Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

narty dla kobiety 175 cm wzrostu i 53 kg wagi

ksia

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Chciałabym kupić nowe nartki, ale naprawdę gubię się w całym tym sprzęcie. Może moglibyście mi coś zasugerować?

Wzrost - 176

waga - 53

umiejętności - 5 / 6

Na co zwrócić uwagę przy kupnie nart?

Jaka długość?

Oglądałam narty rossignola passion i attraction - co o nich myślicie??

A może jakieś inne modele?

Dzięki za wszelką pomoc:)

Gość scatman_wawa

Witaj.

Przy wzroście 175 narta max 165, chyba że zamierzasz jeździć gigant, to wtedy dłuższe. Wybór między nartami które przedstawiłaś powyżej to jak powiedział kiedyś ktoś - wybór między dżumą a cholerą. Ja na Twoim miejscu szukał bym nart z serii race. Na pewno nie z nart kobiecych. Te narty są dobre do lansu bo mają fajne kwiatki w szacie graficznej, ale do jazdy nie są za najlepsze :)

Pomyśl o nartkach bardziej ambitnych. Atomic sl9, rossignol 8s lub 9s albo podobne.

Pozdrawiam.

A dlaczego nie narte z grupy cross?

Narty, które podał scatman, są w większości przypadków nartami na trasy przygotowane.

Cross - grupa nart na każde warunki. - W tej grupie szukałbym oraz z Twoimi umiejętnościami również w grupie nart damskich - jednak tutaj narty z wyższej półki (dla kobiet z ambicjami). - scatman patrz-> Dynastar Exclusive Course Pro np.

Co do długości, to raczej ok 160. Nie skracajmy nart na siłę, jeśli tego nie musimy robić.

Co do firmy, zostawiam Ci wolną rękę. :)

Gość scatman_wawa

Oczywiście ze można skikrosowe nartki, można również frirajdkli jakieś, jednak ja założyłem że z 5 umiejętnością Ksia nie będzie sie wypuszczać za trasę, a raczej jeździć po przygotowanych stokach. ja przy 192 cm jeżdżę na 165 i póki nie chcę jechać giganta lub za trasę to to są wspaniałe nartki. Więc dla Ksi 160 to max, chyba że chce jechać gigant... :)

Witajcie!

Chciałabym kupić nowe nartki, ale naprawdę gubię się w całym tym sprzęcie. Może moglibyście mi coś zasugerować?

Wzrost - 176

waga - 53

umiejętności - 5 / 6

Na co zwrócić uwagę przy kupnie nart?

Jaka długość?

Oglądałam narty rossignola passion i attraction - co o nich myślicie??

A może jakieś inne modele?

Dzięki za wszelką pomoc:)

Rossignol Attraction i Passion to dlugie serie o roznych parametrach mimo ze dla kobiet to jedne tu a inne tam sa bardziej przydatne.

bardzo wazne przy zakupie i posiadaniu jest to zeby sie podobaly.

Napisz, ktore podobaly sie najbardziej a wtedy zabacze jak z ich przydatnosci dla ciebie

Wszystko zależy od tego gdzie i jak chcesz jezdzić...jesteś wysoka ale mało ważysz to również istotne .Modele Rossi są z grupy kobiecej ,bardzo dobrej grupy nart.Jeżeli szukasz spokojnej nartki na trasę do rekreacyjnej jazdy to passion ,jesli chcesz dynamiczniej pośmigać to Attraxion ,sztywniejsza mocniej wytaliowana .Obie w ciekawym design-ie.

Jeżeli masz zapędy sportowe to możesz np na trasę rossi 8s,atomic sl10,wymagający dynastar omeglass ...

ooo to już jakieś wskazówki...

co do mojego o stylu jazdy... napewno nie jeżdżę hm rekraacyjnie i wolno. Lubię szybki zjazd, tyle tylko że miałam 2 sezonową przerwę i nie wiem co z moich umiejętności zostało. Napewno będę się trzymać przygotowanych tras.

Czyli z rossignoli grupę passion mogę wykluczyć??? to już coś:)

o czyli już znowu coś wiem,

czyli jeśli 90% starcza to i mi raczej powinno starczyć, nie będę się zaliczała do o grona tych szczęśliwych 10%.

Aa co do jazdy... bez przesady z tą prędkością, jeżdżę szybko, ale bez wariacji. Szalona jestem, ale żyć chcę i nie chcę uszkodzić innych.

Więc wracając do tematu... polecono mi tez narty atomica (już nie pamiętam niestety modelu), oraz blizzardy cmx 9 - ale odniosłam wrażenie, że tu moje umiejętności tak daleko nie sięgają. Coś może więcej na ten temat?

Rossignol Attraction i Passion to dlugie serie o roznych parametrach mimo ze dla kobiet to jedne tu a inne tam sa bardziej przydatne.

bardzo wazne przy zakupie i posiadaniu jest to zeby sie podobaly.

Napisz, ktore podobaly sie najbardziej a wtedy zabacze jak z ich przydatnosci dla ciebie

Tylko Attraxion.

Passion to kompletny niewypał - testowane w rodzinie.

Gość scatman_wawa

Jaka dugość, cóż ilu piszących to każdy będzie miał swoje zdanie. Ja obstaję przy swoim czyli nie kobiece tylko z wyższej półki S8 lub X8 lub coś w tej klasie. Długość żeby sie jeździło przyjemnie i łatwo do 80 km/h to 154. Wojtek, tutejszy Jaho ma 190 cm i 100 kg i jeździ na 155, Juraz bydgoszcz też na takich nartklach jeździ, a ja przy 192 na 165 :).

Ale może ktoś Cie przekona do dłuższych, na dłuższych też ludzie jeżdżą :D

Jaka dugość, cóż ilu piszących to każdy będzie miał swoje zdanie. Ja obstaję przy swoim czyli nie kobiece tylko z wyższej półki S8 lub X8 lub coś w tej klasie. Długość żeby sie jeździło przyjemnie i łatwo do 80 km/h to 154. Wojtek, tutejszy Jaho ma 190 cm i 100 kg i jeździ na 155, Juraz bydgoszcz też na takich nartklach jeździ, a ja przy 192 na 165 :).

Ale może ktoś Cie przekona do dłuższych, na dłuższych też ludzie jeżdżą :D

A ja mam 170cm wzrostu i jezdze na 180cm.:):):)

i wcale to nie wynika z kompleksu dlugosci.