witek52 Napisano 16 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2008 Jeszcze dzisiaj w Intesporcie można kupować bez VAT-u. Ja skorzystałem, kupiłem dwa kaski i przyszparowałem 115,- (wynik może nie imponujący, ale zawsze coś). A jak ktoś ma w planie grubszy zakup to warto się pospieszyc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2008 Hmmm kaski taniej niż u mnie były ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2008 Jeszcze dzisiaj w Intesporcie można kupować bez VAT-u. Ja skorzystałem, kupiłem dwa kaski i przyszparowałem 115,- (wynik może nie imponujący, ale zawsze coś). A jak ktoś ma w planie grubszy zakup to warto się pospieszyc. Tak czy tak, kupiłeś towar z 18,3 % rabatem, czyli tyle ile wynosi podatek VAT w Polsce(odejmując go od ceny brutto), ale nie zmienia to faktu że na ten towar po rabacie jest w dalszym ciągu naliczony podatek Vat więc jeżeli by ktoś posiadał firmę to może sobie wziąć fakturę i odliczy podatek Vat co da mu oszczędność kolejne 18,3 %. Przykład: Kask cena 100 zł - 18,3 % rabatu Cena po rabacie 81,70 brutto Cena netto przy zakupie na firmę - 18,3 % Cena netto 63,40 Czyli reasumując na każdej 100 można zaoszczędzić 36,60, na kurtce za 2 koła to się już robią ładne pieniążki Trzeba jeszcze umieć uzasadnić przed urzędem skarbowym że zakupione przedmioty są nam niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej, co w przypadku kasków nie będzie trudne:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 16 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2008 oj prawda Sławku....ile to trzeba napie...lać łbem w scianę żeby w US coś im wytłumaczyć:eek:....no i żeby skumali o co ci chodzi:D no i kaski są dlatego poprostu niezbędne:) P.S byłem tydzień temu w IS i przymierzałem fajne rękawice Reuscha Racingi....przeceniowe z 229 na 149 pln i nie kupiłem:o...teraz będzie inna cena...no ale za gapowe się płaci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi