SlawekPS Napisano 30 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 Starałem się nauczyć wkładać to cholerstwo ale odpuściłem - zostałem przy okularach - od tego roku dwuogniskowych - i jakoś to działa - .... i zrobię 2 podejście do tematu Tylko wtedy czeka cię wydatek na soczewki i na nowe okulary do czytania w soczewkach. Chyba, że na nartach nie będziesz czytał drobniejszych napisów niż cenniki w bufetach. Ale jazda w soczewkach to jest to. No i ważna sprawa - jeżeli masz większa wadę to koniecznie zapasowe okulary w plecaczku lub w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 30 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 "Wypłakałeś" z oka soczewkę? To się tak da ? pzdr Da sie W tamtym wieku wzialem raz w Czechach pizze diabelska. Byla na tyle ostra ze obydwie soczewki w trakcie konsumpcji zatrzymaly mi sie na policzkach. Wraz ze lzami. Byl ubaw w towarzystwie Mialem przypadek taki ze mi raz przy szybkiej jezdzie zawirowalo jakos powietrze pod goglami na tyle ze wzruszylo to stabilosc soczewki - tzn. oko mi od tego zalzawilo mocniej i soczewka na jednym oku sie poprzesowala i zawadzalo. Po szybkiej korekcie palczastej bylo ok. Dlatego tez nie poplywasz bez okularow do plywania bo wyplyna. Ale za to jakie widoki na plazy jak wszystko widzisz Do tego ja mam taka chrakterystyke oka, ze bez okularow generalnie mam jej jakos bardziej warazliwe na warunki zewnetrzne (moze lata nawykow od okularow), takze generalniej ak w soczewkach to okulary przeciwsloneczne zawsze pod reka. Misial - gratulacje z postepow. A widokami sie nie przejmuj wiesz to moze byc sprawa adaptacji soczewki do rzeczywistosci - jak po pierwszym zgoleniu mlodzienczych wasow :D Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi