie się do tych ładnych kółeczek na rossignolach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Bardzo popularna dla dobrze jeżdzących kobiet jest 8S ale to typowa slalomka ,możesz to zmienić na 8X i wtedy masz większy promień,stabilność,dynamikęi prędkość w jednym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 W 90% narty kobiece spokojnie spełniają swoje zadanie ,dla 10% to nie wystarcza i wtedy wsiadają kobietki na modele z górnej półki już nie dla kobiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksia Napisano 19 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 o czyli już znowu coś wiem, czyli jeśli 90% starcza to i mi raczej powinno starczyć, nie będę się zaliczała do o grona tych szczęśliwych 10%. Aa co do jazdy... bez przesady z tą prędkością, jeżdżę szybko, ale bez wariacji. Szalona jestem, ale żyć chcę i nie chcę uszkodzić innych. Więc wracając do tematu... polecono mi tez narty atomica (już nie pamiętam niestety modelu), oraz blizzardy cmx 9 - ale odniosłam wrażenie, że tu moje umiejętności tak daleko nie sięgają. Coś może więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Rossignol Attraction i Passion to dlugie serie o roznych parametrach mimo ze dla kobiet to jedne tu a inne tam sa bardziej przydatne. bardzo wazne przy zakupie i posiadaniu jest to zeby sie podobaly. Napisz, ktore podobaly sie najbardziej a wtedy zabacze jak z ich przydatnosci dla ciebie Tylko Attraxion. Passion to kompletny niewypał - testowane w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksia Napisano 19 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 a jeśli attraxtion - jaka długość przy 176? 154 czy 162? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Jaka dugość, cóż ilu piszących to każdy będzie miał swoje zdanie. Ja obstaję przy swoim czyli nie kobiece tylko z wyższej półki S8 lub X8 lub coś w tej klasie. Długość żeby sie jeździło przyjemnie i łatwo do 80 km/h to 154. Wojtek, tutejszy Jaho ma 190 cm i 100 kg i jeździ na 155, Juraz bydgoszcz też na takich nartklach jeździ, a ja przy 192 na 165 . Ale może ktoś Cie przekona do dłuższych, na dłuższych też ludzie jeżdżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Jaka dugość, cóż ilu piszących to każdy będzie miał swoje zdanie. Ja obstaję przy swoim czyli nie kobiece tylko z wyższej półki S8 lub X8 lub coś w tej klasie. Długość żeby sie jeździło przyjemnie i łatwo do 80 km/h to 154. Wojtek, tutejszy Jaho ma 190 cm i 100 kg i jeździ na 155, Juraz bydgoszcz też na takich nartklach jeździ, a ja przy 192 na 165 . Ale może ktoś Cie przekona do dłuższych, na dłuższych też ludzie jeżdżą A ja mam 170cm wzrostu i jezdze na 180cm.:) i wcale to nie wynika z kompleksu dlugosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2008 Ja obstawiam dla Ciebie na 162 cm. jesteś wysoka ale mało ważysz to również istotne Poprawnie mowi sie "jestes zgrabna wogole, a jak na narciarke w szczegole", a nie jakies tam "malo wazysz" .... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksia Napisano 20 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 juice dziękuję bardzo no dobrze, to sprawe ross attraction mam chyba załatwioną, a teraz... zostawiając na razie wyższą półkę, co jeszcze polecicie z nartek kobiecych? fischery? dynastary? blizzardy? elany? hm? warto na coś zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi